Προβλημα στο κινητηρα, μαλλον στη καυση

Προβλημα στο κινητηρα, μαλλον στη καυση

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Πέμ Νοέμ 19, 2009 11:24 am

Καλημερα σας. Εδω και μια εβδομαδα περιπου, υστερα απο τη Διρφυ βεβαια, εχω παρατηρησει ενα προβλημα στη καυση και στην επιδοση του αυτοκινητου. Βλεποντας τα οργανακια παντα, οταν η πιεση ειναι στο 0 το αυτοκινητο επιταγχυνει ναι μεν αργα αλλα χωρις κανενα προβλημα.Οταν δινω λιγο παραπανω γκαζι, η πιεση αυξανεται ,λογικο, το air-fuel τρελενεται, και βεβαια δεν δινει οσο θα επρεπε. Ο ηχος που ακουγεται ειναι σα διχρονη βαρκα που παει για ψαρεμα σε racing mode. Οι κινησεις που εκανα:
α) Αλλαξα μπουζι.Διαφορα δεν ειδα
β) Μιλησα με Αργυρη μου ειπε να το φυσηξω ετσι κι εκανα.Διαφορα δεν ειδα
γ) Εβαλα ενα διαγνωστικο που εχω και μου εβγαλε Cylinder 2 Misfire, Cylinder 3 Misfire.
δ) Αναπτυξαμε το θεμα στο... φωνακλοκουτι (shoutbox ) οπως ειχε πει καποιος, κυριως με τον Φανη μιλησα και αυτα που ειπαμε ητανε :
δ-1) να αλλαξω αρχικα τα μπουζοκαλωδια μεταξυ τους μιας και αποσπωνται απο τους πολλαπλασιαστες αλλα μετα ετεθει προβλημα μηκους καλωδιων, οποτε ειπαμε να δουμε αν οι πολλαπλασιαστες εχουν περιθωριο να μπουν ο ενας στη θεση του αλλου κλπ κλπ
ε)Επισης ανακαλυψα οτι στον πολλαπλασιαστη του 2-3 κυλινδρου τα καλωδια πανω στη φισα ειναι γυμνα, ειχε λιωσει το περιβλημα, χωρις να ακουμπαει το ενα το αλλο.. Βεβαια... οταν ειχα ανοιξει για να αλλαξω μπουζι τα καλωδιακια ητανε λιγο το ενα πανω στ'αλλο σα παρτακι να κανανε πανω στο μοτερ και το ενα φλερταρε με το αλλο και τετοια ..
Αλλα δε πιστυεω να δημιουργηθηκε απο κει το προβλημα.
στ) ειχα πλυνει το μοτερ παλαιοτερα αλλα δε μπορω να πω πως χρονικα συμπιπτουν οι πιθανοτητες να πηρε υγρασια...

Αναμμενω απαντησεις σας και πιθανες λυσεις..
Αρχικα σκεφτηκα να αλλαξω μπουζοκαλωδια και πολλαπλασιαστες. ομως εντος 365 ημερων εχει ξανα αλλαχθει ο ενας, δε θυμαμαι ποιος ομως. Τελος παντων ισως παω σε aftermarket τιποτα για βελτιωμενα.Αν υπαρχει και που υπαρχει και ποσο εννοειται, οπωσδηποτε θα αλλαξω την καλωδιωση του ενος με τα γυμνα και θα βαλω καινουρια, και του αλλου εντελως προληπτικα...

Αυτα..! Ο λογος σε σας.
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό georgeh » Πέμ Νοέμ 19, 2009 11:55 am

χεχεχε λοιπόν σαν παλιός γνώστης από turbo θα σου πω
βγάλε τα 4 μπουζί και δες αν είναι στεγνά ή πλούσια από μίγμα στους κυλίνδρους που λένε misfire
επίσεις δες για την παρουσία λαδιού!!!
μήπως βλέπεις μπλέ-άσπρο καπνό από εξάτμισή??
debian 7 http://www.debian.org | Varnish Cache | SCST iscsi | Puppet Labs | Nginx | Gluster FS | DRBD
Άβαταρ μέλους
georgeh
Site Admin
Site Admin

Λάστιχα: BF A/T
Suspension: Rocky-Road 5cm
cb: Ναι
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Πέμ Νοέμ 19, 2009 12:02 pm

τα μπουζι τα αλλαξα πριν μια εβδομαδα. Θα ηθελα να με κατατοπισεις πως μπορω να το δω αυτο. Ειναι πλουσιο σε μειγμα μιας και πριν απο ολο το σκηνικο το οργανακι εδειχνε υπερπληρες. Παρουσια καπνου ε ? χμ.. κατι ψηλα ναι. Επισης εχω ενα φιλτρο αναθυμιασεων για τον κινητηρα που και αυτο σταζει λαδι.. μαλλον δε θα επρεπε...
τι κανουμε τωρα... Πεταμα ?
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Πέμ Νοέμ 19, 2009 3:50 pm

Επισης εχω ενα φιλτρο αναθυμιασεων για τον κινητηρα που και αυτο σταζει λαδι.. μαλλον δε θα επρεπε...

