Λαμπάκι A/C αναβοσβήνει - A/C lamp light flashing

Δημοσίευσηαπό antonis24 » Παρ Αύγ 29, 2008 4:13 pm

οτι δεν κανει καθολου καλη ψηξη.το λαμπακι αναβοσβηνη οποτα θελει και οσο θελει.το ξερω πρεπει να το παω για ελενχο φρεον και τα συνεφη και μετα να αρχισω να γκρινιαζω για το τι φταιει
Άβαταρ μέλους
antonis24
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: GEOLANDAR 215/70/16
Suspension: ΚΥΒ
cb: Όχι
Name: Αντωνης

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Αύγ 30, 2008 1:45 pm

καψτε τα να υσηχασετε!τα ρημαδια!
ερε δεν θα μου τυχει λαμπακι να αναβοσβυνει??θα το κανω ποστ εδω βημα βημα με φωτο το καψιμο!!! :twisted:
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
cb: Ναι
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

ac blink

Δημοσίευσηαπό ps » Πέμ Σεπ 11, 2008 10:02 am

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ εμμένα αναβοσβύνει 5 φορές.
Πάντα με κλειστό το a/c. Συνήθως το κάνει όταν το αυτοκίνητο είναι πολύ ώρα στον ήλιο.Παρόλα αυτά ψύξη έχω κανονικά.
Ψάχνωντας βρήκα αυτό

http://www.suzuki-forums.com/1g-2001-20 ... ashes.html

κάποιος που είναι περισσότερος γνώστης ( ορολογίας ) ας το δοκιμάσει και να μας ενημερώσει ...
ps
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό anto » Παρ Σεπ 12, 2008 8:31 am

ΣΤΗΝ PERSONAL BEST ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΤΟ A/C
Άβαταρ μέλους
anto
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό axelwnas » Κυρ Νοέμ 16, 2008 10:33 pm

παντως εμενα παιδια αυτο το λαμπακι μου αναβει απο τοτε που το πηρα το αυτοκινητο οποτε θελει και οσες φορες θελει και χωρις να εχει παρουσιασει καποιο προβλημα ποτε.Παντως μια φορα που ρωτησα σε μια αντιπροσωπια μου ειπαν οτι πολλα το κανουν χωρις λογο και μην το ψαχνεις.Πιστευω πως αν ηταν κατι θα μου το ειχε βγαλει τοσα χρονια.Δηλαδη η γνωμη μου ειναι πως αν δεν παρουσιασει κατι αλο το αυτοκινητο εγω δεν θα το πηγαινα σε συνεργειο
Άβαταρ μέλους
axelwnas
4x4 rookie member
4x4 rookie member

A/C lamp flashing

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τετ Νοέμ 11, 2009 11:04 pm

Κάποιες φορές, άσχετες μεταξύ τους ως προς την ώρα και συνθήκες μου αναβοσβήνει το λαμπάκι του A/C... Δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά είχα βρει παλιότερα (που μου το είχε ξανακάνει (εδώ και κανά χρόνο δεν μου το έκανε, αλλά τις προηγούμενες μέρες το ξαναεμφάνισε...) αυτό:

The A/C light will flash if there is a fault code stored in the A/C system.

Here is a page from the shop manual with a list of the possible codes..
The info on the page is to clear the code, so follow this procedure to pull the code without a scanner and use the page below to see what the code is:

Not Using SUZUKI Scan Tool
NOTE
In case of malfunction of temperature selector, blower speed selector and air flow selector, the
following procedure can not be used. However, SUZUKI scan tool can be used to check DTCs.
1) Check A/C switch indicator (6) for operation referring to “A/C Indicator Lamp Check: Manual Type”.
2) Set the following selectors to specified positions respectively.
• Temperature selector (1): Max cool position
• Air flow selector (2): “VENT” position
• Blower speed selector (3): “OFF” position
3) Turn ignition switch ON position under the conditions set at the step 2 by pushing the A/C switch (4) and air intake
switch (5) at the same time.
4) Read DTC from flashing pattern of A/C switch indicator (6) referring “DTC Table: Manual Type”.

Εικόνα

Έχει συμβεί ποτέ σε κανέναν και αν ναι, έχει εφαρμόσει τα παραπάνω και αν ναι, τα κατάφερε? Εγώ δεν κατάφερα πάντως να το πετύχω....
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τετ Νοέμ 11, 2009 11:49 pm

panoshm έγραψε:Έχει συμβεί ποτέ σε κανέναν και αν ναι, έχει εφαρμόσει τα παραπάνω και αν ναι, τα κατάφερε? Εγώ δεν κατάφερα πάντως να το πετύχω....

