Εμπρός ελατήρια KSFR -46
Πίσω .. KSRR-47
Για το 2L, 5πορτο.
-Σηκώθηκε γενικά κατά 4,5 cm περίπου.
-Aπόσταση από το έδαφος εμπρός (μετρημένο ακριβώς κάτω από τον αρμό της πόρτας – φτερό) 32,5 cm
-Aπόσταση από το έδαφος πίσω (μετρημένο ακριβώς κάτω από την πόρτα στην άκρη του θόλου) 34,5 cm
-Διαφορά 2 εκατοστά πιο ψηλά πίσω.
-Το μπροστινό μέρος σηκώθηκε κατά 0,2 μοίρες (μετρημένο με γωνιόμετρο στην πόρτα)

Φαίνεται το κάτω μέρος της πόρτας έφτασε λίγο πιο πάνω απο το κέντρο της ζάντας.

Σε αυτή την φώτο φαίνεται κάπως το ύψος απο το έδαφος στο πίσω μέρος.
H αγορά
Η αγορά έγινε δια μέσω του αντιπροσώπου της king springs στην Ευρώπη http://www.outback-import.com
μετά από ερώτηση μου στον κατασκευαστή στην Αυστραλία. http://www.kingsprings.com.
Η επικοινωνία και η όλη συνεργασία με τους Γάλλους άριστη με υπεύθυνο τον Patrice Ryder, email: patrice.ryder@outback-import.fr.
Συνολικό κόστος περιλαμβανομένων και των μεταφορικών με παράδοση στην πόρτα μου 550 €.
Σίγουρα θα κάνουν κάποια καλύτερη τιμή για μεγαλύτερες ποσότητες αν υπάρξουν ομαδικές αγορές.
Απαραίτητα προϋπόθεση η αγορά καμπερόβιδων για μπροστά και όλα έρχονται μια χαρά.
Η εργασία έγινε στο συνεργείο του κ. Σκούρα Ανδρέα στο Άνω Καλαμάκι, ο οποίος ήταν εξαιρετικός μάστορας. Κόστος 100 ευρώ.
Συνολικό κόστος 550 τα ελατήρια + 35 καμπερόβιδες + 100 εργασία = 685 ευρώ.
Σχόλια
Πως κατέληξα σε αυτά. Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το φόρουμ όπου μαθαίνουμε και συζητάμε όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Όταν διάβασα για τις διαθέσιμες μάρκες, άρχισα να τις ψάχνω σε επίπεδο internet με ότι πληροφορίες μπορούσα να εντοπίσω κατά το δυνατόν αλλά και για καλή μου τύχη δια μέσω κάποιου προσώπου (συγγενικού) όπου ήταν στην Αυστραλία, Από εκεί πείρα αρκετή πληροφόρηση καθώς έχουν φορέσει τα πάντα και με πολλές τροποποιήσεις μάλιστα κάποιες φορές.
Το απόσταγμα της συνολικής έρευνας μου απέδωσε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αφού όπως μου είπαν κάποιοι αυστραλοί, «βάλε αυτό και μην ψάχνεις για τίποτα άλλο, τα έχουμε είδη πληρώσει τα υπόλοιπα»
Αγορά απευθείας απο την Αυστραλία δεν έκανα για το τελικό κόστος μου ερχόταν "μια ή άλλη" σε σχέση με την τιμή που πήρα απο τον Γάλλο αντιπρόσωπο. Έτσι προτίμησα τον εύκολο δρόμο αποφεύγοντας την βαβούρα του εκτελωνισμού κλπ.
Τώρα το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, ακόμα και με τα μαμά αμορτισέρ που έχω πάνω, τόσο εξαιρετικό όπου και ο ίδιος ο μάστορας έμεινε έκπληκτος.
Το στήσιμο και το πάτημα που έχει το GV είναι απίστευτο, άξιζαν τα έξοδα.
Σε σχέση με τα MAD / ΚΥΒ που έχω είδη δοκιμάσει, τα KS είναι καλύτερα κατά 1 ¨σκαλοπάτι¨ τουλάχιστον. Πιο εκτεταμένη χρήση θα μου δώσει περισσότερα συμπεράσματα, στα πρώτα βήματα πάντως η διαφορά είναι αρκετή.
Ήμουν πολύ επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα καθώς κινήθηκα βάση ξένων εμπειριών και το μόνο που είχα, ήταν να έχω εμπιστοσύνη. Ευτυχώς επιβεβαιώθηκαν οι καλές συστάσεις και έτσι μπορώ να σας τα συστήσω και εγώ χωρίς αμφιβολίες.