Αγορα NV και προβληματισμοι

Re: Αγορα NV και προβληματισμοι

Δημοσίευσηαπό StefanosM » Τρί Ιαν 28, 2020 10:24 pm

Gatoz εκλαψα απο τις παρομοιώσεις!
Νομίζω πάντως οτι το προβλημα αφορα τα FL μοντελα..στα ντίζελ και γενικά τα προ facelift, δεν νομίζω να συνεβαινε σε τετοιο βαθμο..
Παντως θα το ξαναπω και ας βγω ψευτης... ανάκληση μην περιμενετε..ανακληση (με μια εξαιρεση τους πρώτους μηνες κυκλοφοριας, που καποιες παρτιδες φρεναραν και μονα τους) δεν εγινε για τα ρανταρ που παρουσιαζαν τοσο εντονο προβλημα παγκοσμίως στα προ facelift μοντελα..δεν θα γινει για πλαστικα που τριζουν..
Αυτο που γινεται και το κανουν (τουλαχιστον στους Σφακιανακηδες) ειναι αλλαγες πλαστικων και ξαναμονταρισμα εντος εγγυησης με προσθήκη καποιας μόνωσης κτλ..
Το ιδιο με το ρανταρ..δε δουλευει βγαζει σφαλμα? Πας το λες στο παραγγελνουν και στο αλλαζουν...
Άβαταρ μέλους
StefanosM
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Michelin Latitude Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/60/17
Suspension: ΜΑΜΑ, mad+3.5 ελατηρ
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: StefanosM
Name: Στέφανος

Δημοσίευσηαπό TRIANTOS » Τετ Ιαν 29, 2020 7:10 pm

Παιδιά μην τρελαινόμαστε με το μικρό στην πραγματικότητα πρόβλημα των τριγμών του ταμπλό. Δεν είναι πρόβλημα στην ποιότητα κατασκευής αλλά στην συναρμογή του ταμπλό και κυρίως εμφανίζεται στα μετά το φεις λιφτ μοντέλα, όπως και στο δικό μου. Προφανώς προέρχεται από την εσπευσμένη αντικατάσταση του πάνω μέρους του ταμπλό με μαλακό υλικό, λόγω των κακών κριτικών που είχε λάβει σχετικά με την ποιότητα του σκληρού της υλικού .Το VITARA είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με ανάρτηση επιπέδου citroen στην άνεση και με αρκετές (όχι όσα τα παλαιότερα) εκτός δρόμου δυνατότητες. Εγώ στους έξι μήνες που το οδηγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και το έχω συμπαθήσει ιδιαίτερα. Στην ιδιοκτησία μου είχα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα (κυρίως για να ικανοποιήσω την αυταρέσκεια μου και το ΄΄φαίνεσθαι΄΄ ) , αλλά παράλληλα με αυτά είχα και ένα jimny αυτόματο που είχα αγοράσει για τη γυναίκα μου. Παρατήρησα ότι το αυτοκίνητο που συμπαθούσα ήταν το jimny , αυτό ήθελα να οδηγώ, ακόμη και για μικρά ταξίδια εκτός Αθηνών με αποτέλεσμα η γυναίκα μου να ΄΄το ξεχάσει΄΄. Η εμπειρία μου αυτή με οδήγησε στην αγορά του NV έχοντας ένα αυτοκίνητο που δεν σου προσφέρει μεν συγκινήσεις, αλλά τα κάνει όλα καλά και χωρίς ΄΄ να σκάσεις ένα κάρο λεφτά΄΄.
TRIANTOS
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: CONTINETAL/ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ
Διάσταση ελαστικών: 215/55/R17
Suspension: ΕΜΠΡΟΣ/ΑΝΕΞ.ΠΙΣΩ/ΗΜΙ
cb: Όχι
Aka: PANOS11
Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσίευσηαπό jimmak68 » Τετ Ιαν 29, 2020 7:41 pm