Έχει συμβεί στο συνονόματό σου το soupia 8) (τον έδωσα στεγνά! :lol: :lol: :lol: ). Στείλε του ένα π.μ. με το link του τόπικ να τον αφυπνήσεις γιατί Πάνο μου δε θυμάμαι τι μου είχε πει τότε από το τηλ... :?
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό panoshm » Πέμ Νοέμ 12, 2009 1:06 am

ok ρε παιδιά, αλλά πως να μετρήσεις μέσα στην κίνηση που τυχαίνει να το κάνει (χωρίς να σκοτωθείς) ότι κάνει για π.χ. για 8 φορές, 1 μακρύ άναμα και 4 μικρά ή ότι άλλο συνδυασμό τον οποίο δεν περιμένεις και ποιός θα είναι αυτός.... :cry:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Re: Λαμπάκι A/C Αναβοσβήνει..

Δημοσίευσηαπό panoshm » Πέμ Φεβ 25, 2010 12:40 am

Έχει περάσει καιρός, το ξέρω... :lol:

Λοιπόν, στην PB μου είπαν ότι:

Κινείσαι και έχεις τον επιλογέα κυκλοφορίας π.χ. στη θέση "παρμπρίζ"... όλα καλά...

Σταματάς για τσιγάρα και σβήνεις την μηχανή... Η κοπέλα σου, ή η γυναίκα σου, ή το παιδί σου τέλος πάντων ρε αδερφέ (το άτιμο :lol: ), όμως που κάθεται μέσα, αποφασίζει να "παίξει" με τα τζιτζιμπλίκια στη κονσόλα.... και κουνάει τον επιλογέα σε άλλη θέση και το αφήνει εκεί... π.χ. στη θέση "πόδια"

Έρχεσαι εσύ και βάζεις μπρος το αυτοκίνητο.... ε, αυτό ήταν.... θα αρχίσει να αναβοσβήνει το λαμπάκι του A/C και συ, μένεις μ@λ@κ@ς :lol: Αυτό φταίει μου είπαν, ότι βλέπει διαφορετική "θέση" από αυτήν που "θυμάται".... Πρόβλημα όμως δεν πίστευαν πως δημιουργείται από αυτό το φαινόμενο...

Να σας πω την αλήθεια, δεν το έκανα από τότε επίτηδες για να το επιβεβαιώσω, αλλά το σίγουρο είναι ότι από τότε προσέχω να μην αλλάζω την θέση με σβηστή την μηχανή...

Δεν έχει ξαναανάψει από το καλοκαίρι μέχρι τώρα :wink:
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Παρ Φεβ 26, 2010 9:28 am

panoshm έγραψε:Δεν έχει ξαναανάψει από το καλοκαίρι μέχρι τώρα :wink:
Δηλ. Πάνο σου άναβε;; Γιατί δεν είδα μέσα στο thread να έχεις γράψει ότι σου αναβόσβηνε... :roll:
Αν είναι πάντως αυτό... μπράβο σου που ακούσαμε μια εξήγηση για το φαινόμενο!
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Παρ Φεβ 26, 2010 12:33 pm

Συγνώμη παίδες αλλά αν αυτή η δικαιολογία ισχύει τότε να πηδηχτούμε από το παράθυρο. Εμένα όπως έχω ξανά πει μου το έκανε στην αρχή και όταν το είπα στην suzuki μου αλλάξανε μια πλακέτα και μετά από λίγο καιρό το ξανά έκανε. Αφού όμως λειτουργεί το Α/C κανονικά (όταν είναι εν κινήση, διαφορετικά όταν είναι στάσιμο μην περιμένετε να έχετε ψύξη δεν υπάρχει αυτό άλλωστε το λένε και στη suzuki ) δεν ξανά ασχολήθηκα . :whistle: :whistle: :whistle:
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Φεβ 26, 2010 2:17 pm

tzivi_tzon έγραψε:Δηλ. Πάνο σου άναβε;; Γιατί δεν είδα μέσα στο thread να έχεις γράψει ότι σου αναβόσβηνε... :roll:
Ναι, μου το έκανε απλά δεν το είχα γράψει...
tzivi_tzon έγραψε:Αν είναι πάντως αυτό... μπράβο σου που ακούσαμε μια εξήγηση για το φαινόμενο!

mikeGV έγραψε:Συγνώμη παίδες αλλά αν αυτή η δικαιολογία ισχύει τότε να πηδηχτούμε από το παράθυρο. Εμένα όπως έχω ξανά πει μου το έκανε στην αρχή και όταν το είπα στην suzuki μου αλλάξανε μια πλακέτα και μετά από λίγο καιρό το ξανά έκανε.

