Μετά από 2-3 τελευταία γεμίσματα που έκανα διαπίστωσα πως το ντεπόζιτο μου παίρνει παραπάνω καύσιμα από αυτό που λέει μέσα στο βιβλίο ο κατασκευαστής. Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο η δεξαμενή παίρνει 60 λίτρα πετρέλαιο +5 λίτρα η ρεζέρβα 65 σύνολο. Παρατήρησα λοιπόν σε συγκεκριμένο πρατήριο αλλά σε διαφορετικές αντλίες κάθε φορά χωρίς να έχει ανάψει λαμπάκι στο καντράν και υπολογίζοντας πως έχω μέσα γύρω στα 10-15 max λίτρα πετρέλαιο το αυτοκίνητο να γεμίζει με 58-60 λίτρα καύσιμο. Με παραξένεψε η αλήθεια είναι και πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση εναντίον του πρατηριούχου κάθε βράδυ αυτή την εβδομάδα σχολόντας από τη δουλειά γέμιζα ένα μπετονάκι 10 λίτρα πετρέλαιο και το έριχνα στο αμάξι να σημειώσω ότι το αμάξι ήταν άδειο πιο λαμπάκι πεθαίνεις επίτηδες το άφησα βέβαια για να μετρήσω τα λίτρα που θα πάρει μέσα και έχουμε και λέμε:
Δευτέρα 10 λίτρα
Τρίτη 10 λίτρα
Τετάρτη 10 λίτρα
Πέμπτη 10 λίτρα
Παρασκευή 20 λίτρα
Σάββατο 20 λίτρα
Παρασκευή και Σάββατο ήμουν πιο άπλας και είχα 2 μπετονάκια μαζί μου. Το σύνολο λοιπόν 80 λίτρα καύσιμο 79.8 για την ακρίβεια περίσεψαν και 200 γραμμάρια και το πετρέλαιο έχει φτάσει μέχρι το λαιμό επάνω. Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό είναι ο αφρός που δημιουργεί το πετρέλαιο κατά το γέμισμα αλλά 15 λίτρα διαφορά δεν είναι πολλά? Το δεύτερο είναι η ιδιότητα που έχει το πετρέλαιο να φουσκώνει τις περιόδους που έχει ζέστη αλλά εγώ προσωπικά γεμίζω κυρίως βραδυνές ώρες και πάντα στη χαμηλή σκάλα αλλά και πάλι 15 λίτρα διαφορά είναι πολλά άντε με τον αφρό να κάνει διαφορά 1-1,5 λίτρο και άλλα 2-3 λίτρα πιστεύω όταν είναι φουσκωμένο τα υπόλοιπα 10,5 λίτρα τι είναι και γιατί δεν τα αναφέρει ο κατασκευαστής? Έχει παρατηρήσει κανένας άλλος κάτι τέτοιο όχι μόνο dieselάκιας αλλά και βενζινοκίνητος