Από PDA σε in-car laptop και GPS

Νavigation, GPS, Χάρτες

Από PDA σε in-car laptop και GPS

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Παρ Οκτ 02, 2009 12:10 pm

Σκέφτομαι να δώσω ένα PDA που έχω και το χρησιμοποιώ και ως GPS στο αυτοκίνητο και να ανέβω κατηγορία, παίρνοντας ένα mini laptop για το αυτοκίνητο. Επειδή είμαι ολίγην από άσχετος με τα GPS-ομπιμπλίκια ερωτώ τους ειδήμονες (panohm ετοιμάσου! :P ):

1. Έχω ξεχωριστή κεραία bluetooth που χρησιμοποιώ για το PDA. Αυτή θα χρησιμοποιώ και για το laptop;

2. Το laptop θα έχει λειτουργικό Windows προφανώς. Υπάρχουν μετά προγράμματα ν'αγοράσω (όπως Garmin, TopoNavigator, Destinator κλπ) για Windows, όπως υπάρχουν για windows mobile 5 κλπ;
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό Jimnius » Παρ Οκτ 02, 2009 12:52 pm

ΤζιβιΤζονι δεν ειμαι ειδήμονας αλλα ισως μπορω να σε βοηθησω.
"1. Έχω ξεχωριστή κεραία bluetooth που χρησιμοποιώ για το PDA. Αυτή θα χρησιμοποιώ και για το laptop;"
Πιθανον να μπορεις αν και για τα laptop βγαινουν κυριως σε SD slot
"2. Το laptop θα έχει λειτουργικό Windows προφανώς. Υπάρχουν μετά προγράμματα ν'αγοράσω (όπως Garmin, TopoNavigator, Destinator κλπ) για Windows, όπως υπάρχουν για windows mobile 5 κλπ;"
Nαι υπαρχουν προγραμματα!

Αν κανω καπου λαθος ας με διορθωσει καποιος πιο ειδημονας.Μη δωσουμε και λαθος πληροφοριες στον ανθρωπο. 8)
Εικόνα Εικόνα

Φονιάδες των ψαριών,πελεκάνοι.

................._____
............... [__|__\___
............... [..SUZUKI..]@
.................(@)=+=(@). ...............................

Ter Ken Lee
Άβαταρ μέλους
Jimnius
Off Topic Member
Off Topic Member

Λάστιχα: Hankook Dynapro MT
Suspension: Monroe Mad +6cm
Name: Βασίλης

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Παρ Οκτ 02, 2009 12:57 pm

Παράθεση:
Jimnius Posted: Fri Oct 02, 2009 12:52 pm Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

ΤζιβιΤζονι δεν ειμαι ειδήμονας αλλα ισως μπορω να σε βοηθησω.
"1. Έχω ξεχωριστή κεραία bluetooth που χρησιμοποιώ για το PDA. Αυτή θα χρησιμοποιώ και για το laptop;"
Πιθανον να μπορεις αν και για τα laptop βγαινουν κυριως σε SD slot

Θα κοιτάξεις το netbook να έχει bluetooth είτε οn-board, είτε πρόσθετο και μετά παίζει κανονικά η κεραία. Όσο για προγράμματα έχει Τζόνι :wink:
SsimosS

Re: Από PDA σε in-car laptop και GPS

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Οκτ 02, 2009 2:21 pm

tzivi_tzon έγραψε:Σκέφτομαι να δώσω ένα PDA που έχω και το χρησιμοποιώ και ως GPS στο αυτοκίνητο και να ανέβω κατηγορία, παίρνοντας ένα mini laptop για το αυτοκίνητο. Επειδή είμαι ολίγην από άσχετος με τα GPS-ομπιμπλίκια ερωτώ τους ειδήμονες (panohm ετοιμάσου! :P ):

1. Έχω ξεχωριστή κεραία bluetooth που χρησιμοποιώ για το PDA. Αυτή θα χρησιμοποιώ και για το laptop;

