Ήρθε και η δική μου ώρα για αλλαγή ελαστικών σιγά σιγά.
Μετά από σχεδόν 3 χρονιά και 50Κ χιλιόμετρα με τα μαμά ελαστικά.
Η χρήση είναι κατά 95% (μπορεί κα παραπάνω) άσφαλτος . Το υπόλοιπο είναι λίγο χιονάκι προς Δερβενοχώρια μεριά (οπού πάντα θα πετύχω τον Gatoz)
και βατοί χωματόδρομοι. Οι χωματόδρομοι μόνο καλοκαίρι για παραλίες. Έως τώρα με τα μαμά ελαστικά δεν είχα κανένα πρόβλημα αλλά επειδή είναι ένα καθαρά ασφάλτινο λάστιχο δεν επιδίωξα κάτι παραπάνω.
Για την αντικατάσταση σκέφτομαι να προσανατολιστώ σε κάτι που να είναι και λίγο εκτός (80-20) ας πούμε. Σε οτιδήποτε έχω βρεί (διαβάζοντας και εδώ) που κάνει και για λίγο εκτός, πάντα με χάλαγε ότι ο δείκτης σε βρεμένο είναι το καλύτερο C (πχ yokohama G015 , yokohama G055, Latitude cross, Cooper Att ). Μετά η άλλη σκέψη ήταν σε τεσσάρων εποχών που θα είχα καλή πρόσφυση στο χιόνι (με πιστοποίηση νιφάδα) και μέχρι και Α σε βρεγμένο, αλλά θα λυπόμουν να τα πάω σε χωματόδρομό, και επισης φοβάμαι την γρήγορη φθορά.
Τώρα τελευταία έπεσε στην αντίληψη μου το yokohama CV G058 που νομίζω είναι καινούριο λάστιχο και είναι ο αντικαταστάτης του G055.Δείχνει να είναι αρκετά ασφαλτινο με δείκτη σε βρεμένο B και σήμανση M+S.
Τα πλαϊνά δείχνουν ενισχυμένα για καμία πετρούλα. Νομίζω ότι θα ταίριαζε στην χρήση που θέλω να κάνω αλλά δεν έχω ακούσει γνώμες για αυτά .Δηλαδή αν κάνουν αυτά που υπόσχονται.
Έχει κανείς ακούσει τίποτα;