Τι μας θύμησες τώρα ρε Φάνη
Να ξυπνάμε Σαββάτο πρωί ή Κυριακή δεν θυμάμαι καλά και να τρέχουμε να δούμε και να γελάσουμε με αυτά που μας έδινε η εποχή ώς κινούμενα σχέδια και παραμύθια ,αλλά να γελάμε τόσο πολύ.
Τώρα καμιά φορά κάθομαι μαζί με τον γιο μου να δώ αυτά τα υποτιθέμενα κινούμενα σχέδια και δεν κρύβω ότι καμιά φορά τρομάζω με το οτιδήποτε άλλο εκτός γέλιου που προσφέρουν κάτι cartoon που λένε μάλιστα ότι είναι και για παιδιά.Κεραυνοί,αγριόφατσες,σκοτωμοί και εξωπραγματικά όντα που δεν ξέρω σε τι έχουν να προσφέρουν στην χαρά και την ευχαρίστηση του παιδιού,ειδικά αυτών των ηλικιών
Ευτυχώς όμως, και αυτό εναπόκειται στον χαρακτήρα και τις εικόνες του καθ'ενός εγώ προσωπικά είμαι ολίγον κλασσικός τύπος και λιγότερο μοντέρνος,οπότε τις περισσότερες φορές που θα ζητήσει να δεί ''μικυ μάους'' υπάρχουν στην βιντεοθήκη επιλεγμένα cartoon που έχουν φτιαχτεί για αυτόν τον λόγο.
Ενδεικτικά αναφέρω τα κλασσικά Μίκυ Μάους-Ντοναλντ και τα σχετικά,Πινόκιο,Φρουτοπία,ολίγον Στρούμφ ,Ντάφυ Ντάκ,Road Runner,Popay κτλ.
Τα λέω τα παραπάνω ώς ιδέα για όσους είναι γονείς και δεν θέλουν μόνο να είναι στα λόγια αλλά και να βάλουν εν μέρη στην πυρά αυτό το χαζόκουτο που τελικά δεν είναι και τόσο αφού τις περισσότερες φορές διαμορφώνει και χαρακτήρες.
Θα μου πείτε τώρα καλά δεν θέλεις το παιδί σου να ξέρει αυτά τα μοντέρνα cartoon με τα αίματα και τους εξωγήινους που ίσως να ξέρουν τα άλλα παιδάκια και δεν θα τα ξέρει ο Χρήστος?.
Όχι κύριοι είναι το λίγότερο που με νοιάζει,και μέχρι να έρθει η ώρα που θα βρεί κάποιο τέτοιο προβληματισμό στην προσχολική του ηλικία, που θα καταλαβαίνει δηλαδή να επιλέξη και να ξεχωρίσει ίσως δεν θα του αρέσουν μέχρι τότε όπως και εμάς τώρα εδώ που μιλάμε.Δεν θα χάσει εξάλλου και τίποτα
Δεν είχαμε και επιλογές πάντως τότε.Ευτυχώς μας βγήκε σε καλό
Εύγε και επανέρχομαι στον κύριο Πιλάβιο για την κίνησή του αυτή