Μετά από ένα χρόνο και 17Κ χιλιόμετρα είπα να γράψω τι μου αρέσει στο Vitara μιας και υπάρχει και το post τι δεν μου άρεσε. Να σχολιάσουμε και τα θετικά για κάποιον που ίσως το σκέφτεται για επιλογή. Αναφέρομαι για το τη έκδοση 4Χ4 GL+ Πετρέλαιο.
• Εμφάνιση.
• Χώροι για το μέγεθος του.
Χωράνε άνετα 4 ενήλικες.
• Διπλό πάτωμα στον χώρο αποσκευών.
Έχω κρύψει όλη την σαβούρα που κουβαλάω κάτω από το ψευδοπάτωμα και όταν πάμε Super Market η σύζυγος χαίρετε που είναι τακτοποιημένο και καθαρό.
• Μέγεθος
Βρίσκω Parking εύκολα.
• Κινητήρας.
Ως γνωστό οικονομικότατος σε κατανάλωση και πολύ ωραίο τράβηγμα μετά τις 1500rpm με οποιαδήποτε σχέση στο κιβώτιο.
• Adaptive Cruise Control.
Φοβερό για Ταξίδη. Ρυθμίζεις ταχύτητα και εσύ μόνο τιμόνι. Ειδικά στο αυτόματο πρέπει να είναι μαγεία.
• Brake Assist .
Μου αρέσει όταν κοιτάω αλλού και ο μπροστινός φρενάρει να με προειδοποιεί το μπιπ μπιμ όταν δεν υπάρχει το ουρλιαχτό της συνοδηγού.
• Κύλιση.
Πολύ ωραία κύλιση και οδική συμπεριφορά για το είδος του αυτοκινήτου.
• Τεμπέλης.
Δεν υπάρχει σε καμία έκδοση αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο παρά την τσιμπημένη τιμή. Αναπαυτικότατος και με μπόλικο χώρο εσωτερικά.
Τώρα όσον αφορά το off δεν έχω να πω και πολλά πράγματα. Έχω πάει μόνο σε βάτους χωματόδρομους (και λίγη άμμο) στα οποία πέρασα ανετότατα. Σιγά σιγά θα έρθουν και τα δυσκολότερα…