:shock: Φλάς...
Πρίν λίγο καιρό μου μπέρδευε το εργαλείο και όταν το τσεκάρανε βρήκαν το σωληνάκι αναθυμιάσεων λαδιού να είναι κομμένο /ξεραμένο και να στάζει.Με αποτέλεσμα να μπερδεύουν οι στροφές και να ακούγετε ένα σκάσιμο στο φίλτρο αέρα που καταλήγουνε.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα επίσης μου είχε ανάψει και το λαμπάκι προβλήματος κινητήρα.
Αλλάχθηκε και όλα καλά :wink:
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Σάβ Νοέμ 21, 2009 7:20 pm

Δηλαδη μου λες τι; Να αλλαξω το σωληνακι?
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Σάβ Νοέμ 21, 2009 11:08 pm

Άν είναι κομμένο και στάζει κάτι από εκεί,δεν σου λέω να το αλλάξεις,πρέπει να το αλλάξεις :wink: Εμένα πάντως που είχε κάτι μικρά συμπτώματα και λίγο πρίν αποτελιώσει ,με την αλλαγή του όλα έστρωσαν και τραγουδαέι ο κινητήρας στο ρελάντι αλλά και οι στροφές στα φυσιολογικά όρια και ακόμα καλύτερα :wink:
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό GEORGE.B » Κυρ Νοέμ 22, 2009 6:12 pm

Kαλησπερα η περιγραφη που δινεις δηλαδη σαν βαρκα κ.λ.π ακουγετε σαν ρεταρισμα και λογικο ειναι εφοσον σου βγαζει misfire σε δυο κυλινδρους.
Λοιπον misfire=μπουζι,πολ/στης,μπουζοκαλωδιο,air mass meter η map sensor αναλογα τι εχει το αυτοκινητο,μπεκ ψεκασμου,ποιοτητα βενζινας,βουλωμενο φ.βενζινας,κομενο καποιο σωληνακι υποποιεσεως με αποτελεσμα να δηλητηριαζη το μιγμα,presure regulator βενζινας, το ξερω ειναι πολλα αλλα ετσι ειναι τα πραγματα τωρα μπορει να ειναι και πιο βαθυ οπως καμενη φλαντζα κατι βεβαιως που δεν σου ευχομε αλλα παιζει και αυτο,εαν εχεις μαυριλες στην εξατμιση καπνο, μαλλον ειναι απο ηλεκτρικα τωρα απο οτι εχω δει σε post δικο σου εκατσες και εβγαλες ψυγεια,προφυλακτηρα που σημενη οτι το κατεχεις το πραγμα σου συνιστω να δεις προσεκτικα ολα τα σωληνακια υποπιεσεως γιατι της περισσοτερες φορες απλα ειναι τα πραγματα που μας ταλεπωρουν,εαν δεις κατι αλλο γραψε μηπως μπορεσουμε και βοηθησουμε.
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.
Άβαταρ μέλους
GEORGE.B
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: KOBRA
Suspension: O.M.E-MX6+3CMbodylif
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευσηαπό georgeh » Κυρ Νοέμ 22, 2009 7:33 pm

Αν ο καπνός είναι χρώματος μπλε προς άσπρο δεν είναι καλά τα πράγματα γιατί αυτό σημαίνει ότι περνάνε λάδια στον θάλαμο καύσης!!!
debian 7 http://www.debian.org | Varnish Cache | SCST iscsi | Puppet Labs | Nginx | Gluster FS | DRBD
Άβαταρ μέλους
georgeh
Site Admin
Site Admin

Λάστιχα: BF A/T
Suspension: Rocky-Road 5cm

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Κυρ Νοέμ 22, 2009 8:37 pm

Να κοιταξεις και τα μπουζι,την πλευρα που μπαινει στον κυλινδρο,αν ειναι μαυρη η πορσελανη γυρο απο την ακιδα τοτε ασχημα τα νεα.Υπαρχει λαδακι στο θαλαμο καυσης.
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τρί Νοέμ 24, 2009 12:28 am

Γεια σας και παλι... Συγνωμη για την αργοπορεια..! Φιλε GEORGE.B θα ηθελα να σταθω λιγακι στα σωληνακια υποπιεσεως.Μηπως θα μπορουσες να με κατατοπισεις καπου ή καπως? Να τα παρουμε απο την αρχη ομως μιας και θα παιξει home made εγχειρηση τουλαχιστον να μη γινει καμια πατατα και μετα τρεχουμε.

air mass meter η map sensor -Που βρισκεται?