Συμφωνώ απόλυτα.Έχουμε κολλήσει στα τριξίματα (δικαιολογημένα βέβαια) αλλά επειδή το topic είναι η αγορά NV έχουμε ξεχάσει γιατί το πήραμε κι ιδίως αυτοί που πρώτη φορά έχουν στη κατοχή τους ένα suv.Ένας απ αυτούς είμαι κι εγώ κι έχω εκτιμήσει ιδιαίτερα την ευκολία στην καθημερινή χρήση,την δύναμη και την ησυχία του κινητήρα παρ΄όλο τα μόλις 1000 cc,την οικονομία του και πολλά άλλα.Και είναι και όμορφο.Τώρα , όπως ειπώθηκε πιο πάνω ,αν τα τριξίματα είναι το μοναδικό που θα μας απασχολήσει...ε χαλάλι του.Θα βρούμε κάποια λύση.
jimmak68
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: ContiEcoContact
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Suspension: Άγνωστο
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό SCOUTER » Τετ Ιαν 29, 2020 10:03 pm

Ποια τριξιματα ρε παιδια? (μιλαει ο μοναδικος που δεν εχει ακομα νιβι εδω μεσα..). Οταν δοκιμασα το οχημα σε μεγαλο ταξιδι πριν καιρο (φλ, 1.4, 4χ2) μου φαινοταν οτι οδηγαω μερσεντεεες, αλλα δεν εχω οδηγησει ποτε μερσεντικο και ουτε προκειται. Μαλλον φταιει που οδηγουσα 15 χρονια τζι βι 1.6 2005 και συνηθισα να τριζουν ολα και να ακουω μια φιλαρμονικη ορχηστρα ελαστικων πλαστικων κερματων καλωδιων αερα, γιατι μουσικη δεν γινοταν ν ακουσω εκει μεσα. Με το φλ 1.4 συνδεσα το iphone, carplay με τη μια και αψεγαδιαστη συνδεση, ανεβασα παραθυρα και ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. Ενα δακρυ κυλισε σχεδον απο τα ματια μου, λες και ανακαλυψα παλι την μουσικη, και πηγαινα με 120-130 αντε 140 σε καποια σημεια, συνολικα 4 ωρες δρομος. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Βεβαια υπαρχουν οδηγοι που το συγκρινουν με αλλα οχηματα διαφορετικου κυρους και ενδεχομενως ποιοτητας κατασκευης. ΟΚ ΔΕΚΤΟΝ.

Λοιπον εγω που ειμαι απο αυτους που κανουν υπομονη ακομα και ειμαι τωρα ποια βεσπατος μοναχα και κανει κρυο, διαβαζω και μαθαινω ακομα.
Και κρατιεμαι για να μη δωσω 22.500 για καινουριο νιβι γιατι ερχονται δυσκολοι καιροι και το βλεπω! Και μπαινω σε κατι πειρασμους να τσιμπησω κανα νιβι ατμοσφαιρικο με 15 χιλιαρικακια γιατι κρυωνω.
Και ελα που διαβαζω και βλεπω κατι μαχες που γινονται στα φορουμ με θεμα ΤΟΥΡΜΠΟ vs ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ (σαν αυτες που εγιναν εδω μεσα του στυλ 2χ4 vs 4x4 η επισης την αλλη την επικη diesel vs βενζινας 80 σελιδες οι καθε μια!!!).
Ακουγονται πολλα..παρα πολλα...τελικα τι παιζει?? Ποια ειναι η αληθεια που κρυβεται? Μηπως για καποιον που θελει να κρατησει καιρο το εργαλειο η ατμοσφαιρα ειναι πιο ασφαλης ως προς την ενδεχομενη αστοχια υλικων??? Ζεσταινει πολυ η τουρμπινα? Την προσεχετε ποιο πολυ τελικα η στα α@@!!@#$# σας ειναι ολα ραδιο αρβυλα?
Άβαταρ μέλους
SCOUTER
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: Continental
Διάσταση ελαστικών: 215/55 R17
Suspension: Εργοστασιακη
Name: Big Papa

Δημοσίευσηαπό GATOZ » Τετ Ιαν 29, 2020 10:08 pm

#asheton
δεν βρισκω αλλου να γραψω και να διαβασετε

ρε νιβαίοι, μονο κανει κρατσα-κρουτσα εισαστε.
εχει πιτα, εχει εκδρομη και εσεις κοτες.
για σηκωθειτε και ελατε, θα γουσταυρετε εξαιρετικα!

