Ξέρω ότι είναι λίγο οξύμωρο να ψάχνει κάποιος ασφάλτινα ελαστικά για το GV. Η αλήθεια είναι ότι εκτός δρόμου, μέχρι σήμερα το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα, σε κάτι βουνά της Ηπείρου και πηγαίνοντας για σκι το χειμώνα ή σε παραλίες το καλοκαίρι. Προφανώς δεν είμαι τόσο μάχιμος, όσο οι περισσότεροι φίλοι εδώ...
Θα με ρωτήσετε λοιπόν, τι το ήθελα τότε το GV. Η απάντηση είναι ότι απλά το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που το είδα! Είναι το μόνο αυτοκίνητο που έχω στην κατοχή μου και με αυτό έχω γράψει τα 40.000 περίπου klm από τον Φεβρουάριο του 07. Τα παράπονά μου από τα μαμίσια ελαστικά είναι πολλά, αλλά κυρίως ότι δεν ένιωθα καμία ασφάλεια το χειμώνα, περισσότερο στην εθνική.
Εχώ ερευνήσει εξονυχιστικά τις απόψεις σας για τα ελαστικά και μπορώ να πω ότι έχω μια πολύ καλή εικόνα για τα Α/Τ. Σίγουρα, όταν βρίσκομαι εκτός, με ενδιαφέρει να μην κολλάω, όσο αυτό είναι ευφικτό, αλλά αυτό που προέχει, για μένα, είναι τα κρατήματα και η ασφάλεια (και ο θόρυβος) εκεί που κινούμαι περισσότερο, δλδ στην άσφαλτο, δεδομένου μάλιστα και του νέου μέλους που έρχεται στην οικογένεια...
Ελπίζω να μη σας ξενερώνω με τις προτιμήσεις μου και τη χρήση που κάνω στο 4Χ4 που αγαπάμε, αλλά απλά το βλέπω ρεαλιστικά και πρακτικά και νομίζω ότι θα ήταν ανόητο να προσποιούμαι ότι αξιοποιώ στο έπακρο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου μου.
Ενολίγοις, ποιες είναι οι προτάσεις σας σε 80/20? Θα ήθελα να παραμείνω πιστός στη 17άρα ζάντα της μαμάς. Παρεπιπτόντως, τα 694, ΑΤR, G012, Alpine (πέραν των επιδόσεων εκτός- έχω πιστεί ότι είναι πολύ καλά εκεί)πως συμπεριφέρονται στην άσφαλτο (κυρίως σε κρατήματα και θόρυβο)?
Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους γιατ την επί παντώς επιστητού ενημέρωση για το GV εδώ και αρκετούς μήνες που παρακολουθώ το site (από... τα σπάργανα σχεδόν!)