Το "κλεφτικο δεσιμο" ειναι εναλλακτικο του ραψιματος στην κοιλια αγαπητε Σταθη και δεν εχει καμια σχεση με το στηριγμα στην σουβλα.
Γινεται με κοκαλα, καθαρα, απο αλλο σφαχτο και δεν καταστρεφουμε τα χερια και το δεσιμο τους στον κορμο.
Το ψησιμο δε του κλεφτικου γινετε σε ξυλινο σουβλι που επιτρεπει ελαχιστο δεσιμο, κατω στο εδαφος με την φωτια διπλα, οχι σε σιδερενια σουβλα και σε ψησταρια με μοτερακι

Αν λοιπον θελουμε να το πουμε κλεφτικο πρεπει να το κανουμε και κλεφτικο και φυσικα να ιδρωσουμε ενα τετραωρακι να φερνουμε γυρα το σουβλι με το χερι στο εδαφος, διπλα απο την φωτια με οτι αυτο σημαινει.
Τα υπολοιπα ειναι ευκολιες που μας προσφερει η τεχνολογια και η προοδος για να απολαμβανει και ο μαυρος ο ψηστης λιγο Πασχα.