Ασχολήθηκα λίγο περισσότερο να παίξω με τις διαφορες επιλογές του κλιματιστικού και εβγαλα κάποια νέα συμπεράσματα....
Τους πειραματισμούς τους έκανα αφού έβγαλα και το φίλτρο αέρα σε περίπτωση που αυτό δημιουργούσε προβλήματα ώστε να αποκλεισω το ενδεχόμενο μπουκωμένου φίλτρου αέρα (το φίλτρο αέρα το άλλαξα πέρισυ σε ένα τοπικό κατάστημα καθώς το μαμίσιο του δημιούργησα μια οπή καθώς το φυσούσα με κοφλέρ.....θα μου πείτε γιατι δεν το αλλαξα στην αντιπροσωπεία....Ναι το ζήτησα στο 2ο ετήσιο service και μου αλλάξανε το φίλτρο αέρα μηχανής.....το καταλαβα όταν πήγα σπίτι και είδα το κουτί με το παλιό φίλτρο μηχανής

)
ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ
Το βάζω στο low και την επιλογή για ανακύκλωση αέρα και παίρνω θερμόμετρο και το βάζω στον αριστερό και δεξιό στρόγγυλο αεραγωγό δίπλα απο τα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού.....
Παρατηρώ θερμοκρασίες -10 C
Επίσης πιάνω με το χέρι μου τον μεταλλικό σωλήνα στον χώρο της μηχανής και πάγωνε το χέρι μου.
Συμπεράσματα......παρατήρησα οτι μόλις εβαλα τους αεραγωγούς που φυσάνε πόδια-πρόσωπο ή μονο προσωπο ή μονο πόδια και αλλάζοντας την επιλογή για ανακύκλωση αέρα ή και να έρχεται και απ εξω οπότε....είχα ικανοποιητικότατη ψύξη....ΔΕΝ συνέχισα το πείραμα καθώς είχα αρχίσει να παγώνω με το να με φυσάνε παγωμενο αέρα οι αεραγωγοί στην μάπα και στα πόδια!!!!
Μόλις βάζω επιλογή "Παρμπριζ και Πόδια" και παρατήρησα τα εξής παράδοξα (ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ καθώς δεν θυμάμαι αν εκανε τα ίδια και πριν που "λειτουργούσε φυσιολογικά " για να έχω μέτρο σύγκρισης)
Συγκεκριμένα.....παρατήρησα μειωμένη ψύξη και οτι ο αεραγωγός στο παρμπριζ φυσάει ελάχιστα....δηλαδή σαν μπουκωμένος.....νομίζω καθόλου αέρα στους δύο μικρούς τριγωνικούς αεραγωγούς που βρίσκονται πάνω στο ταμπλό δεξιά και αριστερά .....ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ να φυσάει στους αεραγωγούς τους στρόγγυλους που βρίσκονται δεξια και αριστερα σε οδηγό και συνοδηγό.....ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ να φυσάει απο τους δυο, δεξια και αριστερά , στρογγυλους αεραγωγούς ενώ έχεις βαλει παρμπριζ-πόδια!
Αυτά τα συμπεράσματά μου.....
Αν μπορούσε να μου πεί κάποιος αν σε ενα φυσιολογικό βιταρά

φυσάει απο τους αεραγωγούς που σου έρχεται ο αερας στην μάπα και εσύ το έχεις βαλει παρμπριζ και πόδια....και ενώ το βάζεις τέρμα τον ανεμιστήρα να μην φυσάει αρκετά στους αεραγωγούς του παρμπρίζ καθώς και τους δυο μικρούς σε σχήμα τριγωνακι που βρίσκονται δεξια και αριστερά πάνω στο ταμπλό.
Ελπίζω να περιέγραψα σωστα.....
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Οι οδηγείες στο manual λέει πως καλό ειναι μια φορά το μήνα τουλάχιστον για ενα λεπτό να θέτουμε σε λειτουργία το κλιματιστικό....
Γι αυτό το ανέφερα στην αρχή οτι δεν το εκανα χρήση μήπως φταίει και αυτό το γεγονός....
Επίσης ακόμη και στο ζεστό το έχω να φυσάει πόδια και παρμπρίζ....ολο τον χειμώνα !