Το συγκεκριμένο o-ring βγήκε από την αντλία της Bosch που φορούσε ο Ζήκος περίπου στα 190-195Κ. Ευτυχώς το κόστος αγοράς ενός σετ επισκευής για μία αντλία είναι ελάχιστο μπροστά στην αντικατάσταση ολόκληρης της αντλίας ή των μπεκ..
Το ότι ο Αντώνης έχει κάνει τόσα πολλά χλμ με ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο και δεν του έχει βγάλει πρόβλημα δεν είναι θέμα. Αυτό έλειπε..
Οι αλλαγές φίλτρων είναι η υποτυπώδης & ελάχιστη συντήρηση που μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
Ναι, το ότι αλλάζω κάθε 7Κ φίλτρο πετρελαίου μαζί με τα λάδια, είναι λίγο υπερβολικό αλλά φροντίζω για την καλύτερη δυνατή συντήρηση και επιπλέον έχει καεί η γούνα μου (μια φορά άλλαξα μετά από 5Κ αλλά αυτό ήταν στη Βολιβία που το καύσιμο είναι χείριστο). Παράλληλα, σχεδόν με αναγκάζει το γεγονός ότι σχεδόν πάντα βάζω αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως πετρέλαιο. Κυριολεκτικά δεν τον ξέρω κι απο χθες τον πρατηριούχο αφού κινούμαι συνεχώς σε αχαρτογράφητα νερά

Άρα προσέχω για να έχω κοινώς..
Τόσο από το επίσημο εξουσιοδομένο SUZUKI όσο και από το επίσημο εξουσιοδοτημένο της μάρκας του τωρινού μου αυτοκινήτου (πάντα για Ελλάδα μιλάμε και για ελληνικό καύσιμο) με είχαν συμβουλέυσει να το αλλάζω κάθε 10Κ, μέχρι που αποφάσισα να το ξεφτιλίσω εντελώς και να το αλλάζω μαζί με τα λάδια κάδε 7-7.5Κ. Και το ξεφτιλίζω ακόμα περισσότερο αγοράζοντας το ακριβότερο φίλτρο (ΜΑΝ, Bosch κλπ.. τα οποία κι αυτά μπορεί να αποτύχουν ή να βγουν ελαττωματικά). Δεν μου κοστίζει απολύτως τίποτα.. μιλάμε για 15 ευρώ κόστος..
Τα προβλήματα από το κακής ποιότητας καύσιμο -αν δε μιλάμε για πολύ πολύ κακο καυσιμό που το πρόβλημα θα στο βγάλει με την πρώτη μιζιά.. πχ νερό, σκουριά, σκουπιδάκια στα μπεκ κλπ- το αυτοκίνητο δεν θα τα βγάλει με το καλημέρα αλλά σταδιακά και σε βάθος χρόνου.
Όσο και να έχει προοδεύσει η τεχνολογία του common rail, των φίλτρων κλπ, δυστυχώς η ποιότητα του πετρελαίου παραμένει μέτρια (και πολλές φορές αμφίβολη).
Επιμένω να θεωρώ την αλλαγή κάθε 40χλμ πολύ τραβηγμένη από μέρους της επίσημης Suzuki και ειδικά όταν πρόκειται για πετρέλαιο. Και επειδή, στο δικό σας (όπως και στο παλιό το ντίζελ που είχα) έχεις τη δυνατότητα να το δεις το φίλτρο, ας μου κάνει τη χάρη κάποιο μέλος με το καινούριο ντίζελ να μας βγάλει -αν μπορέσει βέβαια- μία φωτογραφία μετά από 40χλμ.