nidi έγραψε:Σωστή τοποθέτηση του Κώστα.. αλλά και πάλι τα συνολικά χλμ από Λάρισα για Παρίσι μέσω Ιταλίας ή μέσω Βαλκανίων είναι πάνω κάτω τα ίδια.
2.595χλμ δίνει η google από βαλκάνια & 2366 από Ανκόνα χλμ. δλδ μία η άλλη.
Οπότε πετρέλαια/ βενζίνες που θα πλήρωνε ούτως ή άλλως, είναι τα ίδια. Η διαφορά είναι στα διόδια+βινιέτες, διαμονή και διατροφή. Θα φτάσει τα 800 λες? Δε ξέρω.. αν και με airbnb με ένα 40-50αρι βρίσκεις σπίτι κανονικό και μαγειρεύεις κιόλας αν θες να κανεις οικονομία!
Το καύσιμο στα Σκόπια (επειδή έβαλα και στις τσέπες) ήταν πολύ καλό. Φούλαρα Γερμανία 120λτ και μετά ξανά Σκόπια άλλα 120λτ (έβαλα και ένα 50αρι Σλοβακία για να μη τρεχω και δε φτάνω). Επίσης Ιταλία και Γαλλία μαζί με Σκανδιναβία είναι από τις πιο ακριβές σε καύσιμο.
Τέλος, μετέφρασέ μου λίγο σε κόστος το θέμα ασφάλειας που είπες γιατί με ενδιαφέρει.
Κανω παραθεση να μην χαθει το ποστ σου ,αλλα και να σου απαντησω κιολας.
Σωστα τα χιλ ειναι ομοια η μεγαλη διαφορα ειναι στην ποιοτητα του ταξιδιου και εξηγουμαι.
Επρεπε να κανω αυτο το ταξιδι με αυτοκινητο ,,ομως επειδη φοβαμαι σε αυτες τις χωρες(οκ μπορει και μλκ μου αλλα φοβαμαι) κανονισα να παμε με αλλα 2 φιλικα αυτοκινητα ,,,που και τα 2 ηταν εταιρικα ,,,οταν λοιπον ζητησαν πρασινη καρτα τους ειπαν το τρελο,,,οτι δεν σας δινουμε για αυτες τις χωρες πρασινη καρτα ,,και γενικα σας απαγορευουμε να μπειτε ,,το ιδιο ειχα παθει κι εγω οταν ζητησα με το εταιρικο να παω μπανσκο

ενω για Ιταλια κλπ κλπ δινουν γιαυτες οχι ,,,νομιζω κατι παραπανω θα ξερουν για να απαγορευουν !
Τελικα πηγαμε με το πλοιο κατευθειαν ,,,και στην επιστροφη γυρισα μονος απο τον δρομο που συζηταμε!
Ε δεν μπορω να πω οτι ηταν και οτι καλυτερο μου εχει τυχει,μπλοκα συνεχεια ,,,οδηγουσαν σαν τρελοι ,,,φορτηγα καρμανιολες,

,,,,θα μου πεις οκ θα περασουμε σε 1,5 μερα σε εμας θα τυχει ,,,οχι δεν θα τυχει ,,απλα επειδη το συζηταμε ,,και μεσα στα πλαισια της κουβεντας το λεω

-
-
-
-Το ταξιδι ειναι για μενα μια μεγαλη απολαυση ,,,η απολαυση λοιπον θελει οργανωση ,,,μπορει απο μια μικρη βλακεια να το πω να σου χαλασει ολο το πακετο ,,,γιαυτο παντα προσπαθω να ελαχιστοποιω τυχον θεματα που μπορει να προκυψουν !