2. Το laptop θα έχει λειτουργικό Windows προφανώς. Υπάρχουν μετά προγράμματα ν'αγοράσω (όπως Garmin, TopoNavigator, Destinator κλπ) για Windows, όπως υπάρχουν για windows mobile 5 κλπ;

Τι γίνεται βρε? Μόνο εγώ μένω με το φορητό GPS? :lol: Δε πειράζει ΚΑΛΟ είναι και αυτό :wink:

Τώρα:
1. Πάρε laptop με ενσωματωμένο δέκτη GPS ή τουλάχιστον να παίρνει εξωτερικό (νομίζω έχεις καλύτερο σήμα με τον εξωτερικό δέκτη)... Παρεπιμπτόντως, εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ laptop ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ... :lol: Αυτή η κεραία που έχεις... που ξέρω εγώ αν θα κάνει και στο laptop? Μάγος είμαι? :lol:
2. Από προγράμματα? Φυσικά και υπάρχουν :wink: MAVERIIIIIIIICK κάποιος σε θέλει........... :arrow: :arrow: :arrow: :lol: (Πως μου αρέσει να πετάω το μπαλάκι.... :D )
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Παρ Οκτ 02, 2009 2:25 pm

tzivi_tzon έγραψε:Σκέφτομαι να δώσω ένα PDA που έχω και το χρησιμοποιώ και ως GPS στο αυτοκίνητο και να ανέβω κατηγορία, παίρνοντας ένα mini laptop για το αυτοκίνητο. Επειδή είμαι ολίγην από άσχετος με τα GPS-ομπιμπλίκια ερωτώ τους ειδήμονες (panohm ετοιμάσου! :P ):

Welcome to the club :wink:
Όσον αφορά το πρώτο πιθανόν άν και θα πρέπει πρώτα να δείς άν κάνει και το βίσμα μιας και απ'όσο ξέρω αυτα τα βίσματα των άλλων κεραιών είναι mini usb.Δεν ξέρω άν έχει τέτοιο το netbook.
Άν δεν έχει μπαίνεις στην ανάλογη ενότητα που έχουμε συζητήσει το θέμα και υπάρχουν και project και μπουμπουνίζεις και μια κεραιούλα.
Όσο για προγράμματα '''έχουν ,έχουμε...''να φάνε και οι κότες :wink: :lol: :lol: :lol:
Και για άσφαλτο και για χώμα υπάρχουν και ίσως αν ψάξουμε βρούμε και τίποτα για το διάστημα.

Εικόνα

Εδώ είμαστε τζιβιτζόνι :wink:
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Παρ Οκτ 02, 2009 2:40 pm

Παράθεση:
Όσον αφορά το πρώτο πιθανόν άν και θα πρέπει πρώτα να δείς άν κάνει και το βίσμα μιας και απ'όσο ξέρω αυτα τα βίσματα των άλλων κεραιών είναι mini usb.Δεν ξέρω άν έχει τέτοιο το netbook.

Σπύρε το καλώδιο που τα φορτίζει όμως είναι από μίνιUSB σε κανονικό. Δεν θα έχει προβλημα
SsimosS

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Παρ Οκτ 02, 2009 2:47 pm

SsimosS έγραψε:

Σπύρε το καλώδιο που τα φορτίζει όμως είναι από μίνιUSB σε κανονικό. Δεν θα έχει προβλημα

Σωστό αλλά η mini usb είναι η εξοδο του pda οπότε παραμένει να έχει mini usb :wink: ε?Αρα και η κεραίες λογικά οι δικές τους είναι miniusb.
Έτσι δεν είναι?Απ'όσο θυμάμαι ένα που είχα έτσι ήταν :wink:
Έβγαζε σε usb για να συνδεθει με το pc για μεταφορές και αναβαθμίσεις :wink:
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό char » Παρ Οκτ 02, 2009 2:54 pm

MAVERICK έγραψε:Όσον αφορά το πρώτο πιθανόν άν και θα πρέπει πρώτα να δείς άν κάνει και το βίσμα μιας και απ'όσο ξέρω αυτα τα βίσματα των άλλων κεραιών είναι mini usb.Δεν ξέρω άν έχει τέτοιο το netbook.

