Καλημέρα σε όλους!
3 μήνες από την αγορά του αυτοκινήτου και 3500 χλμ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια αρχικά συμπεράσματα:
+++++
1. Οι χώροι του NV είναι πάρα πολύ καλοί (4μελής οικογένεια και εγώ με ύψος 2μ). Ειδικά η θέση οδήγησης είναι super. Ωραία η διπλή διαμόρφωση του χώρου αποσκευών.
2. Καλοκαίρι- 50 συνεχόμενες ημέρες διακοπές- φουλ φορτωμένος και με 4 ποδήλατα σε σχάρα κοτσαδόρου δεν κατάλαβε τίποτα.
3. Ωραίο γκάζι, απολαυστικό θα έλεγα (μιλαώ για το 1.4), ξεκούραστο ταξίδι (Έυβοια-Σκύρος-Πάρος) αλλά και εύκολο μέσα στην πόλη (Αθήνα). καλά φρένα επίσης.
4. Κλιματισμός-πολύ καλός χωρίς να κόβει τη δύναμη (ακόμα και φορτωμένος)
5. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα δουλεύουν όλα σωστά (προς το παρόν). Βέβαια το start-stop το απενεργοποιώ πάντα γιατί με τσαντίζει!
6. Πίσω κάμερα πολύ βοηθητική (το μόνο πρόβλημα είναι ότι τώρα που τη συνήθισα ξενερώνω όταν μπαίνω σε αμάξι χωρίς).
7. Ωραίο πάτημα (ανάρτηση) στους κακούς χωματόδρομους της Εύβοιας.
------
1. Τρίξιμο στην οθόνη (κυρίως στις υψηλές θερμοκρασίες) αλλά και χαμηλή ευκρίνεια.
2. Θα το ήθελα λίγο πιο ψηλό (έχω βρει σε κακούς δρόμους κανα δυο φορές στη βάση του κοτσαδόρου).
3. Κακής ποιότητας τα λάστιχα γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες.
4. Σχετικά υψηλή κατανάλωση μέσα στην πόλη (αυτή τη στιγμή στα 8.

5. Αίσθηση τιμονιού!!! Το βασικό μειονέκτημα που με χαλάει. Παραείναι ελαφρύ, μερικές φορές στην επαναφορά κάνει κάτι απότομα άμα δεν προσέξεις. Δεν ξέρω ρε παιδιά, δεν το νιώθω πολύ σίγουρο στις υψηλές ταχύτητες. (Μπορεί να είναι και η ιδέα μου ή να μην το έχω συνηθίσει ακόμα, δεν ξέρω).
6. Αίσθηση του λεβιέ όταν βάζεις δευτέρα (γρατζούνισμα)
7.Θόρυβος κάτω από το αμάξωμα (δεν τον έχω εντοπίσει ακόμα ακριβώς αν και νομίζω ότι είναι κάτι από το σύστημα των ταχυτήτων) κυρίως όταν περνάω από σκληρό οδόστρωμα με γραμμές (όπως για παράδειγμα ένας πεζόδρομος με πλάκες ή τσιμέντο με πυκνά σαμαράκια κτλ)
8. Ο τεμπέλης κουνιέται περισσότερο απ ότι θα έπρεπε.
Όταν έχω και άλλα θα ενημερώσω το ημερολόγιό μου. Thanks