ΑρΕς
και εμουά είχα φοβίαι: εφιάλτης ειναι να καθεσαι σε ενα τραπεζι με αγνωστους αμηχανος και να ψαχνεις να βρεις κοινα σημεια μηπως μιλησεις. και αυτη να γκρινιαζει που την επηγες.
δις ιζ νοτ δη κέις στη περιπτωση του βιταρακλαμπ. ουτε καν που εγκρινιαξε, γουσταρισε τρελα, η παρεα κολαει με ρυθμους 1.4 μπουστερτζετ και δεν μοιαζει με τπτ απο τον εφιαλτη.
το μονο το κακο ειναι που τελειωνει η φαση και πρεπει να γυρισεις στα καθηκοντα. αλλα εχεις γνωρισει τον gato....
μιλφΑμαν
Άβαταρ μέλους
GATOZ
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Malatesta Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: 4wheelers +14
Εργάτης: Ναι
Aka: gatoz
Name: Θεοντόρε δη Γκρέιπ (τ νοτ)

Δημοσίευσηαπό Nikola Tenv » Τετ Ιαν 29, 2020 10:14 pm

TRIANTOS έγραψε: έχοντας ένα αυτοκίνητο που δεν σου προσφέρει μεν συγκινήσεις.

Παναγιώτη, έχω αντίθετη άποψη και νομίζω δεν είμαι ο μόνος ;-)
ΧαΪδεύω λίγο το γκάζι στο sport mode και με πετάει στο κάθισμα , επίσης βουτάει και στις λάσπες απρόσκοπτα :D
Εγώ αυτά τα βρίσκω ....συγκινητικά :handgestures-salute:
N.Vitara 1.6 D.Allgrip MP coil springs+2cm, Falken A/T3 , 4mm alum. engine skid plate.

51°13'N 07°38'E
Άβαταρ μέλους
Nikola Tenv

Λάστιχα: Falken wildpeak A/T3wa
Διάσταση ελαστικών: 215-60-17
Suspension: εργ +3,5 εκ ΜΡ
Aka: the yachtsman
Name: Νικος

Δημοσίευσηαπό GATOZ » Τετ Ιαν 29, 2020 10:15 pm

@mikron_papa
#balls_einai_ola
#to_skizo_mera_nihta
#kih_den_echei_kamei
#min_akous_gia_atmosfaira
#to_1_4_paei_poly
#leronis_vraki_apo_sikomara_otan_anoigis_3i_se_sport

ΑρΕς
τρεξε παρε ενα πριν ερθουν τα γιουκαρ και τα μπερεκ...
μιλφΑμαν
Άβαταρ μέλους
GATOZ

Λάστιχα: Malatesta Kobra NT
Suspension: 4wheelers +14
Εργάτης: Ναι
Aka: gatoz
Name: Θεοντόρε δη Γκρέιπ (τ νοτ)

Δημοσίευσηαπό stelios8ess » Τετ Ιαν 29, 2020 10:31 pm

Φίλε Ανδρέα (SCOUTER)
Από την στιγμή που έχουμε διαφορετικά θέλω, διαφορετικά πρέπει,
διαφορετικά γούστα. Βλέπει ο καθένας και ακούει με τον τρόπο του.
Επόμενο είναι να υπάρχουν όλοι αυτοί οι "διαξιφισμοί" ακόμα και για το
ίδιο ακριβώς αντικείμενο πχ. αυτοκίνητο.
Κατά την γνώμη μου όλο αυτό είναι πολύ υγιές και ευχάριστος τρόπος κουβέντας :D
Βάλε κάτω το τι θέλεις και ανάλογα προχώρα.
Ευτυχώς!! κάθε μέρα είναι διαφορετική.
Άβαταρ μέλους
stelios8ess

Λάστιχα: GoodyearVector4Season SUV
Διάσταση ελαστικών: 215-60 R17
Suspension: Της μαμά του
Aka: Stelios8es
Name: Στέλιος

