Μπορεί να καταγράψει κανείς κάποιες παρατηρήσεις για την λειτουργία της αυτοματης αξομείωσης των led φώτων(αφορα μονο την έκδοση GLX). σε αναζήτηση στο s.r.(εβαλα αναζήτηση led) βρήκα ότι έχει εναν αισθητήρα συνδεδεμένο στην πίσω ανάρτηση όπου ανάλογα με την αυξομείωση του υψους αυτής ανεβοκατεβαινει η δέσμη(υπαρχει σε κάθε φανάρι και απο ένα μοτεράκι).Εδώ και λίγο καιρό κάτι είχα υποψιαστεί οτι δεν λειτουργούσε σωστά,δεν έβλεπα καμία αλλαγή στο ύψος της δέσμης είτε σταματημένος είτε εν κινήσει.Ελεγα όμως ότι αφού δεν άναβε η αντίστοιχη λυχνία στο ταμπλό,δεν έχω πρόβλημα(εχει λυχνία αυτοδιάγνωσης)Σε επίσκεψη στο εδώ εξουσιοδοτημένο δε λέω το πάλεψαν αλλά δεν βρέθηκε δυσλειτουργία ούτε το διαγνωστικό έβρισκε κάτι. Φυσικά όσο το πάλευε μπρος-πίσω ,χειροφρενο ,φρενο ....η δέσμη ήταν αμετακίνητη στο ίδιο σημείο.Σε ένα βιντεο που βρήκα στο στο youtube αυξομείωση σε στάση(μάλλον μαινοβγαίνουν άτομα και αλλάζει ύψος η πίσω ανάρτηση) είναι μεγάλη.Το video αυτό αναφέρεται στο scross αλλά δεν νομίζω ότι τα συστήματά μας διαφέρουν τόσο πολύ
Γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να ρυθμιστεί η αρχική στάθμη των φώτων? Γιατί τα βράδια συχνά πυκνά μου κάνουν φώτα οι απέναντι κ το λαμβάνω πως τους στραβωνω κ η αλήθεια είναι πως ρίχνουν λίγο ψηλά, κρίνοντας από προηγούμενα αμάξια μου.
giomei έγραψε:Γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να ρυθμιστεί η αρχική στάθμη των φώτων? Γιατί τα βράδια συχνά πυκνά μου κάνουν φώτα οι απέναντι κ το λαμβάνω πως τους στραβωνω κ η αλήθεια είναι πως ρίχνουν λίγο ψηλά, κρίνοντας από προηγούμενα αμάξια μου.
Σας ευχαριστώ αμφότερους! Το αστείο είναι πως πήγα στην αντιπροσωπεία που το αγόρασα, τους είπα αυτον τον προβληματισμό μου κ μου είπε "μα αφού είναι αυτόματα, δεν ρυθμίζονται.." Με βλέπω να τρέχω στον Σφακιανάκη τελικά να βρω άκρη σίγουρα..
Καλά στο είπανε...τα φωτιστικά led και xenon βάση νομοθεσίας πρέπει να είναι αυτορυθμιζόμενα...γι'αυτό έχουν αισθητήρα κλίσης κι όταν το αμάξι ξεκινάει τα φώτα κάνουν μια πάνω κάτω και σταθεροποιούνται στο σωστο ύψος βάση της διαμήκους κλίσης που διαβάζει ο αισθητήρας. Τουλάχιστον έτσι έκαναν όσα αμάξια είχα κι έχω με xenon παλιότερα και led τώρα. Ρύθμιση μπορεί να έχει αλλά φαντάζομαι για να ρυθμιστεί σε περίπτωση που απορυθμιστεί. Μη δίνεις βάση που σου παίζουν τα φώτα...
Δημήτρη έτσι είναι αλλά...... Χρειάζονται μια τιμή για να ξέρουν που είναι το οριζόντιο γι αυτά. Γι αυτό το λόγο τα ρυθμίζουμε και όπου τα βάλουμε μετά εκεί μένουν ανεξάρτητα φόρτωσης ή κάποιου άλλου παράγοντα. Μετά είναι που δουλεύει το αυτοματο σύστημα που τα ανεβοκατεβάζει. Αυτά στα λέω γιατί 2 χειμώνες στην Β. Ελλάδα έκανα σε κατάσκοτεινούς δρόμους χιλιάδες χιλιόμετρα και βρηκα την λύση μόνος μου στον τοίχο του νοσοκομείου Καστοριάς. Τα ρύθμισα όπως έπρεπε να είναι για να μπορώ να βλέπω εγώ, και έμεινε σε αυτή την ρύθμιση από τότε.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τη νομοθεσία σχετικά με το ύψος της δέσμης και πως γίνεται η ρύθμιση αυτή... Θεωρώ ότι οι μηχανικοί της suzuki θα τη γνωρίζουν όταν ρυθμίζουν θα φωτιστικά. Δε θέλω να πιστέψω ότι το αμάξι φεύγει αρύθμιστο όσον αφορά το zero calibration της διαμήκους κλίσης.Τώρα αν φεύγει λυπάμαι.
Μήτσο όλα αυτά σωστά αλλά..δεν μπορεις να αγνοήσεις το αναβόσβημα των φώτων από τους απέναντι,κάτι δεν πάει καλά.Ειχα μεγάλο πρόβλημα σε κάθε ταξίδι με την ρύθμιση που θεωρούσε σωστή η suzuki οπότε τους το πήγα φορτωμένο και το ρύθμισαν.Η αυτόματη αυξομείωση είναι τόσο μικρή που στις μεγάλες κλίσεις δεν βοηθάει.
Δημήτρη όπως θα παρατήρησες στο βίντεο υπάρχει περίπου +/- 20 πόντοι διαφορά περίπου στην καγκελόπορτα όταν τα φώτα αυτορρυθμίζονται. Ακόμα και 5 ή 10 πόντοι σε κάποια απόσταση μπορεί να σημαίνει ότι τυφλώνουν ή όχι. Τα ρυθμίζεις εσυ από μόνος σου αν ξέρεις και βλεπεις όταν εισαι από πισω από αλλά αυτοκίνητα αν τα τυφλώνεις.
Δε ξέρω Παναγιώτη...όπως είπα είχα αμάξια με xenon και led.Και τώρα το ένα αμάξι είναι με led, όχι το Suzuki. Δεν αντιμετώπισα ποτέ θέμα με τη δέσμη και κυρίως θέμα της τάξεως των +/- 20 πόντων. Τώρα τι να πω? Πάντως αν η δέσμη δε μπορεί να ρυθμιστεί αυτόματα από το σένσορα και κάθε φορά μπορεί να χάνει εως και 20 πόντους το ίδιο δε θα γίνει και αν το ρυθμίσεις εσύ πιο χαμηλά? Δλδ δε θα βαράει σε περίπτωση λάθους 20 πόντους κοντύτερα με αποτέλεσμα να μην φέγγει?
Δημήτρη οι 20 πόντοι στην καγκελόπορτα είναι στα 20 με 30 μέτρα απόσταση... Είναι ελάχιστο αλλά και πάλι μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ να τυφλώνεις τους άλλους ή όχι. Με δοκιμές πιστεύω θα βρεις το σημείο που είναι το ιδανικό, να βλεπεις χωρίς να τυφλώνεις. Από εκεί και πλέον μετά θα το κρατάει αυτόματα το σύστημα στο αυτοματο. Όχι από μέσα δεν υπάρχει πλέον χειριστήριο ή διακόπτης.