Ο δάσκαλος μας είχε φέρει ακριβώς το ίδιο παράδειγμα με τα δευτερόλεπτα και την απόσταση φρεναρίσματος και μάλιστα μας είχε πει το εξής: Ο Σούμι (καλή του ώρα και μακάρι να συνέλθει το παλικάρι) είχε περίπου 0.8 από στάση στην pole position. Φυσικά είναι εξιδανικευμένο, είναι χρόνος σε στάση, είναι χρόνος που προέρχεται από έναν επαγγελματία κλπ κλπ..
Το παράδειγμα ήταν με 40 χλμ/ω.. Ακόμα κι αν είσαι ο Σουμάχερ λοιπόν (που δεν είμαστε), το αυτοκίνητο θα ακινητοποιηθεί σε κάποιες δεκάδες μέτρα. Δε νομίζω να έχει σημασία αν θα γίνει σε 12 ή σε 15 ή σε 18.. δηλάδη έχει και μάλιστα πολύ μεγάλη σημασία ΑΛΛΑ με εξιδανικευμένες συνθήκες οι οποίες δεν ισχύουν τις περισσότερες φορές γιατί πολύ απλά υπερβαίνουμε το όριο κατά πολύ.
Αλήθεια, κάνει τη διαφορά αν ο χρόνος αντίδρασης είναι 2 δευτ ή 1 ή 0.8 ή ακόμα και 0.4??
PGP έγραψε:Οι νέοι άνθρωποι έχουν χρόνο αντίδρασης κατω του δευτερολέπτου και αν προσέχουν τον δρόμο και είναι προετοιμασμένοι η αντίδραση πέφτει κατω από μισο δευτερόλεπτο.
Νομίζω είναι πολύ υπερβολική αυτή η υπόθεση. Προσωπική γνώμη πάντα..
PGP έγραψε:αλλά 70 χιλιόμετρα όριο στην Αττική οδό? Με ποια λογική?
Αν είναι πριν ή μετά από είσοδο ή έξοδο, τότε είναι φυσιολογικό. Ακόμα και στην εθνική που ο κάθε κομπλεξικός θέλει να τρέχει ανεξάρτητα από το τι αυτοκίνητο έχει και τι συντήρηση του έχει κάνει, αγνοούμε πολλούς βασικούς κανόνες όπως το κόψιμο της ταχύτητας όταν εισέρχονται ή εξέρχονται άλλα οχήματα. Στην Ευρώπη που όλα είναι πιο οργανωμένα από εμάς, το κάθε σήμα έχει απόλυτη λογική και θα έλεγα ότι από αυτά που έχω δει γενικώς έξω, και στην Ελλάδα η σήμανση μπορεί να είναι φτωχή ή ανύπαρκτη αλλά όπου υπάρχει έχει κάποια λογική που αγνοούμε είτε από έλλειψη οδηγικής παιδείας, είτε γιατί το μόριο μας είναι πολύ μικρό, είτε γιατί το κόμπλεξ μας είναι υπέρμετρο.
Φιλικά πάντα!