costas66 έγραψε:kostasRS έγραψε:Δεν το λες και καθετοι γενικα,το μοντελο σου ομως επειδη εχει βγαλει καποια θεματακια οπως θα διαβασες(οχι λογο υγραεριου)καλο θα ηταν να μην το πιεζες!
Το προηγουμενο μοντελο δεν εχει θεματα,το δικο σου σε 2λιτρο βγαζει τα προβλεπομενα .
Εγω στην θεση σου δεν θα το εβαζα
Κώστα μάλλον κάτι μπέρδεψες.![]()
Ο φίλος Τόλης έχει το παλιό Vitara.
Τα θεματάκια του αφορούν κεφαλή, ψυγείο ή και κορμό και έχουν διεξοδικά αναλυθεί στις κατάλληλες ενότητες.
Επίσης ουδεμία σχέση έχουν με το υγραέριο.![]()
Το δικό του σε 2λιτρο είναι το V6 το οποίο επίσης δεν έχει θέματα.![]()
Αν και το θέμα αφορά το NGV 2.4 επισυνάπτω για το φίλο Τόλη, το σχόλιο μου σε σελίδα στο fb που αφορούσε ακριβώς το αυτοκίνητό του.
Αν η ομάδα κρίνει ότι πρέπει να διασπαστεί ή μεταφερθεί, ας πράξει αναλόγως.
Τη μεταφέρω αυτούσια χωρίς καμιά διάθεση να θίξω άτομα προσωπικά, αλλά μόνο συμπεριφορές.
"Να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.
Ως γνωστόν οι γνώμες είναι σαν τις κ@#@#@δες, ο καθένας έχει από μια.
Καλό είναι λοιπόν η κάθε άποψη να τεκμηριώνεται.
Έχεις ένα αυτοκίνητο σημερινής αξίας 3.500 - 4.500€. με μέση κατανάλωση στην παρούσα μορφή γύρω στα 9 Lt/100 km.
Για ένα καλό σύστημα υγραερίου θα χρειαστείς γύρω στα 900 με 1000€ με ΚΤΕΟ κομπλέ.
Ένα μοτέρ για το αυτοκίνητο σου σε άριστη κατάσταση κοστίζει περίπου τα ίδια λεφτά, ίσως και κάτι λιγότερο.
Αν σκοπεύεις να κάνεις 20.000χλμ στα επόμενα πέντε χρόνια, τότε μη βάλεις υγραέριο, πραγματικά δε σε συμφέρει.
Αν όμως θες να χαρείς πραγματικά το αυτοκίνητο σου, να βολτάρεις σε κάθε ευκαιρία, να φουλάρεις με 35€ και να κάνεις 400χλμ μέχρι να ξαναχρειαστείς καύσιμα και να κάνεις 10.000 - 15.000 χλμ το χρόνο, νομίζω ότι έχεις ήδη αργήσει.
Στα πρώτα 15.000 χλμ έχεις αποσβέσει την εγκατάσταση.
Στα επόμενα 15.000 χλμ πάρε ένα μοτέρ και βάλτο στην άκρη να υπάρχει.
Και μετά πιές του το αίμα.
Βάλε και άλλα 400€ στην άκρη για το μηχανικό που θα αλλάξει το μοτέρ όταν και αν αυτό χαλάσει.
Όταν πριν από χρόνια ήμουν στη θέση σου, άκουγα τα ίδια.
Θα χαλάσει, μην το κάνεις, θα βγάλει πρόβλημα.
Δεν ήταν φτηνά τα συστήματα υγραερίου τότε , ούτε υπήρχε η εμπειρία και η γνώση που υπάρχει σήμερα.
Μετά από 180.000χλμ με υγραέριο και έχοντας "κερδίσει" τρεις φορές την αξία του αυτοκινήτου μου, ένα έχω να πω.
Δικά σου τα λεφτά, δικό σου και το αυτοκίνητο.
Εμείς τη γνώμη μας λέμε, εσύ αποφασίζεις.
ΥΓ. Μου κάνει ακόμα εντύπωση που ακούω από άτομα με αυτοκίνητα ψηλωμένα + 10cm , με 36 '' λάστιχα, κοντά κορωνοπήνεια και τούρμπο ότι το υγραέριο θα δημιουργήσει πρόβλημα"
Πολυ σωστα Κωστα...το πηραμε για να το χαρουμε οσο δεν παει...

Να συμπληρωσω στο θεμα γκαζιου την συνετη οδηγηση και οχι την χρηση σε θερινους μηνες