higraf έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, θα χρειαστώ και εγώ την γνώμη σας.
Θέλω να αλλάξω τα μαμα λάστιχα, όχι ότι έχουν κάτι και απο χλμ κάπου 22.000 έχουν, αλλά ο λόγος αλλαγής είναι ότι με ενδιαφέρει κάτι
που να μπορεί να πατήσει και λίγο χιόνι χωρις να μπλέκω με αλυσίδες.
Μετά απο αρκετή μελέτη στο forum κατέλιξα στα MICHELIN CROSSCLIMATE 2 215/55/R17 (δεν ξερω ποια η διαφορα σε 94V και 98W XL)
Ένας απο τους λόγους που επιλέγω αυτό το λάστιχο είναι, διαβάζοντας, ότι τα πάει καλά σε βρεγμένο οδόστρωμα που
για εμένα είναι το βασικότερο όλων (η καθημερινή μου διαδρομή σπίτι γραφείο είναι εκτος πόλις και με ταχύτητες 90-110).
Σε χιόνια απο ότι γράφεται τα πάει επίσεις πολύ καλά, αν ήταν και λίγο off road θα ήταν ακόμα πιο καλά

.
Αυτην την στιγμή τα βρίσκω στα 650,00 €
Ποια η αποψη σας για την επιλογή μου ?
Dim77 έγραψε:Εγώ έχω τα goodyear vector 4 seasons gen3 σε 215-60-17 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα είχα δοκιμάσει πέρσι το χειμώνα σε βροχή και χιόνι και είναι άψογα. Το ίδιο και στο στεγνό.
Αλλά και το crossclimate 2 είναι τέλειο από ότι είδα σε μια δοκιμή.
Δεν έχουν πολλά προβλήματα πια αυτού του είδους τα ελαστικά καλών εταιρειών.
Τα δύο ελαστικά που αναφέρεις είναι ανώτερα σε απόδοση από το Bridgestone wc a005 σύμφωνα και με την περσινή αλλά και τη φετινή συγκριτική δοκιμή του tyrereview, ο οποίος κάνει πολύ ωραίες δοκιμές αναλυτικές και επεξηγηματικες. Ψάξε στο διαδίκτυο για τα βίντεο.
Για καλοκαίρι και χιλιόμετρα δεν έχουν φαντάζομαι διαφορά μεγάλη.
35000-40000χλμ θα σου βγάλουν πάλι.
Τώρα αν αντέχουν το ίδιο πέτρες δεν ξέρω...
https://www.youtube.com/watch?v=QQQjamHdqZkΑυτός κάνει πολύ ωραίες και αναλυτικές δοκιμές, εξηγεί πολύ καλά πως συμπεριφέρεται το κάθε ελαστικό σε όλες τις συνθήκες (κάνει δοκιμές για γενική συμπεριφορά σε στεγνό, βρεγμένο και χιόνι καθώς και φρεναρίσματα και υδρολίσθηση).
Εγώ από ότι έχω δεί, έχω συμφωνήσει ακριβώς με τις περιγραφές του με διάφορα ελαστικά που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, αλλά και τώρα.
Το Goodyear Allseason Vector Gen-3 έβγαινε πρώτο στις περσινές δοκιμές, φέτος έπεσε 3ο από 2 νέα ελαστικά, ένα της Hankook και το Michelin, όμως για τη χρήση που θέλεις, μπορεί να είναι καλύτερο.
Εγώ το έχω από πέρσι στο Vitara σε 215-60-17, είμαι πολύ ευχαριστημένος στο βρεγμένο και το χιόνι, τόσο που τα παρήγγειλα (τα Goodyear Allseason Vector Gen-3) για να αντικαταστήσω μεθαύριο - τα εκπληκτικά στο βρεγμένο - Uniroyal Rainsport 5, στο καθημερινό Auris.
Όποιο και να διαλέξεις Vector3 ή Crossclimate2, θα ικανοποιηθείς, καθώς μιλάμε για τα κορυφαία allseason καλά σε κάθε είδους οδόστρωμα.
Το 94V και 98W είναι δείκτης φορτίου (το 98 υψηλότερος), τα V και W είναι δείκτες μέγιστης ταχύτητας 240 και 270kmh αντίστοιχα.
Το vitara είναι ελαφρύ αμάξι και λογικά κάνει μια χαρά το 94. Θα σου έλεγα πάρε το 98 που θα έχει ισχυρότερα πλαϊνά, όμως με W δείκτη δε ξέρω κατά πόσο θα το φέρνεις γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας.
Για offroad χρήση δε ξέρω κατά πόσον αντέχουν σε σχέση με κάτι πιο off-road όπως π.χ. Michelin Latitude Cross που όλοι είναι ευχαριστημένοι σε χιόνι και εκτός δρόμου (δε ξέρω στο βρεγμένο όμως κατά πόσο).