Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΙΜΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥΑφού έλυσε δεξί τροχό και αφαίρεσε τα πλαστικά του θόλου αφαίρεσε το ράουλο του στροφάλου και τον ιμάντα του δυναμό εμφανίστηκε το κάτω μέρος του ιμάντα χρονισμού

- Wheel View.jpg (410.48 KiB) 2258 προβολές
Στη συνέχεια έλυσε από επάνω το δοχείο του νερού, αφαίρεσε τα πλαστικά καλύματα και τα μονωτικά, έβγαλε τη βάση (αφού στήριξε τη μηχανη) και εμφανίστηκε ολόκληρος ο ιμάντας με την αντλία και τους τεντωτήρες.

- TopView1.jpg (442.68 KiB) 2258 προβολές
Αμέσως μου έδειξε ένα επωαζόμενο πρόβλημα στο σύστημα ιμάντας χρονισμού τεντωτήρες

- TopView2a.jpg (406.54 KiB) 2258 προβολές
Η λαστιχένια επιφάνεια του σταθερού τεντωτήρα είχε δημιουργήσει "φουσκάλες" και ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να αποσυντίθεται...
(ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΛΕΕΕΙ Η SUZUKI ΣΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΜΑΛΛΟΝ!!! Δεν θέλω ούτε να φανταστώ τι θα γινόταν αν το άφηνα να πάει στα 100.000 χιλιόμετρα ή σε περισσότερα)

- TopView2c.jpg (278.34 KiB) 2258 προβολές
Στη συνέχεια αφού στήριξε το ράουλο της αντλίας υψηλής με μια βίδα, έβαλε τα στηρίγματα στους εκκεντροφόρους ανοίγοντας τις τάπες που υπάρχουν δεξιά αριστερά και έβαλε και τα δικά του σημάδια στα ράουλα και στο σώμα της μηχανής.
Αφαίρεσε τον παλιό ιμάντα και την παλιά αντλία και έβαλε τον καινούριο.
Η λευκή επιφάνεια που φωτίζει στον καινούριο ιμάντα χρονισμού είναι το τεφλόν. (Η ακριβή ποιότητα έχει τεφλόν)

- NewTB.jpg (482.55 KiB) 2258 προβολές
Με τον τρόπο αυτό, όπως μου έδειξε, Ο καινούριος ιμάντας (ο οποίος έχει σημάδια από το εργοστάσιο) ταιριάζει στα σημάδια που έχουν τα ράουλα από κατασκευής και αυτός είναι σίγουρος με τα δικά του σημάδια ότι "δεν κουνήθηκε τίποτε" σε όλη τη διαδικασία της αλλαγής.

- NewTB marks.jpg (467.17 KiB) 2258 προβολές
Με το πράσινο σημειώνονται τα "εργοστασιακά σημάδια σε ράουλο και ιμάντα, ενώ με το κόκκινο τα σημάδια του μάστορα.
Αντλία υψηλης πίεσης (αριστερά)

- NewTB marks1.jpg (413.84 KiB) 2258 προβολές
Στρόφαλος (κάτω)

- NewTB marks2.jpg (502.78 KiB) 2258 προβολές
Η παλιά αντλία αν και δεν είχε εμφανή θέματα αλλαχτηκε με καλύτερης ποιότητας.
Η παλιά ήταν πλαστική ενώ η νέα μεταλική

- WaterPump1.jpg (246.41 KiB) 2258 προβολές
Έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι, τοποθετήθηκαν όλα στη θέση τους...

- Fin.jpg (431.24 KiB) 2258 προβολές
Στη συνέχεια έγινε το service με λάδια φίλτρα, μπήκε το αντιψυκτικό, έγινε η εξαέρωση που απαιτείται και το αμάξι έτοιμο.
Χρόνος που απαιτήθηκε:
3 ώρες μαζί με τις δοκιμές και το απαραίτητα ζέσταμα του κινητήρα με το νέο αντιψυκτικό.
Ευχαριστημένος;
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μου εξήγησε στο κάθε βήμα τι ακριβώς έκανε τόσο αναλυτικά, που σχεδόν θα μπορούσα να το κάνω και μόνος μου πλέον!!!