Όπως καταλαβαίνετε, το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Πολλές φορές έπρεπε να το ανοίξω και να το κλείσω δεύτερη και τρίτη και τέταρτη φορά μέχρι να κλείσει τελείως.
Προσέξτε τί συμβαίνει!
Η κλειδαριά είναι ηλεκτρική. Όταν πατάμε το κουμπί για να ανοίξει, ένα μικρό μοτεράκι την ανοίγει.
Όταν αφήνουμε το κουμπί, το ίδιο μοτεράκι γυρίζει ανάποδα και επιστρέφει το νύχι (latch) στην κλειστή θέση έτσι ώστε μόλις κλείσουμε την πόρτα να μανδαλώσει.
Αυτό το μοτεράκι όμως θέλει κάποια δέκατα του δευτερολέπτου για να κλείσει τελείως (αν είσαστε κάπου με ησυχία θα το ακούσετε να γυρνάει) οπότε αν ανοίξουμε και κλείσουμε αμέσως την πόρτα δεν έχει προλάβει ο όνυχας να επιστρέψει και άρα δεν μανδαλώνει.
Από τα νεύρα μου, την άνοιγα και την έκλεινα σχεδόν αμέσως όλο και με περισσότερη δύναμη αλλά έμενε στην ημιάνοικτη θέση.
Επάνω που ήμουν έτοιμος να το πάω στην αντιπροσωπεία, πήρα χαμπάρι τί γινότανε (επειδή κατά τύχη άκουσα το μοτέρ να γυρνάει).
Τώρα που το έχω μάθει, ανοίγω την πόρτα, περιμένω ένα-δύο δευετρόλεπτα και μετά την κλείνω. και μακρυά το χέρι από το κουμπί. Ούτε μία τζούφια από τότε