Έχω λόγους που βιάζομαι οπότε κινούμε γύρο στα 140 χιλ. Καινούργιο το Vitara (3.000 χιλ. έχει)
Πριν την Κατερίνη σε ένα σκοτεινό σημείο της εθνικής μου ανάβει το TPMS δίνοντας χαμηλή πίεση αέρα στο εμπρός αριστερό λάστιχο.
Κάνω δεξιά κόβοντας ταχύτητα για να σταματήσω σε κάποιο Parking, αλλά το TPMS μου δείχνει μηδενική πίεση, αισθάνεσαι να τραβά το τιμόνι.
Σταμάτησα, ευτυχώς έχω ρεζέρβα, αλλά για να βρεις ρεζέρβα, γρύλο κ.λ.π. πρέπει να βγάλεις όλα τα μπαγκάζια από το πορτμπαγκάζ.
Άλλαξα τον λάστιχο με την ρεζέρβα ανάγκης. Αλλά δεν μπορείς να τρέξεις πάνω από 80 χιλ. η ρεζέρβα ζεσταίνετε διαπιστωμένα, έχοντας μάλιστα 40 βαθμούς αέρα.
Στο μεταξύ ήρθε η τροχαία και μου έκανε παρατήρηση γιατί δεν τους ενημέρωσα.

Την άλλη μέρα στο βουλκανιζατέρ διαπιστώνω πως έχω (στο καινούργιο λάστιχο) μια καθώς πρέπει τρύπα των 4 χιλιοστών, (μέτρησα διάμετρο τρύπας βάζοντας μέσα βίδα)
χωρίς να υπάρχει σε αυτή το αντικείμενο που άνοιξε την τρύπα.
Στα 30 χρόνια που οδηγώ και επαγγελματικά, πρώτη φορά μου ξεφουσκώνει λάστιχο τόσο γρήγορα.
Ας είναι καλά το TPMS έσωσε τους επιβαίνοντες, αλλά και το λάστιχο. Επισκευάσθηκε βάζοντας μια "ομπρελίτσα" από μέσα με 10 €