Είπα και πιο πάνω... δεν το επιβεβαίωσα, αλλά από τότε που μου το είπαν και το προσέχω ως προς την θέση, δεν μου ξαναάναψε. Θα κοιτάξω να το κάνω όμως επίτηδες, να δω αν θα ανάψει :wink:
Άβαταρ μέλους
panoshm

Re: A/C lamp flashing

Δημοσίευσηαπό nsyllas » Παρ Μαρ 05, 2010 11:27 pm

panoshm έγραψε:Κάποιες φορές, άσχετες μεταξύ τους ως προς την ώρα και συνθήκες μου αναβοσβήνει το λαμπάκι του A/C... Δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά είχα βρει παλιότερα (που μου το είχε ξανακάνει (εδώ και κανά χρόνο δεν μου το έκανε, αλλά τις προηγούμενες μέρες το ξαναεμφάνισε...) αυτό:

The A/C light will flash if there is a fault code stored in the A/C system.

Here is a page from the shop manual with a list of the possible codes..
The info on the page is to clear the code, so follow this procedure to pull the code without a scanner and use the page below to see what the code is:

Not Using SUZUKI Scan Tool
NOTE
In case of malfunction of temperature selector, blower speed selector and air flow selector, the
following procedure can not be used. However, SUZUKI scan tool can be used to check DTCs.
1) Check A/C switch indicator (6) for operation referring to “A/C Indicator Lamp Check: Manual Type”.
2) Set the following selectors to specified positions respectively.
• Temperature selector (1): Max cool position
• Air flow selector (2): “VENT” position
• Blower speed selector (3): “OFF” position
3) Turn ignition switch ON position under the conditions set at the step 2 by pushing the A/C switch (4) and air intake
switch (5) at the same time.
4) Read DTC from flashing pattern of A/C switch indicator (6) referring “DTC Table: Manual Type”.

Εικόνα

Έχει συμβεί ποτέ σε κανέναν και αν ναι, έχει εφαρμόσει τα παραπάνω και αν ναι, τα κατάφερε? Εγώ δεν κατάφερα πάντως να το πετύχω....

Παιδια και εμενα το εκανε στο παρελθον αυτο (το 2006,ειχε ληξει και η εγγυηση)ειχα ακολουθησει τις οδηγιες του πινακα που ειχα βρει κι εγω τοτε στο suzukiforum του εξωτερικου (εγινε clear στη μνημη του εγκεφαλου) και απο τοτε δεν παρουσιασε κατι!Σε μετεπειτα service ρωτησα τον τεχνικο τι σημαινει η ολη ιστορια και μου ειπε οτι ειναι ενα συστημα αυτοδιαγνωσης που σου δειχνει τι ακριβως συμβαινει με τον εγκεφαλο οπως αναφερεται στον πινακα,το τσεκαρε και ο ιδιος μετα με το κομπιουτερ pda (scan tool)και ηταν οκ.
nsyllas
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό nikosk77 » Τρί Μαρ 09, 2010 7:31 pm

Καί στο δικό μού το κάνει δεν έχω μετρήσει πόσες φορές αναβοσβήνει αλλά έχω μετρήσει πόσα χρόνια
το κάνει ,τέσσερα.Δέν έχω ασχοληθεί καθόλου,πάντως δέν έχω κανένε πρόβλημα με την ψύξη-θέρμανση.
nikosk77
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: bridgestone d694 A/T
Suspension: Μαμίσια
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τρί Μαρ 09, 2010 11:37 pm

Θυμήθηκα ότι όταν το είπα στην αντιπροσωπεία, μου είπε ότι έβαλε το μηχάνημα ηλεκτρονικού ελέγχου και έτσι είδε ότι είχε "μπερδευτεί" λόγω της αλλαγής θέσης του επιλογέα θέσης αέρα... και του έκανε reset αυτά τα λάθη λέγοντας ότι τώρα δεν θα μου το ξανακάνει. Προφανώς γι'αυτό δεν το ξανάκανε, το δοκίμασα επίτηδες σε διάφορες θέσεις, αλλά δεν μου άναψε καθόλου...

Από ότι είδα το ίδιο έγινε και στον φίλο nsyllas, άρα όντως έτσι είναι :wink:

nsyllas έγραψε:Παιδια και εμενα το εκανε στο παρελθον αυτο (το 2006,ειχε ληξει και η εγγυηση)ειχα ακολουθησει τις οδηγιες του πινακα που ειχα βρει κι εγω τοτε στο suzukiforum του εξωτερικου (εγινε clear στη μνημη του εγκεφαλου) και απο τοτε δεν παρουσιασε κατι!Σε μετεπειτα service ρωτησα τον τεχνικο τι σημαινει η ολη ιστορια και μου ειπε οτι ειναι ενα συστημα αυτοδιαγνωσης που σου δειχνει τι ακριβως συμβαινει με τον εγκεφαλο οπως αναφερεται στον πινακα,το τσεκαρε και ο ιδιος μετα με το κομπιουτερ pda (scan tool)και ηταν οκ.
Άβαταρ μέλους
panoshm

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες