nikolas74 έγραψε:Hellas4x4 έγραψε:Το New Vitara με το αυτόματο κιβώτιο δεν έχει DSG... Το DSG είναι το κιβώτιο που χρησιμοποιεί ο όμιλος VAG...
Αν θυμάμαι σωστά η Suzuki χρησιμοποιεί τύπο Torque Converter. Διορθώστε με εάν κάνω λάθος...
Επίσης για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Η VAG στα οχήματα που προορίζει για μεγάλα βάρη και μεγάλη ελκτική ικανότητα δεν βάζει DSG αλλά Torque Converter. Το Amarok πχ που έχω στην κατοχή μου φοράει κιβώτιο αυτόματο 8 ταχυτήτων (συν μία για όπισθεν) της ZF.
Στα οχήματα που έχουν τέτοιου τύπου κιβώτια δεν χρειάζονται αργά, διότι η 1η είναι σαν τα αργά και η 8η overdrive.
Γενικώς οι τύποι κιβωτίων που υπάρχουν είναι:
- Automated Manual Transmission (or AMT) ...
- Continuous Variable Transmission (or CVT) ...
- Dual Clutch Transmission (DCT) ...
- Torque Converters. ...
- Intelligent Manual Transmission (or IMT)
Δείτε και το ανάλογο άρθρο:
Πηγή: Car24.com
πολύ ενδιαφέρον, οπότε κάποιο suv που να φοράει τέτοιου είδους κιβώτιο( Torque Converters.)? θα ήταν η λύση για την απουσία κιβωτίου υποπολλαπλασιασμού.
δοκίμασα ένα toyota land cruiser αυτόματο... μπορείς να κινηθείς με 1χαω!!! δυστυχώς λόγω υψηλών πάγιων φορολογικών εξόδων τέλη κτλπ δεν κάνει για μένα.
παμε ενα ριπιτ σε οτι ειπε ο αρης.
τετοιο κιβωτιο μετατροπεα ροπης που σου αρεσει εχει το nv βενζινης σε καθε αυτοματη εκδοση πριν τον 1.5 ατμοσφαιρα. ειναι μαρκας aisin, θεωρουνται τα καλυτερα.
μονο το ντηζελ ειχε διπλου συμπεχτη που ζεσταινεται και ζεχνει και χαλαει.
αν παρεις βενζινη εκτος της πολυ νεας 1.5 δεν θα εχεις ζεσταματα και αηδιες.
δεν θελει καν συντηρηση.
το 3008 φεβ που εχω με 52 ροπη και 300 αλογα εχει το ιδιο aisin. οπως και η delta 1.8 di που ειχα. αχαλαστο και ασπαστο. και πας και με μηδεν χιλιομετρα.