Νομίζω χρειάζεται να επισημάνουμε την διαφορά (και για τους νεότερους κατόχους Vitara) του ACC (Adaptive Cruise Control) και του CA (Collision Avoidance). Η SUZUKI νομίζω το λέει Dual Sensor Brake Support.
Το ACC δουλεύει μόνο με το cruise control ενεργοποιημένο, χρησιμοποιεί το ίδιο ραντάρ και κάμερες και ελέγχει την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο και αναλόγως της απόστασης που του έχουμε ορίσει μπορεί να φρενάρει ή μάλλον καλύτερα να επιβραδύνει το αυτοκίνητό μας για να κρατήσει σταθερή την απόσταση από τον μπροστινό μας.
Το CA είναι πιο "επεμβατικό", μπορεί να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά όταν επεμβαίνει του δίνει και καταλαβαίνει!
Το πρώτο στάδιο είναι το ηχητικό μήνυμα με το λαμπάκι στο ταμπλό. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά και μάλλον οι περισσότεροι το έχουμε διαπιστώσει.
Το δεύτερο στάδιο είναι να προετοιμάζει τα φρένα. Αν και κανένας πωλητής δεν μπορούσε να μου εξηγήσει πώς ακριβώς τα προετοιμάζει (μου λέγανε οτι τα "ζεσταίνει"

) , το διαπίστωσα μόνος μου.
Πρεσσάρει το κύκλωμα των φρένων τόσο, όσο λίγο πριν κλείσουν οι σιαγόνες. Όταν πατήσεις εσύ το φρένο βρίσκεις ένα σκληρό πεντάλ, χωρίς τζόγο, με προπιεσμένο το κύκλωμα και με το παραμικρό χάϊδεμα του φρένου το αυτοκίνητο ακινητοποιείται χωρίς σταδιακή επιβράδυνση και χωρίς διαδρομή στο πεντάλ.
Το τρίτο στάδιο είναι και το τελευταίο χαρτί στο μανίκι του CA και είναι κάτι πολύ δυσάρεστο για όποιον το έχει ζήσει.
Το φρενάρισμα είναι ξαφνικό, βίαιο (αν δεν φοράς ζώνη έχεις βγει από το παρμπριζ) και αυτό που ξεχασα να πω προηγουμένως, συνοδεύεται από μεγάλο θόρυβο. Σίγουρα συμμετέχει και το ABS γιατί ακούγονται αυτά τα "ροκανίσματα" μαζί με ένα άλλο δυνατό θόρυβο που όμως δεν μπορεσα να καταλάβω από πού προέρχεται. Προφανώς από τον μηχανισμό ολικής συμπίεσης του κυκλώματος των φρένων.
Αρα το CA δουλεύει και χωρίς το CC εκτός αν το έχουμε απενεργοποιήσει από το αντίστοιχο κουμπί στο ταμπλό.
Στα FL (>2019) δυστυχώς δεν μπορείς να ρυθμίσεις την απόσταση που θα ενεργοποιείται με το FAR kai NEAR, κάτι που μου ακούγεται χρήσιμο χωρίς να καταλαβαίνω τον λόγο γιατί να το καταργήσουνε.