panagiotis001 έγραψε:1. Θα πρέπει αν σε ενα αμαξι υπάρχει σκοπός να τοποθετηθει υγραεριο, να ειναι όσο το δυνατον με λιγα χιλιόμετρα και καλα δουλεμένο
Καλό είναι να έχει γίνει σέρβις, να δουλεύει σωστά, με ρυθμισμένα διάκενα και το σημαντικότερο, χωρίς θέματα σε πολλαπλασιαστές, μπουζοκαλώδια, μπουζί.
panagiotis001 έγραψε:2. Το ngv 1.6 που θέλω εγω διαπιστώνω οτι ο κινητήρας του εχει υλικά αλουμινίου (αν το διατυπώνω σωστά) με αποτέλεσμα να εινια πιο ευάλωτος στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσονται απο την καύση του αερίου. Γι' αυτο δε κατάλαβα αν υπάρχει μια ουσιαστικη λύση. Διάβασα για λαδιέρα, σωστη λειτουργία κινητήρα, αμπούλες κτλ αλλά μια ξεκάθαρη εικονα δεν απέκτησα.
Το 1.6 δεν είναι τόσο ευαίσθητο όσο το 2.0.
Καλός εγκαταστάτης, συνετή χρήση, συνέπεια στα σέρβις είναι το μυστικό για πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
panagiotis001 έγραψε:3. Οι ρυθμίσεις των βαλβίδων που διάβασα απο πολλους οτι πρέπει να γινονται, κοστίζει αρκετά? Το ρωτάω αυτο διοτι δεν εχω καθόλου εικονα για τα κόστη των επισκευών.
Δεν θυμάμαι, νομίζω πως όχι, το 1.6 δεν έχει καπελώτα.
Δεν είναι κάτι ακριβό, γίνεται στα πλαίσια του σέρβις.
panagiotis001 έγραψε:4. Τέλος μια γενική ερώτηση που ίσως σας φανεί αστεια

αλλα σορυ. χαχα Αν αποφασίσω ποτε να αφαιρεσω το κιτ υγραερίου θα φαινεται κάπου στο αμάξι οτι πριν υπήρε?
-Στα συστήματα αέριου ψεκασμού τρυπιέται η πολλαπλή, στα υγρού όχι.
-Επίσης γίνεται μπάι-πας στο κύκλωμα του ψυγείου, όπου στα αέριου, παρεμβάλλεται ο πνεύμονας .
-Τάπα πλήρωσης ( στον προφυλακτήρα ή δίπλα από της βενζίνης )
-Βάση στήριξης μπουκάλας.
-Ένδειξη στάθμης αερίου, στο ταμπλό του αυτοκινήτου.
Αυτά είναι τα σημεία που μπορεί κανείς να εντοπίσει την ύπαρξη αερίου στο αυτοκίνητο.
Τα υγρού αφαιρούνται ευκολότερα.
Καλή απόφαση.
Αν κάνεις χιλιόμετρα, μην το σκέφτεσαι καθόλου, προχώρα.