Μετά συνειδητοποίησα ότι το πάνελ ήταν μικρό για να φορτίζει πλήρως τη μπαταρία.

Μετά αγόρασα 2 έξτρα πάνελ.

Το "λάθος" ήταν ότι είχα συνδέσει 3 πάνελ (1 πολυκρυσταλλικό & 2 μονοκρυσταλλικά) & είχα αρκετές απώλειες από τα καλώδια (τα είχα βάλει γυμνά γιατί δεν είχα συνδετήρες από διπλό σε μονό (αν το λέω σωστά). Ήταν λίγο ανορθόδοξη η σύνδεση.

Παράλληλα δεν είχα βρει τη σωστή θερμοκρασία για το ψυγείο (το ρυθμίζεις ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία) & επειδή είχε πάαααρα πολύ ζεστή αυτό δούλευε συνέχεια με αποτέλεσμα η μπαταρία ποτέ δε φόρτιζε 100%. Όλα αυτά σε όλο το Μεξικό. Στη Γουατεμάλα γνώρισα έναν Αυστριακό και με την καθοδήγησή του άλλαξα όλη τη σύνδεση.
Πλέον με σωστή ηλιοφάνεια (από το πρωί και χωρίς συννεφα, η μπαταρία γύρω στη 1-2 το μεσημέρι είναι φουλ.. αν και βγάζω πολλά watt..
Το σύστημα μου είναι 212 watt συνολικά (το ένα πανελ δίνει 4.44Α & τα άλλα 2 δίνουν 3.81Α έκαστο σε μαξ απόδοση) και η μπαταρία που έχω είναι μόνο 85Αh. Τα φορτία μου είναι το ψυγείο, 2 γραμμές led για φωτισμό και το inverter που φορτίζω λαπτοπ, κινητα κλπ. Είναι μικρή η μπαταρία για τόσα watt γιαυτό την φορτίζουν τόσο γρήγορα. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρω μία 110-120ΑΗ και τότε θα είμαι πολύ ΟΚ.
Αυτά..
Μήπως όμως ξεφύγαμε-χαλάσαμε το αρχικό σου ποστ? Μήπως η ΟΔΣ να τα μεταφέρει όλα σε ένα άλλο ποστ για σολαροπαραλήρημα πχ και να σου καθαρίσουν αυτό το ποστ?