Αγαπητέ συμφορουμίτη -------,
παίρνω την ευκαιρία να απαντήσω στο σχόλιό σου μιας και το δικό μου σχόλιο ήταν το τελευταίο σε αυτό το νήμα, που ενδεχομένως να συνέβαλλε και στην αγανάκτησή σου.
Αν για οποιοδήποτε λόγο αυτά που έγραψα θεωρείς ότι ήταν απαξιωτικά ή ειρωνικά ή ακόμα και προσβλητικά στην προηγούμενη ανάρτησή σου τότε ειλικρινά σου ζητώ συγγνώμη.
Όπως στα περισσότερα φόρα, έτσι και εδώ ο καθένας μας εκφράζει τις απόψεις του σε θέματα που ξέρει καλά, σε θέματα που δεν ξέρει και τόσο καλά και (δυστυχώς) σε θέματα που δεν έχει ιδέα αλλά έτυχε να ακούσει κάτι από τον μάστορα της γειτονιάς του. Το έχουμε κάνει όλοι ή σχεδόν όλοι γιατί η παρόρμηση να εκφράσει κανείς την άποψή του σε ένα ακροατήριο είναι ενστικτώδης, είναι φυσική ανάγκη, που πρέπει να την παλέψουμε για να της αντισταθούμε.
Είναι χρέος των υπολοίπων και συνήθως των παλαιοτέρων να αμφισβητούν ή να ιχνηλατούν την εγκυρότητα των αναρτήσεων όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να προστατέψουν αυτόν που ένα μήνα μετά ή έναν χρόνο μετά ή και πέντε χρόνια μετά θα αναζητήσει πληροφορίες και θα βρεθεί σε έναν ποταμό από διαφορετικές και πολλές φορές αντικρουόμενες απόψεις χωρίς τελικά να μπορεί να καταλάβει αν βγαίνει κάποιο συμπέρασμα.
Ακόμα και όταν όλοι συμφωνούν σε κάτι, μέχρι να διαβάσεις το τελικό πόρισμα πρέπει να περιηγηθείς σε αμέτρητες σελίδες γεμάτες "Γειά σου μεγάλε", "Ωραίος!" "Εσκισες" κλπ μέχρι να φτάσεις στην απάντηση που ψάχνεις.
Θυμάμαι πριν αγοράσω το Vitara, είχα αρχίσει να διαβάζω σε αυτό το φόρουμ ένα νήμα που με ενδιέφερε και μετά από 50 σελίδες από αντικρουόμενες και άλλες τόσες συγκλίνουσες απόψεις, ένας χριστιανός έκανε μια ανάρτηση που έλεγε: "Λοιπόν παιδιά για να συνοψίσουμε γιατί το κάναμε σίριαλ..." και εξηγούσε βήμα-βήμα αυτό που έψαχνα. 50 σελίδες για να το βρω σε μία ανάρτηση!
Άρα οι παλιοί όπως τους εννοείς και εσύ δεν είναι κλίκες, δεν είναι παρέες. Είναι οι "γέροι" του φόρουμ που έχουν δει τόσα τα μάτια τους και ακούσει τα αυτιά τους που έχουν αποκτήσει μια φορουμική σοφία. Εμένα και εσένα προστατεύουν, δεν είναι εξυπνάκηδες ούτε το παίζουν ξερόλες.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η προσέγγιση του Αντώνη (Tony Look). Δεν εξέφρασε άποψη, ούτε κατακεραύνωσε, ούτε συμφώνησε. Μόνο ζήτησε επίμονα το άρθρο αναφοράς. και μετά σιώπησε. Και λόγω επαγγελματικής εμπειρίας (διάβασε την υπογραφή του) και ηλικίας (ξαναδιάβασε την υπογραφή του )

θα πρέπει να είναι ο μόνος που έχει επιστημονική άποψη τουλάχιστον για το παρόν νήμα. Εγώ "πετάχτηκα". Σαν ξερόλας. Όταν μετά διάβασα και άλλα άρθρα από τον ίδιο ιστότοπο που άντλησες τις πληροφορίες σου, τα εξηγούσαν κάπως διαφορετικά. Έλεγαν ότι τώρα πλέον όλη την διαχείριση την κάνει το ECU ο "εγκέφαλος" που λέμε. Αυτό παίρνει όλα τα δεδομένα και κανονίζει πόσο φόρτιση έχει η μπαταρία και πόσο ρεύμα θα δώσει το δυναμό ανάλογα με την χωρητικότητά της κλπ κλπ. Επίσης λένε ότι αν βάλει κανείς μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, αναγκάζουν το δυναμό να δουλεύει περισσότερες ώρες για να την φορτίσει. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι ότι μπορεί να καεί το δυναμό γιατί αυτή είναι η δουλειά του αλλά ότι δουλεύοντας περισσότερο χρόνο, κλέβει πολύτιμο έργο από τον κινητήρα μας που αυτό συνεπάγεται μείωση παρεχόμενης ισχύος, αυξημένη κατανάλωση, αυξημένους ρύπους κλπ. Αμελητέα μεν αλλά in the long run που λένε και οι Αγγλοσάξονες, προσθέτονται όλα. Άρα τελικά είχες δίκιο που φώναζες.
Και κλείνω γιατί βλέπω τους moderators να χλομιάζουν. Είμαι και εγώ "νέος" σαν και σένα αν κρίνω από τις αναρτήσεις μας που είναι σχεδόν ίδιες. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχω γνωρίσει κανένα προσωπικά. Δεν νομίζω να υπάρχουν κλίκες εδώ μέσα που θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους ή να φιμώσουν τις απόψεις των άλλων. Σίγουρα υπάρχουν παρέες που έχουν και κοινωνικές συναναστροφές μετά από τόσα χρόνια συνύπαρξης σε ένα χώρο με τόσα κοινά που όλοι αγαπάμε (αυτοκίνητο, τετρακίνηση, εκδρομές κλπ) αλλά στο φόρουμ νομίζω είμαστε όλοι ίσοι να λέμε την γνώση μας και την άποψή μας για το όφελος όλων.
Έχω στο πρόγραμμα μια εκδρομή στο Φρακτό και θυμάμαι από προηγούμενες επισκέψεις μου οτι πρέπει να ζητήσω τα κλειδιά για τις κουκέτες από το Δασαρχείο Δράμας. Μόλις το πάρω απόφαση θα σε αναζητήσω να ...κεράσεις καφέ