Δημοσίευσηαπό Road86 » Τετ Ιαν 29, 2020 11:24 pm

Αυτοκίνητο που κυνηγάς τα gti στις στροφές και τις ευθείες ( πχ corsa opc) και στο καπάκι ακολουθείς grand vitara στο χώμα δεν είχα ξαναοδηγησει. Και έχω μια αξιοπρεπή εμπειρία από αυτοκίνητα. Το έχω κατά ευχαριστηθεί και θα το ξαναγοραζα!
Road86
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Λάστιχα: Continental Ecocontact
Διάσταση ελαστικών: 215/55r17
Name: Βασίλης

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τετ Ιαν 29, 2020 11:27 pm

GATOZ έγραψε:#asheton
δεν βρισκω αλλου να γραψω και να διαβασετε
Περιμένω στη πίτα να το κρεμάσεις σε πλακάτ από το λαιμό :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Suspension: MAD/KYB +12cm
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό MitsosX » Πέμ Ιαν 30, 2020 3:57 am

Το αμάξι είναι ο ορισμός του vfm...τπτ περισσότερο, τπτ λιγότερο.
Τώρα, οποίος ψάχνει οδηγικές "συγκινήσεις" και παίρνει suv θα πρέπει να δώσει μίνιμουμ 65k...που και πάλι λίγα είναι με βάση τις αστρονομικές τιμές που τα αμάξια έχουν πιάσει.
Σαφώς και τα suv έχουν βελτιωθεί πολύ αλλά για συγκινήσεις χρειάζονται κάποια στάνταρ που τα πιο φθηνά suv δε τα τηρούν.
Για μένα κανένα suv δε τα τηρεί καθώς αν ψάχνει συγκινήσεις ,τέτοιου είδους, υπάρχουν αλλά αμάξια που θα κάνουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα αυτή τη δουλειά.
Δέχομαι ότι μπορεί κάποιος να συγκινείται με πολύ λιγότερα απ'οτι εγώ κι ένας άλλος με πολύ περισσότερα αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη για να μην χάνουν οι λέξεις την αξία τους.
Δλδ αν συγκινηθώ με το Βιτάρα, με τη Stelvio, με το Macan ή με την Urus τι πρέπει να κάνω? Χαρακίρι? :lol:
Άβαταρ μέλους
MitsosX
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Yokohama Geolandar G015
Διάσταση ελαστικών: 215/60/17
Suspension: Eibach Pro-Lift Kit
Name: Μήτσος

Δημοσίευσηαπό peterpan » Πέμ Ιαν 30, 2020 9:41 am

Road86 έγραψε:Αυτοκίνητο που κυνηγάς τα gti στις στροφές και τις ευθείες ( πχ corsa opc)

Ή σε κουλό έπεσες ή βλέπεις πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Όχι gti ούτε tsi δεν μπορεί να ακολουθήσει το vitara. Πίστεψε με τα είχα και τα δύο και ξέρω πολύ καλά τι σου λέω. Κάνε καμιά σύγκριση με dacia για να έχεις πλεονέκτημα :lol: :lol: :lol:
peterpan
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: ContiEcoContact 5
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Suspension: εργοστασιακή
Name: Πέτρος

Δημοσίευσηαπό Stavros kou » Πέμ Ιαν 30, 2020 11:08 am

GATOZ έγραψε:ρε γκάις,
εμουα, αν και νον φραgatoz αλλα ληζινgatoz,με ψιλοαπειρα τουτουνια σε χρηση, απο καθε γωνια του κοζζζζμου πολλα πολλα χρονια τωρα, αυτο που του βρισκω του βιτ ειναι οτι ειναι τοσο ευχαριστο, σχεδον οσο ιταλικο των καλων καιρων. και χωρις να αλλαζεις πλατινες καθε τεταρτη. βασικα το συγκρινω και με πολλες κατηγοριες και απανω και κατω...
μπαινεις μεσα για τη δουλεια και σκεφτεσαι το φρεντο, να αργησεις να φτασεις κανενα δεκαλεπτο, να τη κανεις για σουνιο ή για βουντημα. μονο σε ενα ντελτα με πολλα-πολλα χορσιζ το ειχα ετουτο. εμπαινα στις γκολφες και μου μυριζε περιοδος νταρντανας, στα τουρανια ησανε σαν καταδικη, με τα χάιουνται ντρεποτανε και η μανα μου, το σιβικι εμοιαζε με καμπινα του αγουδημου λάινς, στο πουγκ το μεγαλο σταυροκοπιομουνα με τη νεκροφορα, στη μπεμπα εμπαινα και εσβηνε, τα τογιοτα λογος αυτοκτονιας... οκ, ετριξε ολιγον. σοου γουατ? και η γκομεναρα παει τουαλετα...