μπεκ ψεκασμου-Ξερω που ειναι

ποιοτητα βενζινας-Μαλλον καλη βαζω 100αρα shell

βουλωμενο φ.βενζινας-Που ειναι?

κομενο καποιο σωληνακι υποποιεσεως-Ε εδω ισως χρειαστω φωτος!

presure regulator βενζινας-Μαλλον ξερω. Μοιαζει με σκαστρα κλειστου τυπου?

Τωρα παιδια μου κανει και κατι καινουριο.Στιγμιαια, σα να κλεινω το διακοπτη.Ενα ντουκ και ξαναπερνει. Οκ.. εχω φαντασια αλλα στη προκειμενη περιπτωση και η φαντασια η δικια σας θα χρειαστει μπας και ειναι κατι αλλο. Περιμενω.... οσο για φλαντζα δε πιστευω... πριν 3-4 μηνες και πολυ λεω τις αλλαξα..! Τωρα ποιος ξερει.!
ðïéïò îåñåé.!
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό vitaroulas » Τρί Νοέμ 24, 2009 10:13 am

Φίλε Σάββατο πρωί μια ωραία καλοκαιρινή μέρα μου κάνει το ίδιο όπως ακριβώς τα περιγράφεις :cry:

Βάζω 100άρα βενζίνη και το πλακώνω αττική οδο
Έστρωσε :wink:

Μετά συνεργείο και καθαρισμός μπεκ
Ήταν χάλια 8)

Μετά κουκλί. Γουργούριζε σαν καινούριο
Συμπέρασμα μηχανικού: χάλια βενζίνη

Κόστος 110 ευρώ για τον καθαρισμό μπεκ + μπουζί + φίλτρο βενζ
vitaroulas

Λάστιχα: Univergoma Hamada
Suspension: Mad,Kyb,αποστάτες
Aka: damino
Name: Δαμιανός

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τρί Νοέμ 24, 2009 8:13 pm

Μαλλον ομως παω για βαλβιδες...!
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό GEORGE.B » Τετ Νοέμ 25, 2009 1:20 pm

GrandViturbo έγραψε:
Γεια σας και παλι... Συγνωμη για την αργοπορεια..! Φιλε μου θα ηθελα να σταθω λιγακι στα σωληνακια υποπιεσεως.Μηπως θα μπορουσες να με κατατοπισεις καπου ή καπως? Να τα παρουμε απο την αρχη ομως μιας και θα παιξει home made εγχειρηση τουλαχιστον να μη γινει καμια πατατα και μετα τρεχουμε.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
air mass meter η map sensor -Που βρισκεται? το air mass meter μετα το φ.αερος και πριν την πεταλουδα γκαζιου.
μπεκ ψεκασμου-Ξερω που ειναι ο.κ

ποιοτητα βενζινας-Μαλλον καλη βαζω 100αρα shell ο.κ

βουλωμενο φ.βενζινας-Που ειναι? κατω απο το αυτοκινητο διπλα στο ρεζερβουαρ
κομενο καποιο σωληνακι υποποιεσεως-Ε εδω ισως χρειαστω φωτος! λοιπον μαυρα μικρα σωληνακια φαντασου σε μεγεθος καλαμακι φραπε θα τα ψυλαφησεις ενα ενα με τα ακροδακτηλα σου για να δεις εαν ειναι ξερα η εχουν φυγει απο την θεση τους.
presure regulator βενζινας-Μαλλον ξερω. Μοιαζει με σκαστρα κλειστου τυπου? σωστος και ειναι σε μια ακρη του κανονα βενζινας εκαι που ειναι και τα μπεκ ψεκασμου

Τωρα παιδια μου κανει και κατι καινουριο.Στιγμιαια, σα να κλεινω το διακοπτη.Ενα ντουκ και ξαναπερνει. Οκ.. εχω φαντασια αλλα στη προκειμενη περιπτωση και η φαντασια η δικια σας θα χρειαστει μπας και ειναι κατι αλλο. Περιμενω.... οσο για φλαντζα δε πιστευω... πριν 3-4 μηνες και πολυ λεω τις αλλαξα..! Τωρα ποιος ξερει.!
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.
Άβαταρ μέλους
GEORGE.B

Λάστιχα: KOBRA
Suspension: O.M.E-MX6+3CMbodylif
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευσηαπό GrandViturbo » Τετ Νοέμ 25, 2009 1:27 pm

Ενταξει.
Ευχαριστω για ολα, αλλα το παω συνεργειο. Σε καποιον καλο βελτιωτη να γινει σωστη δουλεια. Με φλατζες πιστονια με ολα.
GrandViturbo

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τετ Νοέμ 25, 2009 5:40 pm

Παρεπιμπτόντως και ο GEORGE.B μηχανικός είναι :idea:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!

Επόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες