eliaszim έγραψε:Στέφανε για πες τις εντυπώσεις σου από τον συνδυασμό MAD + Latitude...μαλάκωσε σε σχεση με τα continental;
Τώρα με τα καινουργια λαστιχα άξιζε η αλλαγή με τα MAd ή σκλήρυνε(στην άνεση) αρκετά ώστε να γίνεται
κουραστικό στην καθημερινότητα.
Υ.Γ το σκέφτομαι αρκετά αλλά δεν θέλω χάσω κιόλας την άνεση που έχει από το εργοστάσιο.
Η πορια μου
1η αλλαγη : michelin crossclimate 215/60R17, μαλακωσε ελάχιστα. Σηκώθηκε λιγακι, αλλα το ενιωθα, διαφορετικο στην οδήγηση. Στην εθνική αθόρυβο, μαλλον καλυτερα και απο τα μαμα. Στο χιονι πολυ καλα δεν ειχα ποτε θέμα και στην στεγνή άσφαλτο δεν ενιωσα να έχασα κατι απο τα continental.
2η αλλαγη : Eibach pro lift, εσφιξε ευχάριστα εκτος απο καποιες περιπτωσεις που νιώθεις να πηγαινει το κεφάλι περα δωθε οταν πχ περνας σαμαρακι διαγώνια. Στις απλες λακουβες μια χαρά, δεν ενιωσα αλλαγή στην άνεση αλλα ακουγες "μπαπ" ακομα και με 32 πιεση. Μαλλον εχει να κανει και με το ελαστικο, οτι το πελμα ειναι καπως κοιλο και οχι επίπεδο. Το εξτρα ύψος αν και θεωρητικά 2.5 εκατοστά δεν ειναι πολυ μου εδωσε πολύ στο κομμάτι εκτος δρόμου. Εχει να κανει και με το πως/ποσο βυθιζεται οταν ενας τροχος βρει εμπόδιο. Σε άσφαλτο με στροφές αν και πηρα υψος ειναι υπέροχο, δε το περίμενα.
3η αλλαγη : Michelin latitude cross 215/60R17. Νιωθω εχασα λιγο ύψος. Εφυγε το "μπαπ" και κάποιοι τριγμοί απο την μερια της πορτας που ειχα αποδεχθεί απο καιρό. Το αμαξι εχασε σπιρτάδα και τσιμπησε λιγακι θόρυβο πανω από τα 100, οχι να με απασχολησει. Το πιο θορυβωδες για μενα παραμένει ενα σφυριγμα απο τους καθρέφτες. Καποιοι ανεφεραν οτι το λαστιχο αυτο είναι παλιο σχέδιο, εγω ανησυχούσε γιατι ειναι XL και με σκληρα πλαϊνά φοβόμουν το "μπαπ" θα δυνάμωνε. Δεν επαληθεύεται, ειναι πιο άνετο απο τα 2 προηγουμενα και στα χαρακτηριστικά C στο βρεγμένο και C στην κατανάλωση, αν και παλιό κερδίζει τα yokohama G015 και τα falken AT3WA που ειναι φρεσκα μεν A/T δε. Καποιος ειχε πει οτι ειναι το ιδανικο λαστιχο για αυτο το όχημα, ισως να εχει δικιο.. Δεν ξέρω. Ετοιμος ειμουν παντως να βαλω το G015 αν υπήρχε. Οπτικα παντως αν εχει καμμια σημασια το LC ειναι πιο ομορφο και αγριο σε σχεση με το G015 που πραγματικά στο Passenger πελμα μοιαζει με ελαστικο δρομου και οχι ΑΤ.
Μενει να δουμε πως συμπεριφέρονται στο χιόνι, αν ειναι όπως διαβαζω εδώ από αλλους θα είμαι χαρούμενος και δε θα εχω δευτερες σκεψεις που εβγαλα τα crossclimate.