Η αλήθεια είναι ότι μπερδευόμαστε λίγο γιατί στην ίδια σύγκριση (νήμα) μπαίνουμε όλοι, χιλιάριδες, χιλιοτετρακοσάριδες, αυτόματοι, τετρακίνητοι, δικίνητοι κλπ.
Επόμενο είναι να υπάρχουν τέτοιες διαφορές και αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον παράγοντα οδηγική συμπεριφορά του καθενός μας, τότε τα νούμερα τρελλαίνονται.
Έχω ξεχωρίσει 2-3 φίλους (από τις καταβολές αυτού του νήματος) με το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο πχ Γιώργος (giorgosarta) που οι καταναλώσεις μας είναι ολόιδιες.
Άρα λοιπόν με το NV FL 1.4 Allgrip manual δεν έχω δει ποτέ πάνω από 7 lt/100 χλμ με εξαίρεση στην εθνική με 140-160 και συνέχεια A/C όπου με πήγε στο 7.1-7.2
Όλο τον υπόλοιπο καιρό σταθερά στο 6.2 με 6.5 με 60% πόλη και 40% εθνική. Κάποια στιγμή το κατάφερα να το πάω στο 6.0 και λέω άντε να σπάσω και το ρεκόρ μου να δω 5.9 αλλά μια ωραία άδεια εθνική με πήγε πάλι στο 6.2
Σημειωτέον όλες οι μετρήσεις με πολλά χιλιόμετρα μετά τον μηδενισμό, άρα ο μέσος όρος έχει απλωθεί αρκετά εξαλείφοντας τον παράγοντα στιγμιαίας κατανάλωσης.

- Με 1.267 χλμ μετά τον μηδενισμό και περίπου 5.000 χλμ συνολικά στο αυτοκίνητο
- IMG_4440.JPG (88.71 KiB) 3107 προβολές