Μετά από αρκετή σκέψη και σχέδια, υλοποιήθηκε τελικά η κατασκευή της σχάρας για το NGV μου. Προϋπόθεση ήταν το να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική και οσο γίνεται πιο κοντά στον ουρανό του αυτοκίνητου. Μαζί μου στην κατασκευή, από την αρχή έως το τέλος ο καλύτερος μάστορας και πατεταντζης μαστρο Μήτσος (Ο πατέρας μου). Το καλάθι της σχάρας έγινε από λάμες (6x40 mm οι εγκαρσιες και 4x35 mm οι διαμηκες). Για τα γύρω " κάγκελα χρησιμοποιήθηκε σιδηροσωληνας ενισχυμένος Φ32. Συνολικά χρειάστηκαν: μία λάμα σιδερένια 6 μέτρων 6x40 mm, δύο λάμες 4 μέτρων 4x35 mm, 2 σιδηροσωληνες Φ32 4 μέτρων (αν θυμάμαι καλά), μια γωνίτσα 15x15 mm (για την ενίσχυση των εγκαρσιων λαμων), ηλεκτρόδια και διάφορες βίδες,ενα σπρέι ασταρι, 2 σπρέι μαύρο,μισό κιλό μαύρη λαδομπογια και μισό κιλό ασταρι με συνολικό κόστος περίπου 70 ευρώ. Πάμε στην παρουσίαση...

- Αρχικά κατασκευάστηκαν οι 5 εγκαρσιες λάμες και μετά βιδωθηκαν στο αυτοκίνητο για να γίνει το ταίριασμα των διαμηκες.

- Τοποθετήθηκαν με σφυκτηρες όλες οι λάμες...

- ...και μετά πονταριστηκαν μια προς μια.

- Έπειτα αφού ολοκληρώθηκε και δοκιμάστηκε το πλέγμα, βάφτηκε με ένα χέρι ασταρι και δύο χέρια χρώμα.

- Έπειτα ξεκίνησε η κατασκευή του κάγκελο...
Τελευταία επεξεργασία από
vic27 και Τετ Μάιος 30, 2018 5:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά