Καλημέρα και καλή εβδομάδα,,
Τελικά φαίνεται ότι είμαι μεγάλος καντέμης,,,
Προσπάθησα να ρυθμίσω το ρελαντί του Vitara μου 16v, Santana, G16B , γιατί μετά το καθάρισμα της πεταλούδας και την αλλαγή του αισθητηρα L1
ανέβηκε αρκετά (το ρελαντί)
Εντόπισα και πέίραξα 1/8 με 1/4 της στροφής το πλαστικό βιδάκι με την σταυροειδή εγκοπή που είναι δίπλα στην εισαγωγή (αφου σημάδεψα την αρχική θέση)
Μετά όμως απο αυτό ,
κάποια στιγμή, μου άναψε το γνωστό και αγαπημένο λαμπάκι "Check Engine'
Σε συνεργείο, συνδέθηκε με OBD scanner και βρέθηκε η βλάβη (δεν θυμάμαι τον κωδικό τώρα) που έχει να κάνει με την θέση της πεταλούδας.
Σβύστηκε η βλάβη, πειράχτηκε πάλι το βιδάκι απο το συνεργείο, πήρα την διαβεβαίωση οτι ΔΕΝ χάλασα κάτι εγω πειράζοντας το εν λόγω βιδάκι
και μετά απο ημέρες,,, ξανά άναψε,,,,, μετά κάποια στιγμή έσβυσε ,, και πάλι χθες άναψε πάλι,,, φυσικά υπάρχουν περιστασιακές αρυθμίες (αλλά όχι με μεγάλο εύρος)
Όπως μου είπε ο μάστορας, θέλει να γίνει επαναρύθμιση της (θέσεως ?) της πεταλούδας , ωστε ο εγκεφαλος να την βρίσκει στην θέση που πρέπει και ξέρει.
Εγω το προκάλεσα όντως ?? αν είναι τόσο σηματνικό να ΜΗ πειράζεται το βιδάκι εκείνο γιατί δεν είναι σφραγισμένο ή καλυμένο με κάτι ??
Τελικά ,, πως το λύνω το θέμα αυτό ?
Αγοράζω καινούργια ή μεταχειρισμένη πεταλούδα ? πάω για ρύθμιση ??
Κάπου εδω διάβασα ότι κάποιος άλλος βίδωσε το βιδάκι τέρμα και ησύχασε,,
Αν δε κάνω τίποτε, τι επιπτώσεις θα έχω ?? θα έχω πχ μεγαλύτερη κατανάλωση ? αρυθμία ?? άλλο πρόβλημα ?
Θα ήθελα την βοήθειά σας και τις συμβουλές σας παρακαλώ,, γιατί κουράστηκα να παιδεύομαι
Ευχαριστώ