από K1ngdom_GR » Παρ Φεβ 12, 2021 12:01 am
Καλησπέρα στην παρέα! Εδώ και 1 μήνα ενθουσιασμένος κάτοχος του vitara αν και δεν έχω καταφέρει να κάνω πολλά χιλιόμετρα με την κατάσταση που επικρατεί… Μεσα στην ολη μου χαρα ειχα την γκαντεμιά και έπαθα λάστιχο… Ενώ έβγαινα από το γκαράζ μου αρχικά νιώθω την δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου να καθετε αποτομα και το τιμόνι να βαραίνει… Επειδή με πίεζε ο χρόνος δεν έδωσα και τόση σημασία ώσπου μετά από 2-3 λεπτά άρχισαν να βαράνε τα όργανα… Μου χτυπάει ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών και μου βγάζει ένδειξη "21" στο μπροστά δεξιά λάστιχο… Ανάβω αλάρμ και βγαίνω έξω και βλεπω κλαταρισμένο το μπροστα δεξια λάστιχο εντελώς… Παρόλο που είχα ρεζέρβα και τα εργαλεία για την αλλαγή δεν έχω ξανά κάνει αλλαγή σε λάστιχο και ήμουν έτοιμος να φωνάξω οδική βοήθεια… Για καλή μου τύχη είχα στο 1χλμ κοντά μου μαγαζί με αλλαγές ελαστικών και πήγα σιγά σιγά εκεί… Με εξυπητέτησαν πολύ καλα… Ειχε καρφωθεί μια πρόκα 4-5 εκατοστά τουλάχιστον… Ευτυχως δεν έπαθε αλλη ζημια το ελαστικο αν και δεν επρεπε να το κινησω μου ειπαν με κλαταρισμενο το λαστιχο αλλα ηταν μικρη αποσταση και το ρισκαρα… Σαν επισκευή στην τρυπα που ειχε κάνει η προκα του βαλανε κατι σαν κορδονι για να σταματησουν το χασιμο του αερα, αφαιρεσαν την προκα και ξανα φουσκωσαν το λαστιχο κανονικα…Σημερα που το οδηγησα ηταν οκ… Η πιεση του αερα σε νορμαλ επιπεδα οπως κ στα αλλα ελαστικα… Λετε να ειναι ενταξει το ελαστικο?Υπαρχει περιπτωση να χανει αερα σιγα σιγα? Επειδη εχει τυχη να ξανα παθω λαστιχο στο παλιο μου αμαξι σε αλλο μαγαζι που εβαζα λαστιχα κανανε αλλο τυπο μπαλωματος… Του βαζανε καποιο υγρο απο οτι θυμαμαι σαν αλοιφη δεν ειμαι σιγουρος, ριχνανε και νερο πανω να δουνε αν εβγαζε φυσαλιδες που σημαιμει οτι θα εχανε αερα και το επισκευαζανε με αυτον τον τροπο… Θα ειμαι ασφαλης με αυτο το μπαλωμα η να το δω ξανα λετε?
Τελευταία επεξεργασία από
K1ngdom_GR και Παρ Φεβ 12, 2021 9:12 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Φιλικά Ανδρέας.