Δεν κρυβεται παντου μια θεωρια συνωμοσιας αγαπητοι, και εγω μιλησα για Ευρωπη, για τις αγορες εκεινες που καθοριζουν τις πολιτικες των κατασκευαστων, η Ελλαδα δεν συμπεριλαμβανεται.
Να το εξηγησω παλι και με τις δικες σας παρεμβασεις, οταν ενα μικρομεσαιο βενζινης καει δυο λιτρα στα εκατο παραπανω, απο ενα ντιζελοκινητο που κοστιζει 2000-3000 ευρω παραπανω και με πολυ ακριβη συντηρηση γιατι ενα DPF (οχι στην Ευρωπη δεν το παρακαμπτουν) μια αντλια καυσιμου και ενα σετ μπεκ κοστιζουν το μισο αυτοκινητο, στο τελος της ημερας εχει το ιδιο και μικροτερο κοστος χρησης. Καντε την ασκηση μονοι σας
Βαλτε και την παραμετρο οτι βενζινη ντιζελ κοστιζουν το ιδιο σε ολες τις χωρες, ακομα και στην Κυπρο.
Οταν μιλαμε για οχηματα επαγγελματικης χρησης, που θα κανουν και 300.0000 το χρονο εκει αλλαζουν τα πραγματα.
Ξαναλεω με δεδομενα Ευρωπης, εμεις απλα παρατηρουμε τις εξελιξεις.
Γιαννη και εγω το εταιρικο μου μονο ντιζελ, και το επομενο θα ειναι ντιζελ, αλλα δεν πληρωνω συντηρηση, δεν το αγορασα και δεν θα το εχω για παντα, αν αγοραζα ενα καινουργιο θα σκεφτομουν πολυ σοβαρα την βενζινη πλεον

για τους λογους που προανεφερα και επισης γιατι πολυ συντομα βλεπω να εξισωνεται η τιμη των δυο καυσιμων
Το ντιζελ δεν θα πεθανει ποτε απλα θα περιοριστει εκει που ηταν παντα, στα επαγγελματικα σιγουρα και στα μεγαλα και βαρια ιδιωτικης χρησης.
Σαν καυσιμο ειναι αρχαιοτερο της βενζινης αλλωστε.
Ουτε στην ηλεκτροκινηση πιστευω, οι βασικες πρωτες υλες για την κατασκευη των μπαταριων ειναι το κοβαλτιο και το λιθιο, ειναι ορυκτα με πολυ συγκεκριμενη παραγωγη παγκοσμια των οποιων οι τιμες εχουν απογειωθει με την μεγαλη ζητηση για μπαταριες ηλεκτρικων αυτοκινητων και οχι μονο.
Οσο δεν ανακαλυποτονται νεοι τροποι αποθηκευσης ηλεκτρικης ενεργειας τα αντιστοιχα αυτοκινητα θα ειναι πολυ ακριβα στην αγορα τους και την συντηρηση τους, οσο δεν πηγαινουμε σε ανανεωσιμες πηγες ενεργειας τοσο η φορτιση τους θα εχει μεγαλο περιβαλλοντικο αποτυπωμα δυσαναλογο του οποιου κερδους, οσο οι εναλλακτικες πηγες ενεργειας χρειαζονται να αποθηκευουν αυτο που παραγουν τοσο θα παραμενουν ακριβες οι καθε ειδους μπαταριες κλπ κλπ φαυλος κυκλος και πολυ δυσκολη ασκηση.
Η λυση ειναι μονο μια, τεχνολογια, νεες επαναστατικες μεθοδοι και προιοντα που θα ανατρεψουν τα παντα οσο ξερουμε.
Οποιαδηποτε δραστηριοτητα του ανθρωπου σε οποιοδηποτε τομεα στηριζεται στους πορους του πλανητη μας θα ειναι παντα ακριβο, ρυπογονο και μη διαθεσιμο για ολους.
Πολλα εγραψα
Αντε να βαλουμε κανενα λαστιχο αγριο να παμε κανενα βουνο να καψουμε κανα δυο ντεποζιτα βενζινη