AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide
? Updates every 5 Seconds
batfalcon έγραψε:Όμως, από την άλλη πλευρά, όταν σε κάθε πεζογέφυρα υπάρχουν από 2 αστυνομικοί που ευγενικά σε χαιρετούν, όταν σε κάθε κτήριο ο θυρωρος δεν ανοίγει την εξώπορτα, αν δεν πάρει το ΟΚ, αυτές οι λεπτομέρειες σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής. Σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ας πούμε, είσαι το ίδιο ασφαλής; Κυκλοφορείς με τα πόδια στις ερημιές; Εγώ όχι. Ακόμα και στην Νέα Σμύρνη.
Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ταξίδι αυτό καθώς για μένα την Κολομβία έτσι όπως τη ζήσαμε για 3 μήνες, την έχω κατατάξει στο δικό μου TOP5.
Μιχάλη με όλο το σεβασμό που σου έχω και χωρίς κανένα ίχνος αλαζονείας, νομίζω ότι προσπαθείς να μεταφέρεις μία πλασματική εικόνα. Συνεχώς συγκρίνεις 2 εντελώς ανόμοια πράγματα, μία χώρα που ο συνειρμός στο πρώτο άκουσμα είναι η δημοκρατία και η φιλοσοφία και μία χώρα που στο πρώτο άκουσμα ο συνειρμός είναι τα ναρκωτικά και η ένοπλη βία. Σαφώς και τα δύο είναι παρελθόν -δυστυχώς για την Ελλάδα και ευτυχώς για την Κολομβία. Αλλά έτσι είναι θες δε θες.
Συγκρίνεις μία πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής με μία πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απλά δε γίνεται, δεν μπορεί να γίνεται!!
Είναι προφανές ότι κινείσαι σε γειτονιές επιπέδου Κολωνάκι, Κηφισιά, Γλυφάδα κλπ και δεν έχεις διανοηθεί να πας να δεις πως ζούνε στο barrio Chapireno, barrio 7 de Agosto, barrio las Nieves (nieve στα ισπανικά είναι το χιόνι αλλά στην Κολομβία το χρησιμοποιούν μεταφορικά για να αναφερθούν στην κοκαϊνη), la Candelaria, Puente Aranda, Los Mártires, Fontibón, Marly, el Retiro και πόσες άλλες.
Το ιδιο παθαίνουν και όσοι πάνε στο Cape Town. Μένουν όλοι στο waterfront και στο green point και δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πραγματική Νότια Αφρική, townships, εγκληματικότητα κλπ.
Όταν με το καλό πάτε στην Cartagena, στο Cali και στο Medellin, να προσέχεις διπλά από όσο προσέχεις στη Μπογκοτά αν δεν κινηθείς στις τουριστικές ζώνες. Ειδικά στο Cali!
Η Κολομβία είναι μία πανέμορφη χώρα με πανέμορφους ανθρώπους, με μία απίστευτη κουλτούρα και ιστορία (πέρα από τον Πάμπλο) που πραγματικά αξίζει να επισκεφτεί κάποιος και να αφιερώσει χρόνο. Αλλά δεν μπαίνουν όλα στη ζυγαριά και τις περισσότερες φορές δε χρειάζεται να μπαίνουν.
Δε θέλω να κάνω κήρυγμα γιατί ταξιδεύει ο κόσμος. Για το πως ταξιδεύει ο κόσμος, αυτό είναι πολύ προσωπικό και υποκειμενικό. Αλλά το γιατί νομίζω ότι έχει έναν κοινό παρονομαστή. Να πας να δεις πως ζει ο άλλος. Και να μείνεις σε αυτό.
Μπορώ να γράψω σεντονια επ' αυτού και ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για την παρέμβαση αλλά επειδή τυχαίνει να έχω πάει, να έχω ζησει κάποια πράγματα, να εχω ζησει με ντόπιους, να εχω φιλους που μιλαω ακομα, απλά κάτι μου έκανε όταν συνέκρινες τη Νέα Σμύρνη με την Μπογκοτά!!
Επίσης, ζητώ συγγνώμη αν την σπάω στα μέλη που "ταξιδεύουν" με τον Μιχάλη, αλλά δεν είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει τα πράγματα..