PanagiotisGV έγραψε:. . . Το όχημά μου είναι το 2.4 NGV μοντ.2009 με 88000 χλμ. Το πήρα πριν 4 μήνες . . . παραείμαι ήρεμος οδηγός για την ηλικία μου . . . , εχουν όμως προκύψει και κάποια χιλιόμετρα επιπλέον κάθε μέρα . . . το οποίο ισούται με ένα πραγματικά σεβαστό(για εμένα) ποσό βενζίνης την εβδομάδα.. γύρω στα 40€ μέσες άκρες.. Βάση των όσων σας είπα πιστεύετε ότι αξίζει να μπω σε μια τέτοια διαδικασία?? Θα υπάρχει διαφορά στα καύσιμα που να αξίζει να βάλω(αν όντως βάζω) τον κινητήρα σε κίνδυνο??
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
Να ξεκαθαρίσω εκ των προτέρων ότι και από προσωπική εμπειρία ( όχι από NGV ) αλλά και βάση αυτών που γράφεις και σημείωσα παραπάνω, είμαι υπέρ της εγκατάστασης υγραερίου.
Δεν ξέρω πόσα έδωσες για να αποκτήσεις το αυτοκίνητο, αλλά υποθέτω κάτι κοντά στις 10.000€ .
Μιλάμε για μια αρκετά σεβαστή επένδυση της τάξης των 1.200 - 1.500 € .
PanagiotisGV έγραψε: Ιστορίες για κινητήρες που εκρήγνυνται ή μετά από κάποια χιλιόμετρα παθαίνουν χοντρές ζημιές και βγαίνουν άχρηστοι κλπ κλπ.
Αυτά είτε ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας είτε αφορούν, "ευκαιρία" εγκαταστάσεις, στο γκαράζ του κολλητού που "ξέρει" από αυτά και ήταν εγκαταστάτης στον κυρ Νίκο που έβαζε υγραέρια επί Χούντας σε παράνομα ταξί.
theo_ts έγραψε:. . . το αυτοκίνητο ειναι 2.4 του 09 και τα συγκεκριμένα εχουν ενα θεματακι με τα μέταλλα της μηχανης

Αν σου έχει κάτσει τέτοιο λαχείο, είτε βενζίνη είτε αέριο, ψάχνε για μοτέρ.
Στο link που γράφει ο Πάνος θα τα δεις όλα.
- Δεν ξέρω αν αυτό που αναφέρεις αφορά τη συνολική χρήση του αυτοκινήτου ή αυτό που προέκυψε, πάντως σε πρώτη φάση το μηνιαίο κόστος καυσίμων σου θα πάει από τα 160€ στα 100€ το πολύ. Άρα σε 20 μήνες (ή και λιγότερο) έχεις κάνει απόσβεση.
- Μπορείς να εγκαταστήσεις το σύστημα με χρήση κάρτας με αποτέλεσμα, ουσιαστικά να το αποπληρώνεις από το κέρδος στα καύσιμα.
- Αν πάρεις αυτή την απόφαση και αφού θες να "γεράσεις" μαζί με αυτό το αυτοκίνητο, βάζε στην άκρη λεφτά, όταν και όποτε μπορείς, για καταλύτη και επισκευή κεφαλής. Είναι οι δύο συχνότερες "βλάβες" που μπορεί πιθανά να σου εμφανιστούν.
- Θα συνεχίσεις να φοράς καθημερινά το χαμόγελο που ανέφερες όταν μας συστήθηκες, αφού θα επισκέπτεσαι το πρατήριο ανά 400 χλμ και θα πληρώνεις 40 και όχι 80€
- Όπως, στην αριστερή μεριά του τιμονιού, υπάρχει ένα λεβιεδάκι που όταν το κουνάμε ανάβουν κάτι πορτοκαλί λαμπάκια, έτσι και κάπου στην κονσόλα ή το ταμπλό θα υπάρχει ένα κουμπάκι, που όταν το πατάμε εναλλάσσουμε τη χρήση μεταξύ βενζίνης και αερίου.

Αν θες να το "σκίσεις" , πάτα το.
- Θα αυξήσεις τη συνολική αυτονομία του αυτοκινήτου σου σε πάνω από 1.000 χλμ. ( ανάλογα και τη δεξαμενή ) με αποτέλεσμα,1) να μη χρυσοπληρώνεις στις διακοπές σου τον κάθε "πρατηριά" που αποφάσισε να βγάλει τον Αύγουστο τα κέρδη μιας χρονιάς

και 2) να αποφεύγεις αμφιβόλου ποιότητας καύσιμα.
- Καλή απόφαση σε ότι επιλέξεις και εδώ είμαστε για όποια άλλη βοήθεια χρειαστείς.
ΥΓ. Υπάρχουν και εξειδικευμένα φόρουμ, καθώς και όλη αυτή η ενότητα, που περιέχουν πληροφορίες για το θέμα σου.