Γιωργος ΗΛΙΑΣ έγραψε:Εμένα στον ΣΦΚ στον Κηφισο
Δεν μου έδωσαν πίσω τίποτα.
Δεν πρόσεξα καθόλου το λάδι που έβαλαν .
Πιστεύετε πως φταίει το λάδι ;
Παιδιά, εφόσον δεν πήρατε-είδατε το λάδι που σας έβαλαν, τίποτα δεν μπορεί να αποδειχθεί στα σίγουρα.
Με το δικό μου φτωχό μυαλό η κυριότερη παράμετρος, από αυτά που αλλάζουν στο service και μπορούν να επηρεάσουν την κατανάλωση, είναι το λάδι.
Μια "κακή σκέψη" που έκανα ήταν να μπήκε κατά λάθος το "πράσινο" λάδι για τα diesel στα δικά σας βενζινοκίνητα.
Παρότι έχει τις ίδιες προδιαγραφές, το diesel λάδι έχει κάποια ειδικά λιπαντικά πρόσθετα που στο petrol αυτοκίνητο δημιουργούν απώλεια συμπίεσης, άρα λίγο μειωμένη απόδοση και λίγο αυξημένη κατανάλωση.
Πραγματικά δεν τολμώ να σας προτείνω να αλλάξετε ξανά, παρουσία σας αυτή τη φορά, φίλτρο και λάδια με το σωστό Ecstar F9000 5W-30 (κόκκινη ετικέτα για βενζίνη) για να δείτε τι θα γίνει, καθώς έχει ένα κόστος γύρω στα 70 ευρώ που δεν είναι καθόλου αμελητέο. Από την άλλη, με αυτή τη διαφορά που έχετε δει στην κατανάλωση, εάν όντως βελτιωθεί η κατάσταση, θα κάνετε απόσβεση μέσα σε ένα μήνα, ίσως και λιγότερο. Αλλά μπορεί να μη γίνει και τίποτα...
Τώρα ο jimmak68 έβαλε και την παράμετρο της αλλαγής καυσίμου, αλλά αυτό είναι κάτι γενικό, ισχύει δηλ. για όλους και για όλο το 2019, οπότε λογικά δεν έχει σχέση με τη διαπίστωση που κάνατε εσείς και ειδικά μετά το service.