Εγώ θα μιλήσω από πλευράς μου και σε ότι έχει να κάνει με διαβίωση και όχι με off road καθότι δεν είναι και το καλύτερο μου! Μία σκηνούλα οροφής θα σε ενδιέφερε? Να την βάλεις επάνω και να κοιμάσαι σε βούνα, σε θάλασσες, σε ρεματιές, σε λίμνες? Γιατί αν βάλεις πίσω συρτάρια που λες, πόθεν θα βάλεις τη στρωματσάδα? Εκτός αν πας στη λύση να στήνεις σκηνή (που κι αυτό σαν λύση μου αρέσει πολύ και μετριάζει πολύ το κόστος της σκηνής οροφής που θα σε πάει 1.5-2Κ).
Για το ψήλωμα πάντως, ή θα πας στην απλή λύση MAD+KYB να πάρεις 5 ποντάκια (αν δεν κάνω λάθος) χωρίς να πειράξεις τίποτε άλλο δομικά Ή θα τα μαρκαλέψεις όλα από χάμω και θα τους αλλάξεις τα φώτα με βάσεις ψηλώματος, αποστάτες, κλπ κλπ
Για το CB, δεν έχω αλλά πολύ κόσμος φοράει MIDLAND.
Για στέρεο, ή θα πας να πάρεις 5-7 ίντσες με οθόνες κεραίες τηλεοράσεις video και τα ρέστα, ή θα πάρεις ένα ταπεινό ραδιο-USB να του καρφώνεις το στικάκι να παίζεις τις μουσικάρες σου. Επειδή είσαι ψαγμένη τυπάρα όμως, ίσως θα μπορέσεις να καταφέρεις να κάνεις κάτι που προσπάθησα αλλά δεν το κατάφερα λόγω έλλειψης γνώσης και των σωστών resources. Να στήσεις ένα μικρό δίκτυο εντός οχήματος με ένα modem/ router, να καρφώσεις και ένα σκληρό και με μία ταμπλέτα να μπαίνεις στο δίκτυό σου και να βλέπεις/ ακούς ότι θες (το προσπάθησα παίρνοντας ένα modem με USB αλλά η σύνδεση με την ταμπλέτα ήταν πολύ αργή..)
GPS μόνο GARMIN (όρεξη και λεφτά να έχεις) εκτός αν κατεβάσεις πιο ψαγμένες εφαρμογές στην ταμπλέτα που λέγαμε οπότε δεν πάρεις καν gps device.
Για εργάτη, ότι και να πάρεις, αχρείαστος να είναι.. λογικά Made in China θα είναι αλλά επώνυμος από Αμερική.. μονάχα να έχει συνθετικό σχοινί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.. πολύ πιο ελαφρύ, εύχρηστο & ασφαλές σε σχέση με το συρματόσχοινο!
Για ποδιές κοίτα τις προσφορές/ ομαδικές παραγγελίες του club!
Για λάστιχα, κατά τη γνώμη μου ΜΟΝΟ BFGoodrich Ολ/ μαντ τερέν.. εγώ στο ίδιο μοντέλο είχα καταφέρει να φορέσω 235/70 που είναι ελάχιστα πιο μεγάλα απτο εργοστασιακό και πατούσε ακόμα πιο καλά για το βάρος του το όχημα.. απλά να έχεις στο νου σου ότι αν πας σε αυτή τη διάσταση, δε θα χωρούν αλυσίδες! Για ζάντες δεν έχω ιδέα!
Για μεμβράνες θα πας στον Γιάννη που είναι και κοντοχωριανός σου στο Περιστέρι (JOHNV6.. έχει προσφορά για τα μέλη). Απλά ο καλύτερος!
Για λεντόμπαρα, χωρίς να είμαι κάθετος αλλά μόνο από την εμπειρία μου, είναι από τα πιο άχρηστα αξεσουάρ σε 4χ4 εκτός αν πας για nigh safari στο Ngorongoro!! Ο Γιώργαρος μας -καλή του ώρα- ήταν μύστης των νυχτερινών αλλά ειλικρινά.. πόσες νυχτερινές θα κάνεις για να κάνεις τη νύχτα μέρα?? Μετά τις 8, θα πρέπει ήδη να έχεις στήσει, να έχεις πετάξει το κρέας/ ψάρι στη θράκα και να είσαι στην 3η παγωμένη μπύρα!!
Και τώρα που είπα παγωμένη μπύρα, αντί για λεντόμπαρες και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, πάνε παρε μία ψυγειάρα 12V ή cooler να κρατάς το κρέας και τη μπύρα παγωμένα!!
Αυτά από εμένα. Θα χαρώ πολύ να κάνουμε και ένα session από κοντά!! Ζηλεύω πολύ αυτή τη διαδικασία.. το κάναμε το 2011 ;)
Καλή επιτυχία στο project