από Aris11 » Τρί Αύγ 31, 2021 10:47 am
Φίλε Τάσο,
πάει στην άμμο αρκετά καλά αλλά είναι ύπουλη η άμμος οπότε καλώς έχεις φτυάρι :P
Το κόλλημα είναι μέσα στο παιχνίδι, πήγαινε με παρέα και πάρε και ιμάντα.
1. κατέβασε πίεση για να μεγαλώσει η επιφάνεια του ελαστικού που πατάει και να μην βουλιάζεις πολύ. Κάνει μεγάλη διαφορά, πολύ μεγάλη, από ότι είδα έβαλες 215/65R16 άρα έχεις και πιο καλό περιθώριο από μένα με 215/60R17, 18 PSI? δες το με το μάτι να κάνει μάγουλο αλλά να μην ακουμπάει ζάντα κάτω φυσικά.
2. Απαλές κινήσεις ειδικά στο φρενάρισμα, αλλά η άμμος θέλει γκάζι, θέλει δύναμη, προοδευτικά. Ιδανικά όταν σταματήσεις να είσαι με την μούρη σε κατηφόρα. Η άμμος φτιάχνει ένα βουναλάκι μπροστά από την ρόδα και το αυτοκίνητο προσπαθεί συνέχεια να την ανέβει, σκέψου το σαν να είσαι μόνιμα σε ανηφόρα, θέλει δύναμη.
3. Μείνε μακριά από τη θάλασσα και προσοχή σε τέτοιες παραλίες είναι η εποχή που βγαίνουν τα χελωνάκια, μπορεί να έχει φωλιές.
4. Αν κολλήσεις σταμάτα αμέσως, μην σπινάρεις, φτυάρι όπως έκανες.
Σε παχιά άμμο δεν την παλεύει σίγουρα αλλά αυτό που είδα στο βίντεο είναι οκ. Ήθελες λίγο γκάζι ακόμα, σαν να προσπαθείς να ανέβεις πεζοδρόμιο στην αρχή, αλλά προοδευτικά.
Εγώ παρόλα αυτά την αποφεύγω πλέον, έκανα μερικές φορές στην αρχή αλλά μάλλον δεν αξίζει το ρίσκο, και χώνεται παντού και μπορείς να κολλήσεις πολύυυυυ!
Συμφωνώ με τον Στέλιο, καλύτερα νιώθω σε χιόνι.. Τουλάχιστο το χιόνι θα λιώσει την άνοιξη και θα βγω!
ΥΓ: εγώ το ESP δεν το έχω πειράξει ως τώρα, SNOW mode και LOCK κάποιες φορές. Θα το δοκιμάσω αν ξανα-τύχει αλλά το ξεφούσκωμα κάνει μεγάλη διαφορά.