από SCOUTER » Παρ Ιαν 03, 2020 9:12 pm
Χαιρετω και παλι ολα τα μελη του φορουμ! Ευχομαι καλη χρονια με υγεια, τυχη, ευρω και πολλα ασφαλη και ευχαριστα χιλιομετρα στους δρομους!
Πλεον σας γραφω εχοντας αποχωριστει το πρωτο μου αυτοκινητο για το οποιο εγραψα στο πρωτο ποστ (1.6 τζι βι 2005 τριπορτο, το οποιο επωληθη πριν 10 μερες 4.500 ευρω!!!!).
Εδω και αρκετο καιρο, οπως εχω γραψει μελετω διεξοδικα το νι βι (τοσο διεξοδικα που εχω καψει το κεφαλι μου). Οφειλω να πω ενα μπραβο σε αυτο που εχετε δημιουργησει εδω μεσα, κατι που εμενα προσωπικα με εχει βοηθησει παρα πολυ μεχρι τωρα ως προς τις αποριες που ειχα και οι οποιες λυθηκαν σχεδον σε ολο το φασμα τους. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. Δεν εχω αφησει τοπικ αδιαβαστο, ενω εχω αρχισει να καταλαβαινω ποιος γραφει τι πριν κοιταξω το αβαταρ (σας ειπα το εχω καψει). Φυσικα εχω δει και διαβασει οτι ριβιου παιζει κυριως σε διεθνες επιπεδο απο τουμπ και γοογλη!
Η αληθεια ειναι οτι απο 2015 μεχρι σημερα με τα νι βι που υπαρχουν ως καινουρια και μεταχειρισμενα εκει εξω και με ολες τις δυνατες παραλλαγες κινητηρων και κινησης, η σουζου σε βοηθαει μεν να διαλεξεις αυτο που ταιριαζει στα μετρα και την τσεπη σου, αλλα μπορει επισης να σε δυσκολεψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην τελικη επιλογη σου. Αλλα μιλαμε παρα πολυ. Εχω αλλαξει προσανατολισμο παραπανω απο 3 φορες (καταντα κουραστικο!).
Στην αρχη βρεθηκα αντιμετωπος με 6 διαφορετικες επιλογες! 1.6 DDIS - 1.6 VVT - 1.4 BOOSTERJET και ολα αυτα επι δυο αν δεν εισαι σιγουρος για τετρακουνα η δικουνα! (το 3κυλινδρο το εχω αποκλεισει απο την αρχη ευτυχως, γιατι αλλιως θα ειχα 8 επιλογες...). Το μεγαλυτερο προβλημα ηταν να αποφασισω ντιζελ βι ες βενζινη. Τελικα αποφασισα βενζινη για διαφορους λογους οι οποιοι εχουν υπερσυζητηθει εδω μεσα και δεν θελω να ανοιξω τετοιο τοπικ γιατι υπαρχει η ταση να γινεται χαμος! ΒΕΝΖΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ.
α) Το δευτερο μεγαλυτερο προβλημα που σκεφτομαι (και οχι σκεφτομουν) και το οποιο θα περιορισει ακομα πιο πολυ το πεδιο ειναι αυτο του ALLGRIP vs 2WD. Ξερω ξερω...και παλι ξερω τι θα πουν οι περισσοτεροι και ναι και οχι και παλι ξερω. Αμ εγω δεν? Δωστο μου τσαμπα και η αποφαση ειναι απλη, τετρακουνα με κλειστα τα ματια! Το θεμα ειναι το εξης. Οδηγουσα τζι βι 1.6 2005 μεχρι πριν 10 μερες εδω και 15 χρονια. Το πουλησα στα 130.000 χλμ. Η αναλογια χρησης του μικρου λεβιε ηταν η εξης...0%4Η - 99,9%2Η - 0,1%4L. Δηλαδη ολη την ωρα δικινητο στους πισω τροχους (και ναι οταν ημουν πιτσιρικας μου πεταξε κωλο σε βρεγμενο 2 φορες και παραλιγο να σκοτωθω, αλλα επειδη χεστηκα πανω μου εμαθα να οδηγω προσεκτικα και να προετοιμαζομαι για καθε στροφη....δεν ξαναπεταξε κωλο ποτε απο τοτε και παντα με 4χ2). Μεχρι πριν 14 μερες και απο το καλοκαιρι ειχα καθημερινη αναβαση σε αιολικο παρκο υπο κατασκευη στην νοτια Ευβοια. Δεν προλαβα χιονια αλλα παλιοκαιρο εφαγα πολυ σε χωματοδρομους και ασφαλτο, παρ ολα αυτα το 4χ4 δεν χρειαστηκε ουτε μια φορα(γαμωτο). Ξενερωσα. Εφτασα στην διαπιστωση ομως οτι αυτο που απολαυσα τοσα χρονια στο αμαξακι μου και με βοηθαγε να πηγαινω οπου ηθελα χωρις να φοβαμαι ηταν το υψος του απο το εδαφος, και αυτο μαμισιο. (ενταξει εφαγε και πολυ αμμο βεβαια και πολυ θαλασσα με πολλες πρωην, βλεπε παραλιες καλογριας και γιαννισκαριου πελ/νησος!!! αλλα ηταν ΕΠΙΛΟΓΗ μου καθαρα να χωνομαι στην αμμο και......