Σπύρο, μια ερώτηση γιατί και γώ το σκέφτομαι (σε είχα ρωτήσει λίγα πράγματα στην εκδρομή στο Κανδήλι) και έχω και γω μια κεραία bluetooth όπως ο Τζιβιτζώνης:
Αν η καιραία είναι bluetooth και το netbook έχει επίσης bluetooth, σε τι χρειάζεται το βύσμα;
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Παρ Οκτ 02, 2009 3:04 pm

Ώπα σημειώσατε λάθος :shock:
Τώρα πήρα γραμμή ότι έλεγε για κεραία Bluetooth :wink:

Καμία σχέση το βίσμα τότες :lol: :lol: :lol:

Αρκεί το netbook να έχει και αυτό bluetooth :wink: Το δικό μου δεν έχει για παράδειγμα καρντιά μου :lol: :lol: :lol:

Άν και επιμένω ότι για τέτοιου είδους συνδέσεις η καλύτερη και η πιο αξιόπιστη λύση είναι το παραδοσιακό καλωδιάκι :lol: :lol: :lol:
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό Miki V6 » Παρ Οκτ 02, 2009 3:07 pm

Για κεραια μπορεις να δεις και αυτην εδω την λυση που σου δινει και tv και gps
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... alogue.htm

Αλλα και η bluetooth πρεπει να κανει αμα εχει bluetooth το λαπτοπ.

Δες και εδω http://www.vitaraclub.gr/viewtopic.php?t=4435 και οτι μπορω να βοηθησω ευχαριστως. :wink:
Άβαταρ μέλους
Miki V6
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 235/60/16 A/T Plusll
cb: Όχι
Name: Αλεξανδρος

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Παρ Οκτ 02, 2009 7:39 pm

Μωρέ μη ρωτήσεις κανείς τίποτα... Πάνο κατά Σπύρο (πως λέμε "πάνω κατά πάνω") να απαντήσετε είστε!!! Ευχαριστώ όλους! Πήρα γραμμή τι παίζει και θα το εφαρμόσω στο εγγύς μέλλον! Miki θα σε έχω κι εσένα στα υπόψιν... :wink:
Κι επειδή έγινε λίγο πανικός με την κεραία... ναι bluetooth είναι και εννοείται ότι και το laptop θα έχει! Τώρα μας μένει να κάνουμε έρανο να μαζέψουμε τα λεφτάαα.... :? :lol: :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ.: Πάνο... Ζήηηηηλεια ψώωωρα! :P :lol: :lol:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Παρ Οκτ 02, 2009 11:26 pm

και με το θέμα της τροφοδοσίας τι κάνουμε κύριοι ????
mikeGV

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Παρ Οκτ 02, 2009 11:52 pm

καλό :D :D :D :D :D
mikeGV

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Παρ Οκτ 02, 2009 11:54 pm

Και αντάπτορας κανονικός από 12v από αναπτήρα από το Practiker :wink:
όπως αυτός που είχα προτείνει παλαιότερα στον ΖΗΡΕΙΑ :wink:
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό perroloco » Σάβ Φεβ 13, 2010 2:29 pm

Σε κάποιο άλλο θέμα είχε μπει ένα λινκ για φορητό υπολογιστή με flash μνήμη αντί σκληρού δίσκου (κραδασμοί) και δεν μπορώ να το βρω! Θυμάται κανείς?
Άβαταρ μέλους
perroloco
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: 694 ΑΤ
Suspension: OME
Name: Θάνος

Επόμενο

Επιστροφή στο GPS χαρτογράφηση

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες