Μια πρώτη εκτίμηση που πήρα ήταν το λιγότερο 150€ γιατί πρέπει να βαφεί όλος ο προφυλακτήρας.
Λέω να το αφήσω και όταν το ξαναχτυπήσω να πάει όλο μια και καλή για βάψιμο.
Όμως δεν χωνεύεται εύκολα, το βλέπεις κάθε μέρα και σε χαλάει.
Παίρνω την απόφαση να το δοκιμάσω μόνος μου. Στην χειρότερη θα το πάω για βάψιμο έτσι κι αλλιώς
3-4 ώρες δουλειάς και 38 ευρώ αργότερα...
Υλικά
Σμυριδόπανα (γυαλόχαρτα) υδρόφοβα νούμερα: 800 1000 1200 1500 2000 2500 3000
Ταινία χάρτινη αυτοκόλλητη (masking tape)
Στόκος δύο συστατικών όσο πιο λεπτός γίνεται (για μικροζημιές)
Αστάρι (primer)
Χρώμα με τον κωδικό του αυτοκινήτου που το ζητάς και στο βάζουν σε δοχείο σπρέι (το δικό μου το Galactic Grey έχει κωδικό ZCD)
Ακρυλικό βερνίκι (γυαλιστερό εννοείται) 2Κ (δύο συστατικών για καλύτερα αποτελέσματα αλλά όσο σου περισσέψει μετά το πετάς) ή 1Κ
Κλειστός χώρος (όχι απαραίτητο αλλά βοηθάει πολύ)
Μάσκα (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) γιατί αυτά τα υλικά και ιδιαίτερα το βερνίκι δεν αστειεύονται ! και δεν εννοώ μάσκα covid.
Αμέτρητα βιντεάκια στο YT δείχνουν βήμα βήμα τη διαδικασία όπως και τα μυστικά για να καμουφλάρεις την διαφορά στο χρώμα (βαμμένο/άβαφο) με τις ακμές και τις γωνίες του αμαξώματος και να μην χρειαστεί να βάψεις όλο τον προφυλακτήρα.
Προαιρετικά αγοράζεις σφουγγάρια (10€) και κρέμες κοπής (30€) για στίλβωμα και το κάνεις όπως όταν βγήκε από το εργοστάσιο.
Δεν λέω ότι είναι τέλειο, με μεγάλη προσοχή ένα έμπειρο μάτι θα βρει τις ατέλειες αλλά στην δική μου καθημερινότητα χωνεύεται πιο εύκολα από το γδαρμένο φτερό.
Η γρατζουνιές στο νίκελ και (δυστυχώς) στο LED ημέρας δεν διορθώνονται, θέλουν αντικατάσταση αλλά δεν ενοχλούν. Ίσως στην επόμενη ζημιά

Για να μην γίνει τεράστιο το post δεν γράφω λεπτομέρειες ή φωτό κατά την διαδικασία αλλά αν φανούν χρήσιμες τις ανεβάζω.