οχι μονο εφοσον ειχα τα ''εργαλεια''). Αυτο που κουμπωνα στην αμμο μονο ηταν το αργο, γιατι με απλο 4χ4 δεν πηγαινε μια το τζι βι. Ισως να ειχα βαλει και απλο 4χ4 μια φορα σε χιονι και αλλη μια σε βροχη ασφαλτο επειδη φοβηθηκα λογω παλιων ελαστικων. ΑΥΤΑ. 15 ΧΡΟΝΙΑ. Και ναι παλι ξερω τι σκεφτεστε...και εγω το ιδιο ναι αμι αλλα, αμ εγω δεν? Ποιος θα αγοραζε το καινουριο swift με ALLGRIP?????(που μου αρεσει πολυ ομολογω...αλλα 16.000 ευρα GLX εκδοση καινουριο παιρνω νι βι GL+ 2WD or ALLGRIP μεταχειρισμενο). ΚΑΝΕΝΑΣ νομιζω εδω μεσα! Καταλαβαινετε που το παω. Το νεο νι βι ειναι χαμηλο παιδια. Και οποια εκδοση και να παρω δεν προκειται να το ψηλωσω ποτε. Αυτο το γαμ@####$$%νο 0,1% που σου δινει την επιπλεον σιγουρια....και αν σου κατσει? Πιστευω οτι ο κινητηρας που ταιριαζει περισσοτερο το ΟΛΓΚΡΙΠ ειναι ο 1.6 ντιζελ και απο θεμα ροπης αλλα και απο θεμα οικονομιας.Αλλα εγω εχω αποκλεισει το ντιζελ. Κανω λαθος? Παολιτο? Κ. Γατος?
β) Απο το 1.4 τετρακουνα εχω διαβασει ενα σωρο ριβιους. Παει καλα το εχω καταλαβει. Οδηγησα μπουστερ τζετ δικουνητο Πατρα-Χαλκιδα-Αλιβερι-Πατρα το Σεπτεμβρη και γουσταρα τερμα...μικτη καταναλωση 6,38 απο φουλαρισμα σε φουλαρισμα με μεγιστη 130 χλμ εθνικη και παιχνιδιαρικες προσπερασεις σε στροφιλικια Αμαρυνθο Ερετρια Ορωπο, αλλα γενικα κρατιομουν αρκετα(συνηθισα να πηγαινω με 95 χλμ ολυμπια οδο με καταναλωση 8 λιτρακια...γενικα 8,4 μικτη τζι βι 1.6 2005) Δεν εχω οδηγησει ποτε τον 1.6 βι βι τι. Πως τα παει? Εχει καμια σχεση με αυτον που οδηγουσα τοσα χρονια??? ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΝΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ,ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ. Θελω να τελειωνω. 1.6 vvt 2wd 15.000 euros (car.gr) - 1.6 vvt allgrip 16.000 euros car.gr. Καταλαβατε???
γ) Απο την αλλη για να παω 1.4 τουρμπο 4χ2 θελω 18.000 ευρα και για το 4χ4 21.000 ευρα (παντα μεταχειρισμενα). Οποτε? Μου φαινεται οτι ο 1.6 βι βι τι θα τραβαει καλυτερα στο 4χ2 και αν παω για τετρακουνα αυτη θα ταιριαζει πιο πολυ στο 1.4 τουρμπο. Σωστα? Διαψευστε με σας παρακαλω! Πειτε μου οτι δεν ειναι ετσι.
δ) Οποτε για να συνοψισουμε δηλαδη και να κανω και μια ερωτηση προς τους σοφους και μη του φορουμ. Φαινεται οτι εχουμε 4 φιναλιστ...
1.6 VVT vs 1.6 VVT ALLGRIP vs 1.4 BOOSTERJET vs 1.4 BOOSTERJET ALLGRIP
Τι λετε λοιπον? Ριχτε καμια νορμαλ καταναλωση για καθενα απο αυτα (εξαιρειται ο ΓΑΤΟΣ οπως εχω καταλαβει οπως και ολοι οι ντιζελαδες) γιατι στο αντιστοιχο τοπικ καταναλωσης εχω διαβασει 40 σελιδες και θελω ηρωικη προσπαθεια για να ξεδιαλεξω αυτες που χρειαζομαι! Παμε λοιπον! Μπορουμε ψυχραιμα και ωραια! Και βεβαια οποιαδηποτε συμβουλη ειναι παντα ευπροσδεκτη. Περιμενω σχολια, γνωμες και συμβουλες απο ολους για τα θεματα α,β,γ,δ.
ΑΑΑΑ και τωρα που το θυμηθηκα! Υπαρχει καποιος/οια που αγορασε οποιαδηποτε εκδοση νι βι, αλλα στην πορεια την αλλαξε με ιδιο η κατι αλλο? Και αν ναι, γιατι?(Ειδα το αβαταρ της Φωτεινης να λεει 1.6 ντιζελ 4χ2, ενω θυμαμαι να ειναι απο τους πρωτους μαζι με Γατο κατοχους του 1.4 τουρμπο, αν δεν κανω λαθος).
ΒΟΗΘΕΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.(ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΟΥΖΟΥΚΙ)
ΑΝΔΡΕΑΣ