Από κει και πέρα αν ο διοργανωτής της Εκδρομής θελήσει να αποκλείσει πιο light ελαστικά, ας βάλει απαίτηση για Mud, δικαίωμά του είναι

unknown_path έγραψε:Συνοψίζοντας τα latitude cross είναι ότι πιο "άγριο" υπάρχει για τοποθέτηση από τη michelin
fiverg έγραψε:Forisnik έγραψε:Επειδή είμαι ομοιοπαθής (έσκασε το πίσω δεξιά), τί εκανες τελικά αν επιτρέπεται?
Εγώ έβαλα πίσω δύο μεταχειρισμένα continental Μ+Σ (ψιλοτζάμπα από ένα φίλο λαστιχά) και ψάχνομαι να δω μήπως και υπάρξει κάποια εξέλιξη.
Σε ερώτηση που έκανα στην michelin πάντως -τους έστειλα e-mail μήπως και σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην έκδοση toy latitude cross στις διαστάσεις μας (55αρι)- μου είπαν πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Όχι εγώ δεν έχω κάνει κάτι, με πλάκωσαν τα έξοδα... Υπάρχει ωστόσο μέλος που το έκανε με το που το αγόρασε και αναμένουμε αποτελέσματα
viewtopic.php?f=104&t=27769&start=60
fiverg έγραψε:Η αναζήτηση έληξε με την τοποθέτηση των Latitude Cross 225/55/17 (οπότε αν μπορεί κάποιος mod ας προσθέσει και τον τύπο των ελαστικών στον τίτλο). Προτίμησα την πιο "ορθόδοξη" αυτή διάσταση που επιφέρει αύξηση διαμέτρου 1.5% (το νόμιμο όριο αύξησης είναι 2.5%, το 215/60/17 βγαίνει στο 3.5%). Ψάχνοντας για ένα λάστιχο με καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο και δυνατότητα να βγεις στο χώμα και στο χιόνι (σε νορμάλ πλαίσια), είναι νομίζω η καλύτερη δυνατή επιλογή. Από άποψη αντοχής, τα έχει συγγενής μου σε αγροτικό χωρίς πρόβλημα (με πολύ πιο θηριώδες προφίλ βέβαια). Ελπίζω γενικώς να επαληθεύσουν τις προδιαγραφές...
Tα λάστιχα ήταν Made in France 22η εβδομάδα του 17. Είναι τα extra load (XL) παρόλο που μάλλον αυτό δεν το χρειάζεται το Vitara. Φέρουν επίσης ένδειξη M+S (σημαντικό αυτό, σε e-shops αλλού το έβλεπα και αλλού το ξεχνούσαν). 550 ευρώ στο d-elastika. Το TPMS μετά το αρχικό σφάλμα "προσγειώθηκε" κάπου στα 250+ εμπρός και 240+ πίσω, ωστόσο το αφήσαμε έτσι και δεν αφαιρέσαμε πίεση προς το παρόν.
Μετά τα πρώτα χιλιόμετρα, επιβεβαιώνω κι εγώ ότι δεν υπάρχει θέμα θορύβου, παρόλη και την αύξηση του πλάτους στο πέλμα. Σε δοκιμές στα 120-140 ακούγεται αχνά «κάτι» να υπάρχει στο βάθος αλλά όχι άμεσα αντιληπτό. Το λάστιχο μου δίνει πιο στιβαρή αίσθηση πάνω από λακκούβες, επιτέλους αισθάνομαι ότι οδηγάω "τζιπ" . Επίσης παρατηρώ κάπως λιγότερους τριγμούς σε κατσαρό οδόστρωμα στην κολόνα του τιμονιού, ίσως γιατί λόγω ασύμμετρου πέλματος συντονίζονται δυσκολότερα. Αύξηση στην κατανάλωση (σε αστικές κυρίως διαδρομές) βλέπω ένα +0.3-0.4. Σε βόλτα σε κοντινό ορεινό πεδίο δοκιμών έβγαλα την πρώτη δύσκολη ανηφόρα με το auto και πήγα μέχρι την κορυφή χωρίς πρόβλημα από τις πολλές φυτευτές πέτρες που υπήρχαν. Βέβαια και με τα μαμά μάλλον θα είχα πάει (δεν είχε πολύ λάσπη), αλλά ξαναλέω η συνολικότερη αίσθηση είναι αρκετά στιβαρότερη και ασφαλέστερη. Μια ερώτηση μόνο, στις εξορμήσεις του club ζητούνται Α/Τ λάστιχα, τα LC γίνονται δεκτά; (φαντάζομαι όχι αλλά ας μας διαφωτίσει κάποιος).
Κι επειδή χωρίς ρεζέρβα δουλειά δε γίνεται, παράγγειλα και την ρεζέρβα της μαμάς, 180 ευρώ από Σφακιανάκη (μαζί με την βίδα και φελιζόλ). Οπότε ιδού πλέον η νέα οργάνωση του χώρου
Ρεζέρβα και μέσα της συρματόσκοινο ρυμούλκησης, γρύλος 1τ (από αξεσουάρ αυτοκινήτων) και λοιπά στο φελιζόλ, πυροσβεστήρας και από κάτω κομπρεσσέρ και υγρό (από το αρχικό κιτ επισκευής),
τρίγωνο και αλυσίδες. Το κάτω κάλυμμα κλείνει χωρίς να προεξέχει κάτι.
Και μια πιο γενική από την κορυφή!
GATOZ έγραψε:συναδελφε, ακομη ενας με latitude cross
δευτεροτριτη θα τα εχει φερει ο λαστιχας
ασπαστηκα την γνωμη σου
...αλλα καλου κακου κρατω και τα κοντι (εχω 25κ)
καλιακουδαιοι και σια αε, εχω παραγγελει και ιμαντες, θα παω και για σι-μπι...
αντι για φτιαρακι, φαρασι κανει?
ερχομαι............
Tony Louk έγραψε:Θοδωρή δεν έχει τύχει να τα πούμε μέχρι τώρα, αλλά έχε υπόψη ότι ναι μεν τα λάστιχα είναι τοπ, αλλά λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου θα χάσεις λίγο από τη σπιρτάδα του αυτοκινήτου σου.
Και από ότι έχω διαβάσει (ναι σε διαβάζω), μάλλον θα σου λείψει....
Μιλάω εκ πείρας, περίπου 11.000 χλμ!
Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
arahova | Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm | Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
makis_V | Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am | Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη ! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες