από SCOUTER » Τρί Νοέμ 19, 2019 3:59 pm
Καλησπερα σε ολα τα μελη. Ονομαζομαι Ανδρεας, 33 χρονων, πολ.μηχανικος με καταγωγη απο Πατρα. Εχω διαβασει αρκετες φορες θεματα του φορουμ στο παρελθον, αλλα μονο ως επισκεπτης. Τα τελευταια 13 περιπου χρονια και μεχρι σημερα, οδηγω το Grand Vitara 1.6 (3d) 2005 petrol. Το πρωτο μου αυτοκινητο, το οποιο ειχε αγορασει πριν απο εμενα ο πατερας μου ( λατρης του ορους και των χειμερινων εξορμησεων, με την ιδιοτητα του ορειβατη). Το vitara μου αντεχει ακομα και με το παραπανω καθως αρνειται να το βαλει κατω. Με εχει μεταφερει σε πολλα σημεια (δυσπροσιτα και μη) της Ελλαδας, οπως και συνεχιζει μεχρι σημερα να με πηγαινει στην δουλεια μου καθημερινα (off road αναβαση με προορισμο αιολικο παρκο), με κανενα απολυτως, μεχρι στιγμης προβλημα. Πιστευω ομως οτι ηρθε η ωρα να το αποχωριστω γιατι κουραστηκα τα μακρινα ταξιδια στην ασφαλτο αλλα και την διαρκη ''πεινα'' του μικρου ιαπωνα για καυσιμο. Παρολα αυτα, πιστευω πως θα συνεχισω με το νεο vitara. Ακομα ερευνω το θεμα και καθε βοηθεια απο τα μελη ειναι ευπροσδεκτη. Ειμαι ακομα μπερδεμενος! Βενζινη vs πετρελεαιο, 1.6 vs 1.4 boosterjet, 2wd vs 4wd, καινουριο vs μεταχειρισμενο. Προσφατα δοκιμασα το 1.4 boosterjet 2wd και εντυπωσιαστηκα απο τις on road επιδοσεις, σε ενα μακρινο ταξιδι, τοσο σε εθνικες αλλα και επαρχιακους δρομους με αρκετες αποτομες στροφες (συγκρινω παντα με το οχημα που οδηγω τωρα!). Γνωριζω οτι το νεο μοντελο (2015 εως και σημερα) δεν ειναι αυτο που ηταν καποτε, το γνωριζω καλα. Πιστευω ομως οτι εχει ερθει η ωρα να δωσω με την σειρα μου προτεραιοτητα σε τομεις οπως η καταναλωση, η ασφαλεια αλλα και η ανεση, αλλα και με καποιες δυνατοτητες που (ισως) θα φανουν χρησιμες, οταν χαλασει ο καιρος. Απολογουμαι για το μακροσκελες κειμενο καλωσορισματος (αλλά και για την έλλειψη τόνων, sorry admin), ισως ειναι ενα ξεχωριστο topic...