Η καινούργια σειρά Κ02 των BF έχει μαλακότερη γόμα από τα προηγούμενα.... Δεν ξεραίνεται όπως πριν...
Αντώνη μπας και έχεις θόρυβο στα BF διότι έχουν φαγωθεί ανομοιόμορφα στο πέλμα? "Χάιδεψέ" τα στο πέλμα ανάποδα από την φορά περιστροφής τους και δες αν "σκαλώνει" πουθενά το χέρι σου.... Κάτι τέτοιο είχα και εγώ και άρχισα να το ψάχνω αυτό με την απαιτούμενη πίεση... από την ανομοιομορφία που δημιουργήθηκε από την πίεση των 26psi, άρχισαν να ακούγονται σαν μαντολάστιχο
...και εξηγούμαι:
Μεγάλη προσοχή στην πίεση, τα νέα BF αν τα πηγαίνεις με μικρή πίεση το πέλμα τους θα φαγωθεί ανομοιόμορφα... εγώ έβαζα την πίεση που έλεγε ο κατασκευαστής (26psi) και τα "έφαγα" σε ένα χρόνο ανομοιόμορφα.... ο λόγος ότι και στην παλιά σειρά έβαζα αυτή τη πίεση αλλά λόγω άλλης γόμας δεν παρουσιάστηκε τίποτα τέτοιο.... με την καινούργια σειρά BF πήρα τον π***
Έβαλα 32psi και βρήκα την υγειά μου... ξαναέστρωσε...
Έμαθα με τον "hardway" τρόπο πλέον, πως γενικώς όλα τα "radial" ελαστικά (είτε a/t είτε mud) θέλουν αρκετά υψηλότερη πίεση
στην άσφαλτο από ότι τα "μαμά" λάστιχα δρόμου...
Μάλιστα φίλος offroader το είχε ψάξει με την μαμά εταιρία BF μέσω email και του είχαν απαντήσει επισήμως, ότι στα μαντολάστιχα της BF είναι επικίνδυνο για τα λάστιχα να έχει πίεση λιγότερο από 36psi