Μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας να το κρατήσω με βενζίνη, ύστερα από τα "ύστερα του κόσμου" που προκάλεσαν οι επιτήδειοι με την ενέργεια, αναγκάστηκα πλέον να βάλω γκάζι
Επέλεξα λοιπόν να βάλω εξωτερικά την φιάλη στη θέση του ρεζερβουάρ βενζίνης (φυσικά προστατευμένη από την μαμά ποδιά του ρεζερβουάρ του GV) και να πάρω αλουμινένιο νέο ρεζερβουάρ για την βενζίνη (και σε αυτό θα κοιτάξω να προσθέσω μια ποδιά)
Μου σύστησαν και επέλεξα τον για την τοποθέτηση, έβαλα το Lovato smart ExR Premium, με 70lit δεξαμενή.
Η νέα δεξαμενή βενζίνης είναι 35lit και κατασκευάστηκε από εξωτ. συνεργάτη, ο οποίος φτιάχνει τέτοια ντεπόζιτα για αγωνιστικά αυτοκίνητα όπου σε αυτά δίνει και έγκρισητύπου για την κατασκευή. Για το ΚΤΕΟ, μου είπαν ότι δεν απαιτείται να παρουσιάσω οτιδήποτε για αυτήν.
Το σύστημα ψεκάζει σε αέρια φάση το LPG και το ρύθμισε μετά από κατάλληλες μετρήσεις, μόλις ξεπεράσει κάποιες στροφές (αν θυμάμαι καλά στις 3200rpm, θα το ξαναρωτήσω) να ψεκάζει και ποσοστό βενζίνης. Βέβαια, θα δω πως ανταποκρίνεται με τον καιρό και αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να αλλάξουν.
Σας παραθέτω το φωτογραφικό υλικό
Η στήριξη της δεξαμενής LPG γίνεται στις ίδιες θέσεις όπου στηριζόταν το μαμά ρεζερβουάρ βενζίνης, με μεταλλικές λάμες, οι οποίες "αγκαλιάζουν" από κάτω την δεξαμενή LPG, δηλαδή αυτή είναι "επικαθήμενη" επάνω σε αυτές τις λάμες.
Δεν έχασα καθόλου ύψος...
Το νέο ντεπόζιτο βενζίνης 35lit από αλουμίνιο
Από κάτω
Δεν εξέχει. Αν βάλω και μια οριζόντια ποδιά από κάτω, θα απέχει κάποια χιλιοστά, θα το εξετάσω πως θα το κάνω και θα επανέλθω. Τις βίδες πλαϊνής στήριξης τις πέρασε από υπάρχουσες τρύπες του σασί. Θα τις αλλάξω με inox και κεφάλι καρόβιδας, για να μην βρουν από κάτω.
Η εμπρός στήριξη. Κόπηκε τοπικά η ποδιά του tranfer...
Η πίσω στήριξη
Τα σωληνάκια βενζίνης αλλάχτηκαν όλα
Η μαμά αντλία βενζίνης
Ανάμεσα στις λοιπές σωλήνες-λάστιχα (βενζίνης και LPG) διακρίνεται και η νέα inox σωλήνα πλήρωσης βενζίνης
Διακριτική τοποθέτηση του στομίου πλήρωσης, Μου έδωσε και τον αντάπτορα φυσικά (της Lovato)
Και 2 ιστορικές φωτογραφίες και τα 2 ντεπόζιτα FULL
Όσον αφορά την χωρητικότητα, συνολικά η 70lit του LPG πήρε (από εντελώς άδεια) 22,6lit από τον εγκαταστάτη, έκανα 30km (πες κατανάλωση 0,14*30km=4,2lit) μέχρι την Δεκελείας (στο αγαπημένο βενζινάδικο για γκάζι, του Γιώργου μας) στον Μουστάκα/SHELL, είχα λοιπόν μέσα 18,4lit LPG και έβαλα ακόμη 44,98lit = 63.38lit συνολική χωρητικότητα LPG
Για την 35lit βενζίνης, μεταφέρθηκαν τα λίγα lit (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα είχαν μείνει) που είχα στο παλιό ρεζερβουάρ και απλά γέμισα και αυτή με άλλα 15,27lit
Και για τις 2 δεξαμενές, θα κάνω τους υπολογισμούς ξανά, όταν ανάψουν τα λαμπάκια τους
Μπράβο Πάνο,όμορφη χρήσιμη για τις δύσκολες εποχές που περνάμε,νοικοκυρεμένη προσεκτική δουλειά που σύντομα θα κανεις απόσβεση (ανάλογα τα χλμ που θα κανεις πλέον). Περιμένουμε σύντομα εντυπώσεις και νούμερα. Καλές εξορμήσεις,νασαι πάντα γερός να απολαμβάνεις τα μέγιστα!!!
Πολύ καλή η εγκατάσταση, υποδειγματική θα έλεγα. Δεδομένης της δυσκολίας αλλά και της κατασκευής νέας δεξαμενής βενζίνης, νομίζω ότι το κόστος είναι λογικό.
Panoshm στον κόσμο της υγραεριοκίνησης έκανες από τις πιο σοφές επιλογές γιατί εκεί που έχουν φτάσει τη βενζίνη και μία βόλτα με το αυτοκίνητο είναι πολυτέλεια.. Σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς με πολλά πολλά χιλιόμετρα .
Ωραία δουλειά Πάνο! Καλορίζικο και απροβλημάτιστο να είναι! Τώρα θα καταλάβεις πόσα κερατιάτικα πλήρωνες αυτά τα χρόνια που δεν το είχες. Για την δεξαμενή βενζίνης χωριστά, πόσο ήταν το κόστος?
Πολύ ωραία εγκατάσταση και κατά τη προσωπική μου γνώμη, όπως πρέπει, δηλαδή η εγκατάσταση του αερίου να μην επηρεάζει τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών. Καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.