Μετά από αρκετούς μήνες που σκεφτόμουν να ενταχθώ σε ένα club 4X4, αφορμή μου δόθηκε με την γνωριμία με το vitaraclub στην έκθεση off road. Ευχαριστώ για την αποδοχή της εγγραφής μου και εύχομαι να περάσουμε πολλές όμορφες περιπέτειες στις πανέμορφες ορεινές διαδρομές της πατρίδας μας.
Εχω ένα Grand Vitara 1.6 του 2004. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε καινούργιο και έχει κάνει περίπου 120.000χλμ. Η μόνη αλλαγή που έχει γίνει είναι στο προφίλ των ελαστικών που στην πρώτη τους αλλαγή έγινε 70 από 65. Ταλαιπωρήθηκα με Michelin και Pirelli και τελικά κατέληξα στα Yokohama. Αισθάνθηκα σαν να απέκτησα άλλο αυτοκίνητο. Καλύτερο φρενάρισμα, καλύτερο κράτημα σε άσφαλτο και χώμα.
Τώρα ξεκινάω για λίγο πιο σοβαρή επέμβαση με αλλαγή αμορτισέρ και ψήλωμα. Μίλησα με το 4wheelershouse (
www.4wheelershouse.gr) και μου πρότεινε τα Kayaba τα ασημί με υψος 6cm μεγαλύτερο και αποστάτες 4cm στα ελατήρια.
Εχει κανείς άποψη πάνω σε αυτό το θέμα;
Θα προσπαθήσω να φέρω το αυτοκίνητο σε τέτοια κατάσταση ώστε να μπορώ να συμμετέχω στις εκδρομές του club χωρίς να καθυστερώ τους υπόλοιπους και επιπλέον να μπορώ και εγώ να αντλήσω ευχαρίστηση.