respect πραγματικα!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

τα τογιοτα λογος αυτοκτονιας γιατί ομως φιλαράκι??? χωρις να εχω εμπειρια σχετική...είναι ψηλα στα ματια μου
Άβαταρ μέλους
Stavros kou
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: Εργοστασιακα
Διάσταση ελαστικών: Εργοστασιακη
Aka: Thireutis
Name: Stavros

Δημοσίευσηαπό TRIANTOS » Πέμ Ιαν 30, 2020 2:18 pm

Nikola Tenv έγραψε:
TRIANTOS έγραψε: έχοντας ένα αυτοκίνητο που δεν σου προσφέρει μεν συγκινήσεις.

Παναγιώτη, έχω αντίθετη άποψη και νομίζω δεν είμαι ο μόνος ;-)
ΧαΪδεύω λίγο το γκάζι στο sport mode και με πετάει στο κάθισμα , επίσης βουτάει και στις λάσπες απρόσκοπτα :D
Εγώ αυτά τα βρίσκω ....συγκινητικά :handgestures-salute:

Σέβομαι απόλυτα την άποψη σου, λαμβάνοντας υπόψη και τον όγκο των δημοσιεύσεών σου και το γεγονός ότι είσαι από τα παλαιότερα μέλη του club και λογικά έχεις μεγάλη εμπειρία στη χρήση του vitara. Έχω επισημάνει και παλαιότερα ότι το αυτοκίνητο αυτό το συμπαθείς-αγαπάς κάθε μέρα και περισσότερο και κάνει πολύ καλά αυτά για τα οποία έχει κατασκευασθεί. Πιστεύω όμως ότι την οδηγική εμπειρία και απόλαυση που σου προσφέρει μια alfa romeo δεν μπορεί εύκολα να στην προσφέρει άλλο αυτοκίνητο. Μην παραβλέπουμε βεβαίως ότι είναι διαφορετικά αυτοκίνητα φτιαγμένα το καθένα για άλλους σκοπούς και με άλλες επιδιώξεις.
TRIANTOS
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό TRIANTOS » Πέμ Ιαν 30, 2020 2:21 pm

φοβάμαι ότι ο CATOZ θα οσμιστεί πάλι οδηγική ΄΄βαρβατίλα΄΄ (βλ. παλιότερη ανάρτησή του) και θα αρχίσουμε να έχουμε προβλήματα (ψυχολογικά κυρίως).
TRIANTOS
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

antonis1627 Κυρ Μάιος 18, 2025 6:23 am Καλημέρα σας.Καλό δρόμο στους εκδρομείς για τα 17α γενέθλια του VitaraClub.Με το καλό να βρεθούμε.
arahova Σάβ Μάιος 17, 2025 10:36 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 17, 2025 7:23 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Μάιος 16, 2025 9:10 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Παρ Μάιος 16, 2025 6:55 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Μάιος 15, 2025 10:16 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Μάιος 15, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Μάιος 14, 2025 10:03 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 9:03 am Τετάρτη 14-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 9:00 am Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 6:29 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Μάιος 13, 2025 9:35 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Μάιος 13, 2025 6:37 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Μάιος 12, 2025 10:37 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Μάιος 12, 2025 7:04 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Μάιος 12, 2025 6:25 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Μάιος 11, 2025 12:19 pm Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Κυρ Μάιος 11, 2025 7:18 am Ας μην ξεχάσουμε σήμερα την ημέρα αυτή που είναι αφιερωμένη στην και ας της ευχηθούμε.
arahova Σάβ Μάιος 10, 2025 10:19 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
gi@nn@kis Σάβ Μάιος 10, 2025 8:57 am καλημερα!!!
antonis1627 Σάβ Μάιος 10, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Μάιος 09, 2025 11:54 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 09, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Πέμ Μάιος 08, 2025 12:03 pm Τετάρτη 14-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο
antonis1627 Πέμ Μάιος 08, 2025 11:32 am Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες