Το αμαξάκι (1.4 turbo βενζίνη, Allgrip, GL+, μη υβριδικό, αγορασμένο το Φλεβάρη του 2020) έκλεισε αισίως 3 και κάτι χρόνια και κοντά 100.000χλμ οπότε επειδή δεν ήξερα που πρέπει να δημοσιεύσω τις εντυπώσεις μου (σε περίπτωση που είναι χρήσιμες για άλλους) το κάνω εδώ.
Προβλήματα: Mια ανάκληση (βαλβίδα αντλίας κενού με πιθανή επίπτωση στην υποβοήθηση των φρένων) και μια χαλασμένη USB θύρα.
Μετατροπές-Βελτιώσεις: Eibach Pro-Lift-Kit E30-80-013-01-22 (feat @gatoz) , Yokohama GEOLANDAR A/T G015 215/60 R17 96H, Philips X-tremeVision Pro150 (W5W, HB3, H11).
Κατανάλωση: Γύρω στα 7 λίτρα τα 100χλμ σε μικτό κύκλο οδηγώντας χωρίς υπερβολές (98+ οκτάνια βενζίνη και διακόπτης στο Auto και όχι στο Sport) και με σύνηθες φορτίο γύρω στα 250 κιλά.
Τι δεν μου αρέσει: Eσωτερικό και εξοπλισμός βγαλμένος από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, φτήνια και έλλειψη εργονομίας αντίστοιχη της ηλικίας του και της παλιάς χαμηλής τιμής του, αυξημένη για τα μέτρα της εποχής κατανάλωση.
Τι μου αρέσει: Σβέλτο, αξιόπιστο και με μια 4κινηση (αντίστοιχη της δεν υπάρχει σε κανένα ανταγωνιστικό πλην dacia duster) που σου δίνει την δυνατότητα να χαρείς μια εκδρομή στην φύση οποιαδήποτε εποχή χωρίς δράματα. Φυσικά και δεν είναι εκτός δρόμου όχημα αλλά είναι όσο χρειάζεται εντός χωματοδρόμου αμάξι για τις νορμάλ εκδρομικές ανησυχίες μιας μικρής οικογένειας (και ίσως κάτι περισσότερο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις).
Θα το ξαναγόραζα?: Βεβαιότατα, αλλά μόνον στην έκδοση Allgrip αφού ως 2κίνητο είναι ξεπερασμένο και δείχνει τα χρόνια του.
Συνοπτικά ελπίζω το επόμενο και πραγματικά καινούργιο μοντέλο να καλύψει τα κενά του σημερινού και να είμαστε όλοι εδώ για να ανταλλάξουμε εντυπώσεις από την αγορά του.
Ευχαριστώ το φόρουμ για τις πληροφορίες που απλόχερα μου πρόσφερε - δυστυχώς έχω ελάχιστα πράγματα να προσθέσω στην πλούσια "βάση δεδομένων" του.