Επίσης θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα για τους λάτρεις της ηλεκτροκίνησης:
Άσχετα το από που θα έρχεται η ηλεκτρική ενέργεια (ήλιο, αέρα, νερό, λιγνίτη) υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την διανομή αυτής στα σπίτια του κόσμου....
Τι εννοώ.... όλα σε πάνε σε ρεύμα.
Πετρέλαιο γιοκ στα νέα σπίτια. Έχει αέριο για θέρμανση, βάλε αυτό. Δεν έχει? Θα πας με ρεύμα... Οι αντλίες θερμότητας νομίζετε είναι τόσο αθώες όσο τάζουν οι πωλητές τους? Όχι βέβαια.... εκτός αν πάρεις κάποια πανάκριβη που ΟΝΤΩΣ θα καίει λίγο ρεύμα, οι άλλες... βράστα... κοροϊδεύουν τον κοσμάκη...
Βάλε και φόρτιση αυτοκινήτων για ΚΑΘΕ θέση στάθμευσης.... πόση όμως? Δεν ορίζει η νομοθεσία.... ότι θέλει ο πολίτης... και τι θα επιλέξει? Μα φυσικά την 3φασική 22kW να φορτίζει το Tesla σε μισή ώρα.... Μάλιστα... ΕΝΑΣ ένοικος αυτός.... οι άλλοι 15? Στο πηγάδι κατούρησαν? Όχι...
Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ λοιπόν? Σε κάθε πολυκατοικία (γενικά κτίσμα... ακόμα και σε βίλες, ναι ναι.... κι αυτές... δεν ξεφεύγουν πλέον) με όγκο >2500m³ θα σου δεσμεύω χώρο για υποσταθμό διανομής ηλ. ενέργειας για εσένα και για την περιοχή γενικότερα... Θα μου πείτε αυτό υπήρχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια... και δέσμευαν χώρο σε λίγες περιπτώσεις... κέντρο Αθήνας κλπ τέτοια... ε... έμπαινε και κανάς "θείος" στη μέση, την γλύτωνες εύκολα...
Όμως τώρα, που ο ΔΕΔΔΗΕ βλέπει που πάει το πράγμα, έχει γίνει πανζουρλισμός... οι εργολάβοι που σηκώνουν πολυκατοικίες τραβάνε τα μαλλιά τους!!! Η δέσμευση χώρου "πάει σύννεφο", στο 95% των περιπτώσεων ο ΔΕΔΔΗΕ δεσμεύει χώρο για Υποσταθμό.
Και τι λέει ο πελάτης στον εργολάβο μόλις καταλαβαίνει ότι στην πολυκατοικία όπου πρόκειται να αγοράσει το super ντούπερ διαμέρισμα ενεργειακής κατάταξης Α+ (με δυνατότητα θέσης φόρτισης 22kW, αντλία θερμότητας για θέρμανση, κεντρικό κλιματισμό κλπ κλπ), θα έχει στην πρασιά, έναν υπόγειο χώρο Υ/Σ του ΔΕΔΔΗΕ???
- "Ααααα.... είναι επικίνδυνο" λέει ο ένας....
- "Αααα έχει ακτινοβολία θα πάθω την παλιαρρώστια" λέει ο άλλος

Και ποιος τα λέει αυτά? Αυτός που ταυτόχρονα "αγαπάει" την ηλεκτροκίνηση...
Είναι αυτό που λέμε... είμαι οικολόγος... είμαι μαζί σας, αλλά μην με βάζετε να "δώσω" κάτι... άντε γεια...