Η αναζήτηση έληξε με την τοποθέτηση των Latitude Cross 225/55/17 (οπότε αν μπορεί κάποιος mod ας προσθέσει και τον τύπο των ελαστικών στον τίτλο). Προτίμησα την πιο "ορθόδοξη" αυτή διάσταση που επιφέρει αύξηση διαμέτρου 1.5% (το νόμιμο όριο αύξησης είναι 2.5%, το 215/60/17 βγαίνει στο 3.5%). Ψάχνοντας για ένα λάστιχο με καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο και δυνατότητα να βγεις στο χώμα και στο χιόνι (σε νορμάλ πλαίσια), είναι νομίζω η καλύτερη δυνατή επιλογή. Από άποψη αντοχής, τα έχει συγγενής μου σε αγροτικό χωρίς πρόβλημα (με πολύ πιο θηριώδες προφίλ βέβαια). Ελπίζω γενικώς να επαληθεύσουν τις προδιαγραφές...
Tα λάστιχα ήταν Made in France 22η εβδομάδα του 17. Είναι τα extra load (XL) παρόλο που μάλλον αυτό δεν το χρειάζεται το Vitara. Φέρουν επίσης ένδειξη M+S (σημαντικό αυτό, σε e-shops αλλού το έβλεπα και αλλού το ξεχνούσαν). 550 ευρώ στο d-elastika. Το TPMS μετά το αρχικό σφάλμα "προσγειώθηκε" κάπου στα 250+ εμπρός και 240+ πίσω, ωστόσο το αφήσαμε έτσι και δεν αφαιρέσαμε πίεση προς το παρόν.

- Τα λάστιχα έτοιμα προς τοποθέτηση

- Ένδειξη M+S προς τα κάτω δεξιά
Μετά τα πρώτα χιλιόμετρα, επιβεβαιώνω κι εγώ ότι δεν υπάρχει θέμα θορύβου, παρόλη και την αύξηση του πλάτους στο πέλμα. Σε δοκιμές στα 120-140 ακούγεται αχνά «κάτι» να υπάρχει στο βάθος αλλά όχι άμεσα αντιληπτό. Το λάστιχο μου δίνει πιο στιβαρή αίσθηση πάνω από λακκούβες, επιτέλους αισθάνομαι ότι οδηγάω "τζιπ" . Επίσης παρατηρώ κάπως λιγότερους τριγμούς σε κατσαρό οδόστρωμα στην κολόνα του τιμονιού, ίσως γιατί λόγω ασύμμετρου πέλματος συντονίζονται δυσκολότερα. Αύξηση στην κατανάλωση (σε αστικές κυρίως διαδρομές) βλέπω ένα +0.3-0.4. Σε βόλτα σε κοντινό ορεινό πεδίο δοκιμών έβγαλα την πρώτη δύσκολη ανηφόρα με το auto και πήγα μέχρι την κορυφή χωρίς πρόβλημα από τις πολλές φυτευτές πέτρες που υπήρχαν. Βέβαια και με τα μαμά μάλλον θα είχα πάει (δεν είχε πολύ λάσπη), αλλά ξαναλέω η συνολικότερη αίσθηση είναι αρκετά στιβαρότερη και ασφαλέστερη. Μια ερώτηση μόνο, στις εξορμήσεις του club ζητούνται Α/Τ λάστιχα, τα LC γίνονται δεκτά; (φαντάζομαι όχι αλλά ας μας διαφωτίσει κάποιος).

- Στην κορυφή του όρους Αιγάλεω

- Στην κορυφή του όρους Αιγάλεω

- Το πέλμα
Κι επειδή χωρίς ρεζέρβα δουλειά δε γίνεται, παράγγειλα και την ρεζέρβα της μαμάς, 180 ευρώ από Σφακιανάκη (μαζί με την βίδα και φελιζόλ). Οπότε ιδού πλέον η νέα οργάνωση του χώρου
Ρεζέρβα και μέσα της συρματόσκοινο ρυμούλκησης, γρύλος 1τ (από αξεσουάρ αυτοκινήτων) και λοιπά στο φελιζόλ, πυροσβεστήρας και από κάτω κομπρεσσέρ και υγρό (από το αρχικό κιτ επισκευής),
τρίγωνο και αλυσίδες. Το κάτω κάλυμμα κλείνει χωρίς να προεξέχει κάτι.

- Η ρεζέρβα
Και μια πιο γενική από την κορυφή!

- Και μια πιο καλλιτεχνική!