arahova έγραψε:Επειδή είναι κανινική ρεζέρβα και όχι ανάγκης θα πρέπει να σηκωθεί το καπάκι στη πάνω ''σκάλα'' και
θα χάσεις λιγο χώρο από το πορτμπαγκάζ, κατά τα άλλα χωράει μια χαρά στην υποδοχή.

Κι εγώ παθώς μιας και κατάλαβα ότι είναι πιο σημαντικό να βρω μια ρεζέρβα πρώτα από το να αλλάξω λάστιχα (μετά θα έρθουν και τα λάστιχα). Ψάχνω για ρεζέρβα από SX4/Sedici και δεν βρίσκω. Καταστήματα ελαστικών που να φέρνουν έτοιμη μια 135/90/16, επίσης δεν βρίσκω. Καταλήγω σαν πιθανή λύση στο να πάρω έτοιμο κανονικό τροχό από Sedici/SX4. Βλέπω με έκπληξη ότι έχεις χωρέσει 17ρα, δηλαδή στην ουσία τροχό σαν τον δικό μας ενώ εγώ ψάχνω για τον πιο μικρό αλουμινένιο 205/60/16 ο οποίος τοποθετημένος ξαπλωτά θα είναι και 1 εκατοστό χαμηλότερος. Επίσης τα SX4/Sedici είχαν και σιδερένια 15ρα 195/65, ακόμη πιο μαζεμένη ξαπλωτή. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα με τίποτα να χωράει "κανονικός" τροχός στον χώρο αυτό αλλά ευτυχώς σε διάβασα και θα πάω α μετρήσω το ύψος του να μου φύγει η απορία.
Παρεμπιπτόντως, ξέρει κανείς την "δικιά" μας σιδερένια 16ρα ζάντα (του Vitara 2015) πόσο την πουλάει η αντιπροσωπεία; Και αυτό το σκέφτομαι (σε συνδυασμό με κάποιο φτηνό λάστιχο 206/60/16)