Καλημέρα στο club, αναφέρω το πρόβλημα εδω διότι δεν βγάζω εύκολα συμπέρασμα τι πραγματικά συμβαίνει κ μπορεί καποιος να έχει παρόμοια εμπειρία. Το βιταρα έχει μειωμένη απόδοση στις χαμηλες στροφές, αργή απόκριση σστο πάτημα του γκαζιού κ αυξημένη καταναλωση στις χαμηλές στροφές. Σε μια σύγκριση που εκανα με ενα άλλο βιταρα επιβεβαίωσα τα παραπάνω. Το dpf ειναι ακυρωμένο (έτσι το αγόρασα) η egr ομως όχι αλλά την ταπωσα εγώ). Αφού έκανα επισκευή τα μπεκ περίμενα να εχω βελτίωση, οπου ειχα λιγο στην κατανάλωση αλλα όχι στα άλλα. Βάζοντας διαγνωστικό obd2 παρατήρησα ότι στο ρελαντί το engine load ειναι 80% κ ο αισθητήρας map δείχνει την κανονικη βαρομετρικη πίεση χωρίς να πέφτει καθόλου πράγμα το οποίο δεν ειναι φυσιολογικό κ προδίδει εισροή αέρα. Ο μηχανικός δεν κατάφερε να βρει κάποια εισροή, η πεταλουδα λειτουργεί κανονικά οπως κ ο αισθητήρας map. Μου ειπαν οτι μαλλον είναι ο εγκέφαλος κ οτι δεν έχει γινει σωστός προγραμματισμός μετα την διαγραφή του dpf καθως έπρεπε να διαγράψουν κ την egr. Αν γνωρίζει καποιος κάτι ας βοηθήσει μήπως κ με γλυτώσει απο περιττά έξοδα.
Να ειστε καλά όλοι, το club με έχει βοηθήσει πολύ.